עריכת הדף "חסידות מחנובקה - בעלזא"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. אנא בדקו את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן שמרו את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:יהושע רוקח 2.jpg|שמאל|ממוזער|250px|רבי [[יהושע רוקח]] ממחנובקא בעלזא, נואם ב[[איגוד צאצאי אדמו"ר הזקן#כנסים ופעליות|כינוס הצאצאים]], [[תשע"ה]]]]
+
[[קובץ:מחנובקא_3.JPG|שמאל|ממוזער|250px|רבי יהושע רוקח ממחנובקא]]
'''חסידות מחנובקה בעלזא''' היא חצר חסידית ענף של [[חסידות בעלזא וסקווירא]] משושלת [[חסידות צ'רנוביל|צ'רנוביל]]. מרכזה כיום ב[[בני ברק]]. מאז שנת [[תשמ"ז]] החסידות מזוהה גם כפלג של [[חסידות בעלז]], ובמשך תקופה ארוכה כינתה את עצמה "'''בעלזא-מחנובקה'''". במסגרת הסכם שנערך בתחילת שנת [[תשע"ו]], החלה החסידות לכנות עצמה בשם "'''מחנובקה-בעלזא'''".
+
'''חסידות מחנובקה''' (או "מכנובקה") היא חצר חסידית ענף של [[חסידות סקווירא]] משושלת [[חסידות צ'רנוביל|צ'רנוביל]]. מרכזה כיום ב[[בני ברק]]. מאז שנות השמונים החסידות מזוהה גם כפלג של [[חסידות בעלז]] ומכנה את עצמה "בעלזא-מחנובקה".
 
 
 
== תולדות החסידות ==
 
== תולדות החסידות ==
ראשיתה של החסידות הוא בחסידות [[סקווירא]] משושלת [[צ'רנוביל]]. לאחר פטירתו של האדמו"ר רבי [[יצחק טברסקי]] מסקווירא התמנה בנו הבכור רבי אברהם יהושע העשיל לאדמובסקווירא. ולאחר פטירתו ב-[[תרמ"ו]] התמנה בנו רבי [[יוסף מאיר טברסקי]] לאדמו"ר בעיירה סקוירא ואחר כעשר שנים עבר למחנובקה שב[[אוקראינה]].
+
ראשיתה של החסידות הוא בחסידות [[סקווירא]] משושלת [[צ'רנוביל]]. לאחר פטירתו של האדמו"ר רבי [[יצחק טברסקי]] מסקווירא התמנה בנו רבי דוד לאדמו"ר בסקווירא. אחיו הצעיר, רבי [[אברהם יהושע העשיל טברסקי]] (נולד ב[[תקפ"ו]]) כיהן לצידו כאדמובעיירה סקווירא, ולאחר פטירתו ב-[[תרמ"ו]] התמנה בנו רבי [[יוסף מאיר טברסקי]] לאדמו"ר בעיירה מחנובקה שב[[אוקראינה]].
  
לאחר מותו של רבי יוסף מאיר התמנה בנו רבי אברהם יהושע העשיל טברסקי לאדמו"ר ממחנובקה בעיירה מחנובקה.  
+
לאחר מותו של רבי יוסף מאיר התמנה חתנו רבי [[מנחם נחום טברסקי]] לאדמו"ר מסקווירא-מחנובקה בעיירה מחנובקה.  
  
 
=== רבי אברהם יהושע העשיל ממכנובקא ===
 
=== רבי אברהם יהושע העשיל ממכנובקא ===
  
לאחר [[מלחמת העולם השנייה]] עלה [[ארץ הקודש|ארצה]] בנו של רבי יוסף מאיר, רבי [[אברהם יהושע העשיל טברסקי]] (השני) (נולד ב-[[תרנ"ה]]) וכיהן כאדמו"ר ממחנובקה ב[[בני ברק]].
+
לאחר [[מלחמת העולם השנייה]] עלה ארצה בנו של רבי יוסף מאיר, רבי אברהם יהושע השל טברסקי (השני) (נולד ב-[[תרנ"ד]]) וכיהן כאדמו"ר ממחנובקה ב[[בני ברק]].
  
רבי אברהם יהושע השל היה חשוך בנים, ועוד בחייו אימץ כבן את בן-אחיינו, רבי יהושע רוקח. רבי יהושע רוקח הוא בנו של יצחק דוד רוקח, בנו של רבי יהושע רוקח מ[[ירוסלב]], בנו של רבי [[יששכר דב רוקח]] ה[[אדמו"ר]] מבעלז. סבתו של רבי יהושע, אשת רבי יהושע רוקח מירוסלב, הייתה אחותו של רבי אברהם יהושע השל ממחנובקה{{הערה|1=ויקפידיה.}}.
+
רבי אברהם יהושע השל היה חשוך בנים, ועוד בחייו אימץ כבן את בן-אחיינו, רבי יהושע רוקח . רבי יהושע רוקח הוא בנו של יצחק דוד רוקח, בנו של רבי יהושע רוקח מ[[ירוסלב]], בנו של רבי [[יששכר דב רוקח]] ה[[אדמו"ר]] מבעלז. סבתו של רבי יהושע, אשת רבי יהושע רוקח מירוסלב, הייתה אחותו של רבי אברהם יהושע השל ממחנובקה.{{הערה|1=ויקפידיה.}}
  
האדמו"ר רבי אברהם יהושע העשיל ממחנובקא, היה חתן רבי דוד אהרן מזאריק, ונודע בהערצתו המיוחדת לרבי. בשנת [[תשכ"ז]] חתם על מכתב קריאה לעידוד [[מבצע תפילין|מבצע התפילין]] על ידי הרבי, כאות תודה לה' על הניסים הגלויים במלחמת ששת הימים{{הערה|1= [[נשיאי חב"ד ובני דורם]] עמ' 129.}}.
+
האדמו"ר רבי אברהם יהושע העשיל ממחנובקא, היה חתן רבי משה מזאריק, ונודע בהערצתו המיוחדת לרבי. בשנת [[תשכ"ז]] חתם על מכתב קריאה לעידוד מבצע התפילין על ידי הרבי, כאות תודה לה' על הניסים הגלויים במלחמת המפרץ.{{הערה|1= [[נשיאי חב"ד ובני דורם]] עמ' 129.}}
  
=== הקשר עם חב"ד ===
+
===רבי יהושע רוקח ממחנובקה===
בגזע [[טשרנוביל]] היתה התנגדות מסוימת לשיטת חב"ד, עם זאת התבטא האדמו"ר אחר עלייתו לארץ, שהיו שני חצרות חסידיות שאותם מאוד 'אהבו' ברוסיה: חב"ד ו[[ברסלב]]. אך בשנים הקשות היו הם אלה שגילו מסירות נפש עצומה.
 
 
 
===רבי יהושע רוקח ממחנובקה בעלזא===
 
 
{{ערך מורחב|יהושע רוקח}}
 
{{ערך מורחב|יהושע רוקח}}
נולד להרב יצחק דוד רוקח, בנו של רבי יהושע רוקח מירוסלב - בנו של רבי ישכר דב מבעלז ואחיו של רבי אהרן רוקח. לאחר פטירתו של רבי אברהם יהושע השל טברסקי ב-[[תשמ"ז]] התמנה רבי יהושע רוקח לאדמו"ר ממחנובקה בעלזא.
+
נולד ליצחק דוד רוקח, בנו של רבי יהושע רוקח מירוסלב - בנו של רבי ישכר דב מבעלז ואחיהם של רבי אהרן רוקח ורבי מרדכי רוקח (אביו של האדמו"ר מבעלז הנוכחי). לאחר פטירתו של רבי אברהם יהושע השל טברסקי ב-[[תשמ"ו]] התמנה רבי יהושע רוקח לאדמו"ר ממחנובקה.
  
 
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==
* [http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=72402 האדמו"ר ממחנובקא בעלזא: פועלים שהרבי יתגלה] - {{אינפו}} טו חשון התשע"ג (31.10.2012)
+
* [http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=72402 האדמו"ר ממחנובקא: פועלים שהרבי יתגלה] - {{אינפו}} טו חשון התשע"ג (31.10.2012)
*[http://chabad.info/news/%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99-%D7%90%D7%99%D7%92%D7%95%D7%93-%D7%94%D7%A6%D7%90%D7%A6%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%A6%D7%9C-%D7%94%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%A8/ ראשי 'איגוד הצאצאים' בביקור אצל האדמו"ר ממחנובקא בעלזא] - {{אינפו}} כ"ז טבת ה'תשע"ה
+
 
 +
 
  
 +
{{הערות שוליים}}
 
{{חצרות}}
 
{{חצרות}}
{{הערות שוליים}}
 
 
[[קטגוריה:חסידויות ושושלות]]
 
[[קטגוריה:חסידויות ושושלות]]

לתשומת לבך: תרומתך לחב"דפדיה תפורסם תחת תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך, או העתקת אותו ממקור שאינו מוגן בזכויות יוצרים. אין לעשות שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות!

ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)