הבדלים בין גרסאות בדף "חיים מאיר היילמן"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 19: שורה 19:
 
ידוע שהי' נוכח בכמה מן ההתוועדיות של [[י"ט כסלו]] אצל [[אדמו"ר הריי"צ]], ברור שהי' ב[[התוועדות]] דשנת [[תרפ"ז]] וכן בשנים נוספות - אך לא ידוע בדיוק מתי.
 
ידוע שהי' נוכח בכמה מן ההתוועדיות של [[י"ט כסלו]] אצל [[אדמו"ר הריי"צ]], ברור שהי' ב[[התוועדות]] דשנת [[תרפ"ז]] וכן בשנים נוספות - אך לא ידוע בדיוק מתי.
  
הרה"ח ר' חיים מאיר היילמאן נפטר ב[[י"ג מרחשון]], כנראה בשנת [[תרפ"ח]].
+
הרה"ח ר' חיים מאיר היילמאן נפטר [[י"ג במר חשון]], כנראה בשנת [[תרפ"ח]].
  
 
==מקור==
 
==מקור==
שורה 27: שורה 27:
  
 
[[קטגוריה:חסידים]]
 
[[קטגוריה:חסידים]]
 +
[[קטגוריה:סופרים חב"דים|הילמן חיים מאיר]]

גרסה מ־08:45, 7 בנובמבר 2011

הרה"ח ר' חיים מאיר הילמן (מכונה: ר' מאיר לייעפלר) נולד בליעפלי בשנת תרט"ו, לאביו הרה"ח ר' אברהם שמואל היילמאן, ולאמו מרת איטא ביילא בת החסיד ר' מנחם מענדל מליעפלי.

היה מקושר גדול לאדמו"ר שלמה זלמן שניאורסון ולאחיו ר' שמריה נח שניאורסון וכן לאדמו"רי חסידות ליאדי, אך פעם אחת נסע לליובאוויטש.

בין השנים תר"ס - תרס"ב שהה בברדיטשוב והתעסק בהדפסת ספר בית רבי וס' מגן אבות, שיו"ל לבסוף בשנת תרס"ב.

בשנת תרס"ז נסע לניו יורק והדפיס שם ספרון בשם 'בית ישראל' על ר' ישראל מרוז'ין.

הוא לא השתקע באמריקה ובמשך זמן מה ישב בעיר רזיצ'א שבפלך ויטבסק, ושימש שם כמשפיע לאנ"ש, וכנראה[1] שהיה זה אחר שובו מאמריקה.

בשנים תרע"ב-תרע"ג שהה בברדיטשוב והתעסק שם (בצוותא חדא עם הרה"ח רר' חיים אליעזר ביכובסקי) בהדפסת ספרי דא"ח: "אור התורה" (לבראשית), "מאה שערים", "סידור מהרי"ד", "חנה אריאל" ו"פלח הרמון" על שיר-השירים.

ספר נוסף שלו, שהדפסתו נקטעה באותו מועד, הוא ספרו "אשכול רימנים" לתולדותיהם של צדיקי החסידות: פורת יוסף, תולדות הרה"ק ר' יעקב יוסף מפולנאה; פרי צדי"ק, תולדות הרה"ק ר' מנחם מענדל מוויטבסק; פרי רמן, תולדות הרה"ק ר' מנחם נחום מצ'רנוביל.

בשנת תרע"ח שהה בפולטבה והתעסק בהדפסת התהלים "יהל אור" של אדמו"ר הצמח צדק. באותה השנה נפטר עליו אביו הרה"ח ר' אברהם שמואל.

במשך כל השנים הללו היה ר' מאיר נוסע אל האדמו"ר ר' שמריה נח שניאורסון מבברויסק, עד פטירתו בשנת תרפ"ג.

ידוע שהי' נוכח בכמה מן ההתוועדיות של י"ט כסלו אצל אדמו"ר הריי"צ, ברור שהי' בהתוועדות דשנת תרפ"ז וכן בשנים נוספות - אך לא ידוע בדיוק מתי.

הרה"ח ר' חיים מאיר היילמאן נפטר י"ג במר חשון, כנראה בשנת תרפ"ח.

מקור

הערות שוליים

  1. השערת הרב יהושע מונדשיין.