הבדלים בין גרסאות בדף "סופר (מקצוע)"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 4: שורה 4:
  
 
==במשנת הרבי==
 
==במשנת הרבי==
[[הרבי]] במכתב לסופר החרדי '''שמואל ארגמן ''' {{הערה|1=[https://col.org.il/news/132347 סופר הילדים הראשון: לדמותו של שמואל ארגמן ע"ה].}} מסביר את המעלה שבכתיבת ספרים, שאפשר ע"י לפעול ב[[הפצת היהדות]], בהמשך המכתב, [[הרבי]] מדריך אותו גם כיצד לכתוב את הספר, ומוסיף שיש לדייק גם בפרטים הקטנים. [[הרבי]] כותב לו כיצד לשלב את המוטיבים היהודיים והחינוכיים שבספר בתוך עלילת המתח, ושהם צריכים להיות מודגשים בספר (ע"י כותרות או ציורים) על מנת לעורר את תשומת לב הילד.{{הערה|[http://www.shturem.net/index.php?section=artdays&id=609 הרבי מדריך סופר איך לכתוב עלילה לנוער] ב{{שטורעם}}}}
+
[[הרבי]] במכתב לסופר החרדי '''שמואל ארגמן '''{{הערה|1=[https://col.org.il/news/132347 סופר הילדים הראשון: לדמותו של שמואל ארגמן ע"ה].}} מסביר את המעלה שבכתיבת ספרים, שאפשר ע"י לפעול ב[[הפצת היהדות]], בהמשך המכתב, [[הרבי]] מדריך אותו גם כיצד לכתוב את הספר, ומוסיף שיש לדייק גם בפרטים הקטנים. [[הרבי]] כותב לו כיצד לשלב את המוטיבים היהודיים והחינוכיים שבספר בתוך עלילת המתח, ושהם צריכים להיות מודגשים בספר (ע"י כותרות או ציורים) על מנת לעורר את תשומת לב הילד.{{הערה|[http://www.shturem.net/index.php?section=artdays&id=609 הרבי מדריך סופר איך לכתוב עלילה לנוער] ב{{שטורעם}}}}
  
 
[[הרבי]] במכתב אחר מעודד סופר להוציא ספרים ב[[אנגלית]], שהוא יחליף בזה את הספרות האנגלית, בספרות ההלכה וה[[תורה]]{{הערה|אגרות קודש,ב,שיג}}. [[הרבי]] גם מתאונן במכתב אחר על היחס המשפיל של חסידי חב"ד לספרות החב"דית{{הערה|אגרות קודש,ג,תנג}}.
 
[[הרבי]] במכתב אחר מעודד סופר להוציא ספרים ב[[אנגלית]], שהוא יחליף בזה את הספרות האנגלית, בספרות ההלכה וה[[תורה]]{{הערה|אגרות קודש,ב,שיג}}. [[הרבי]] גם מתאונן במכתב אחר על היחס המשפיל של חסידי חב"ד לספרות החב"דית{{הערה|אגרות קודש,ג,תנג}}.

גרסה מ־23:51, 20 במאי 2024

לשכתב.png יש לשכתב ערך זה. ייתכן שהערך מכיל טעויות, או שהניסוח וצורת הכתיבה שלו אינם מתאימים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
מכתבו של הרבי לשמואל ארגמן

סופר הינו שם מקצוע לאדם הכותב ספרים.

במשנת הרבי

הרבי במכתב לסופר החרדי שמואל ארגמן [1] מסביר את המעלה שבכתיבת ספרים, שאפשר ע"י לפעול בהפצת היהדות, בהמשך המכתב, הרבי מדריך אותו גם כיצד לכתוב את הספר, ומוסיף שיש לדייק גם בפרטים הקטנים. הרבי כותב לו כיצד לשלב את המוטיבים היהודיים והחינוכיים שבספר בתוך עלילת המתח, ושהם צריכים להיות מודגשים בספר (ע"י כותרות או ציורים) על מנת לעורר את תשומת לב הילד.[2]

הרבי במכתב אחר מעודד סופר להוציא ספרים באנגלית, שהוא יחליף בזה את הספרות האנגלית, בספרות ההלכה והתורה[3]. הרבי גם מתאונן במכתב אחר על היחס המשפיל של חסידי חב"ד לספרות החב"דית[4].

הרבי עודד רבות את הספרות החרדית וראה בה את הדרך להפצת היהדות אצל בני נוער, כמו כן המל"ח עצמו היה מוציא מידי פעם ספרים לילדים[5].

לאחר הוצאת החוברת "שיחות לנוער" שלח הרבי מכתב למוציא החוברת שבו הוא כותב: "ויה"ר שתהי' זה התחלה טובה לכבוש הספרות באה"ק ת"ו, וביחוד הספרות לנוער ע"י תורת נשיאנו הק' זצוקללה"ה נבג"מ זי"ע, כי... גם שיחות אלו סוכ"ס התכלית המקווה הוא הפצת המעינות חוצה, וכמו בכל עניני התורה והמצוה"[6].

לסופרים רבים קרא הרבי לנצל את כישרון הכתיבה, לסופר אחד כתב הרבי: "הרי חונן בכשרון ספרותי ותקותי אשר מנצלו ככל האפשרי – להפצת דבר ה' ותורתו תורת אמת (היינו שאין שייך בזה פשרה וגם לא שינוי ממקום וזמן א' – לב'. וק"ל). והרי אף זוהי דרישת השעה. ובפרט בארץ הקודש ובתקופתנו רבת המבוכות"[7].

הרבי כתב גם כן לסופר מרדכי גובר שבספר, הסופר משקף את תכונתיו והשקפתו[8].

הערות שוליים

  1. סופר הילדים הראשון: לדמותו של שמואל ארגמן ע"ה.
  2. הרבי מדריך סופר איך לכתוב עלילה לנוער בקישור שטורעם
  3. אגרות קודש,ב,שיג
  4. אגרות קודש,ג,תנג
  5. אגרות קודש,ט,ב'תתצ"ז
  6. אגרות קודש,י"ג,תרפ"ט
  7. אגרות קודש,כ"ו, ט'תתנ"ו
  8. אגרות קודש, כ"ז, י'פ
סמל חבדפדיה חדש.jpg ערך זה הוא קצרמר. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.