ברוך בואך לחב"דפדיה!

שלום לוח אור זרוע, וברוך בואך לחב"דפדיה - האנציקלופדיה החב"דית ברשת האינטרנט

חב"דפדיה הינה אנציקלופדיה פתוחה, שכולם יכולים לקרוא ולהיעזר בה, ואף לשפר ולערוך אותה.

  • בראש ובראשונה, מטרת האנציקלופדיה הינה הפצת תורת חסידות חב"ד, כידוע מענה מלך המשיח להבעל שם טוב כי התגלותו תהיה על ידי הפצת מעיינות החסידות חוצה. בנוסף לזאת, באנציקלופדיה מידע על כל נושא ומושג הקשור לחסידות וחסידים.
  • לתשומת לבך: אין להכניס חומר המוגן בזכויות יוצרים או תרגום שלו. הדבר תקף גם לגבי תוכן כתוב וגם לגבי תמונות - אין להעלות תמונות שמצאת סתם כך בגלישה באינטרנט, אלא יש לברר האם ניתן להשתמש בהן בהתאם לחוקי זכויות היוצרים.
  • תקוותנו כי החומר הרב בחב"דפדיה יהיה לך לתועלת, ותרומותיך יהיו השתתפות בזכות להגדיל ולהרחיב את האנציקלופדיה לנחת כ"ק אדמו"ר שליט"א מלך המשיח.
  • בחב"דפדיה נהוג לחתום בדפי השיחה בסיום כל תגובה. החתימה נעשית באמצעות הוספת ארבע טילדות (~~~~), או באופן אוטומטי בלחיצה על האייקון חתימה (מופיע מעל חלונית העריכה). את חתימתך ניתן לעצב בדף ההעדפות האישיות.
  • בכל שאלה אפשר לפנות כאן, או בכתובת הדואר האלקטרוני: chabadpedia.a@gmail.com
יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד

מומלץ להיכנס לפרויקט החממה. בחממה תוכל לבחור לך חונך שילווה אותך בצעדים הראשונים שלך בחב"דפדיה, וכן תוכל לכתוב שם את שאלותיך ולהתייעץ עם עורכים מנוסים.

בהצלחה!

מ. רובין - שיחה 19:30, 22 ביוני 2025 (IDT)תגובה

תורת שלום - ספר השיחות עריכה

 
שמתי לב לתרומתך הרבה לערך תורת שלום - ספר השיחות, ורציתי להביע את הערכתי. תודה רבה!

מ. רובין - שיחה 07:07, 24 ביוני 2025 (IDT)תגובה

יישר כח על העידוד.. -- נכתב ע"י לוח אור זרוע ששכח לחתום את שמו. מה כ"כ חשוב בלחתום? מה אתם עושים מזה עסק?[לוח אור זרוע ששכח לחתום את שמו לוח אור זרוע - שיחה, 18:35, כ"ב בתמוז, ה'תשפ"ה 18:35, 18 ביולי 2025 (IDT)]תגובה

איך נדע מי כתב כל דבר? מ. רובין - שיחה 19:06, 18 ביולי 2025 (IDT)תגובה

מה מסובך? מי עוד יכול לדבר איתך פה חוץ ממני?לוח אור זרוע - שיחה, 02:22, כ"ד בתמוז, ה'תשפ"ה 02:22, 20 ביולי 2025 (IDT)תגובה

יש פה 128 עורכים פעילים. מ. רובין (שיחה | תרומות) 17:32, 5 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה
או! בוקר טוב! התכוונתי מי בדף השיחה שלי.. אבל אח"כ הבנתי שזו היתה טעות.
במק"א שאלתי מי הגאון שביטל את הצורך לחתום ידנית. ידוע לך? לוח אור זרוע - שיחה, 17:54, י"ג בתשרי, ה'תשפ"ו 17:54, 5 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה
@שיע.ק ו@Abhishek.it. מ. רובין (שיחה | תרומות) 18:12, 5 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה
האמת שלא ממש עוזר.. שכויח. לוח אור זרוע - שיחה, 18:15, י"ג בתשרי, ה'תשפ"ו 18:15, 5 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה
צריך לשים לב איך עורכים. אם עורכים באמצעות לחיצה על 'תגובה', אין צורך לחתום. שיעשיחה כ"ג בתשרי ה'תשפ"ו 16:27, 15 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה
שכויח.~~~~ לוח אור זרוע - שיחה, 16:29, כ"ג בתשרי, ה'תשפ"ו 16:29, 15 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה
[יש עוד אופן להגיב?] לוח אור זרוע - שיחה, 16:30, כ"ג בתשרי, ה'תשפ"ו 16:30, 15 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה
כן, בתחילת כל פסקה. וכן בראש כל דף יש לחצן בשם עריכת קוד מקור. שיעשיחה כ"ג בתשרי ה'תשפ"ו 16:43, 15 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה

תודה עריכה

 
שמתי לב לתרומתך הרבה לחב"דפדיה, ורציתי להביע את הערכתי. תודה רבה!

א.י.ל. - שיחה, 15:12, י"ג בתשרי, ה'תשפ"ו 15:12, 5 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה

שכויח!~~~~ לוח אור זרוע - שיחה, 15:34, י"ג בתשרי, ה'תשפ"ו 15:34, 5 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה

עם ישראל עריכה

זה פשוט לא ייאמן שאין ערך נורמאלי על יהודים! בנאדם רגיל, מסתבר שיחפש ערך כזה [אולי אפ"ל שיעידו ע"כ כמות בצפיות בערך], ומה שיצא לו זה ערך דפוק ביותר ושמו "בני ישראל", שאין בו שום מידע על דברים טיפה פחות רוחניים, טפה יותר גשמיים, שאינם לקוחים מספרים, ואפילו מספרי נגלה כמעט ואין זכר, כי אם רק מספרי חסידות, וגם זה - אפי' לא טיפה מן הים מהמבואר בנושא בחסידות. אין בו גרם מידע היסטורי, ומכש"כ אקטואלי. לבד מה שהוא "מלא" -..חורים! על ערך כה יסודי לא יכלו לעבור ולהגי'? פלא. פשוט בושה, לפענ"ד [וגם מה שאין ערך על חרדי/חרדים]. לוח אור זרוע - שיחה, 22:23, י' בחשוון, ה'תשפ"ו 22:23, 1 בנובמבר 2025 (IST)תגובה

עוררתי [או עכ"פ ניסיתי, ונראה שלא הצלחתי, לעורר] בקטע הקודם שכדאי ויימצא מישהו שיקדיש זמן -והרבה, בפשטות- כדי שיהי' ערך מורחב על עם ישראל / בני ישראל /יהודים / העם הנבחר - או איך שלא יקראו לזה, ושהערך ידבר על דברים כפשוטם: העם הוקם ביציאת מצרים ובייחוד כשקיבל את התורה; משם עבר לארץ כנען ובנה בית מקדש, ממנה גלה -וחזר, ולאחמ"כ גלה סופית עד ימינו; לאחרונה התאגדות מבניו חזרה לארץ ו(רח"ל) הקימה מדינה יהודית [=שבראשה עומדים בדרך כלל יהודים] תוך שהיא מנסה לשכנע את עצמה שזה הגאולה - ולא היא; כיום העם מונה [..] מיליונים של אנשים, [7?] בארצו הקדושה ו [5?] בארה"ב [א. א. וו.]; שפתו היא השפה העברית; "ארץ ישראל לעם ישראל ע"פ תורת ישראל"; וכן הלאה וכן הלאה - דברים שפשוטים מדי לכאו"א מאתנו, אך לכתוב אותם לוקח זמן ומוח.
כמענה ל"זעקתי" קם אחד מהגדולים [באמת! הפעם לא בצחוק] שבחבורת המשתמשים, ופעל לשיפור עצום של הערך: הוא ראה שכותרת דבריי היא "עם ישראל" וש"בני ישראל" זה ערך דפוק, אז הוא עשה 1 ועוד 1 ויצא לו 2 - השם של הערך צריך להשתנות לעם ישראל! [למה לא יהודים אני לא יודע, אבל קישור במלת יהודים לערך הזה כן נעשה. וצ"ע].
אז כנראה שלא הבהרתי את עצמי בקטע הקודם כך שעליי לעשות זאת עתה: צר לי, אך הערך החדש גם הוא דפוק! זה אמנם לא ייאמן, אך זו המציאות: שינוי השם לא פעל מאומה על פנים הערך, והקטעים החסרים בו [הן אלו המשמעותיים הנ"ל - שכלל לא הוקדש להם מקום; והן אלו הפחות משמעותיים לענ"ד, כמו "ההנהגה עמהם", שהוקדש להם מקום - ריק..] - לא התמלאו כפועל-יוצא משינוי השם לעמ"י מבנ"י. יתירה מזו: הכחלת המילים האדומות שבקטע הקודם - דהיינו יהודים ועם ישראל- לא גרמה לביטול הדברים שכתבתי בו, בקטע הקודם, כלל. פלא, אך כך הם פני הדברים לצערינו.
אני לא יודע מה היו המניעים להחלפת השם, שמא בגלל דבריי שלעיל, או סיבה אחרת - ומ. רובין כלל לא ראה את שכתבתי. בין כך ובין כך, הם עדיין נכונים, גם כשכותרת הקטע הוכחלה אוטומטית משינוי השם חסר התועלת [לענ"ד].
בתקווה המופרכת שעד שמשיח צדקנו יבוא מישהו ימצא את הזמן לכתוב ערכים בסיסיים אלו -יהודי/ם/בני ישראל/עם ישראל, וכן חרדי/ם- באתי על החתום: לוח אור זרוע - שיחה, 01:53, כ"ח בשבט, ה'תשפ"ו 01:53, 15 בפברואר 2026 (IST)תגובה

טיירע בחור עריכה

אודות ערך המשנה שלך, הפולמוס בתשס"ד.

ראשית כל, ייש"כ על ההצגה הבהירה של הדברים.

אולם, על מ"ש בסיום ("לסיכום"), תמיהה רבה וטובא לי:

"כיום רוב חסידי חב"ד לא מסכימים כלל עם הנכתב בדיוקנו של שקרן" - העובדה שהפרטים מושתקים (אולי בישיבות חח"ל) אינה הוכחה לחוסר הסכמה... ההו"ל של בחדרי תורתך אינה בשל האימון האישי שרוכשים לו, כ"א (משום שבנו שי' מכהן כמשפיע ומשגיח ועוד בק"ג, וכן בנו לוי"צ, ו)בשל העובדה הפשוטה - על היותו ת"ח אין חולק, ושאל את הרבי וזכה למענות. אם כן, סיבת ההו"ל דס' אלו הינה - דברי הרבי - לשאלות הריל"ג, ואין קשר לשאלת מהימנותו.

"רוב הטענות שבמאמרים הללו ניתנות לפריכה מידית על ידי יודעי דבר, והדברים ידועים" - אדרבה, אני עברתי על קבצים אלו (והם ניתנים לקריאה בשיחת משתמש בערכו של הריל"ג [זצוק"ל..]), ולאחר ששקלתי וטרתי בהם וכו' - עדיין דרוש יישוב לחלק גדול מ א ו ד מהנאמר שם.

ואם תחת ידך ביאורים - אשמח שתכתבם פה (כתגובה)

דא"ג, ההערצה השוררת מקיר לקיר על הריל"ג, בד"כ זהו בכתלים עליהם מתנוססים גם שלטי יחי, וזאת מן העובדה המצערת, כי כו"כ מחלוקות בחב"ד הפכו לפוליטיות, (ולכן לא מצוי חב"דניק עם ספרי ועד להפצת שיחות\מתנגד ללימוד הרשימות\מפרסם זהות משיח\אוחז מהצוואה השניה ועוד ועוד, ולאידך, לא מצוי לראות משיחיסט עם ספרי קה"ת\לומד רשימות\המתנגד לפרסום זהות משיח\אוחז מהצוואה הראשונה\ועוד ועוד,'מחזיק' מהרחי"ק ואוחז שהריל"ג היה 'בעל שמועה שאינה נאה'..., אף שאין לאף מחלוקת כאן קשר עם השניה כ"א קשרים פוליטיים (ובנד"ז - הריל"ג היה המשיחיסט, מבין המזכירים...

איכות או ציבור? משתמש: למך - שיחה, 22:33, כ"א בטבת, ה'תשפ"ו 22:33, 10 בינואר 2026 (IST)תגובה

א. אפתח בתמיהה -לא טובא- על שם המשתמש. דע"ה שזהו שם של א' מאבות העולם שבריש בראשית ודה"י א' - הרי ידוע שמי ששכלו רפה מכונה למך, וכידוע הרמז בזה שהל[ב] קודם למ[ח], בשונה מהסדר אצל אדם היציב בנפשו שהמח שליט על הלב. ובהיות שאיני מכיר את ליבו, אך שכל ניכר שיש לו - ייטיב לקרוא לעצמו בתואר דאינו תואר גנאי.
ב. מה שהקשה על דברי ביצאו מתוך נקודת ההנחה שאני מאזין רק להנשמע בישיבות חח"ל -בהן אני לומד-, הנה כמדומה שאם אשיב לו על דבריו בהמשך -בכתב המוקטן- יבין יותר שהי' לי על מה להסתמך בכתבי זאת.
כלומר: בהיות ואני הן חב"דניק והן משיחיסט -רפות שכל, במחילה, לחשוב שהדברים סותרים- הרי שאני גם לומד בספרי קה"ת וגם בספרי ועד להפצת שיחות וגם בספרי קה"ת הב' [לבחירתך]. אני גם לומד רשימות וגם עוטה דגלון [עכ"פ לע"ע] (משא"כ בנוגע הצוואה שלא זכיתי לישוב הדעת בנושא).
ובנוגע לביאורים ששמעתי, ושהבנתי מבלי לשמוע - אין לי הפנאי להעלותם עתה על הכתב, כש"כ שלא להכל אני יודע את הביאורים, אך אני יכול לברר, וברור לי שיש ביאורים [שחלקם, נקודתם העקרית היא שריל"ג אכן לא הי' קדוש וטהור, אך לא כל דבר שרק ראה גנב וכו', וגם כל שאר המזכירים למעט רחמא"ח היו ישרים במדה זהה] לכל דבר ודבר.
ועוד חזון למועד (?) לוח אור זרוע - שיחה, 00:00, כ"ט בטבת, ה'תשפ"ו 00:00, 18 בינואר 2026 (IST)תגובה