עריכת הדף "הנחות העולם"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. אנא בדקו את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן שמרו את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
''''הנחות העולם'''' (באידיש: 'וועלטיקע הנחות') הינו ביטוי כולל להרגלים וסגנון חיים הנהוגים בעולם שמוחלט בין המון העם שלא שייך לנהוג אחרת, והם דברים שמותר לעשותם על פי ההלכה, ואין בהם כל בעיה דתית או מוסרית, אלא שהאדם מונח בהם במקום להתמסר לביצוע הרצון האלוקי.
+
''''הנחות העולם'''' (באידיש: 'וועלטיקע הנחות') הינו ביטוי כולל לדברים שמותר לעשותם על פי ההלכה, ואין בהם כל בעיה דתית או מוסרית, אלא שהאדם מונח בהם במקום להתמסר לביצוע הרצון האלוקי.
  
 
==מקור הביטוי==
 
==מקור הביטוי==
שורה 6: שורה 6:
 
משמעות הביטוי היא, שישנם דברים שהאדם עושה לא בגלל שכך באמת הוא אוהב, או מכיון שהוא נצרך להם, אלא רק בגלל שכך נהוג לעשות בעולם.
 
משמעות הביטוי היא, שישנם דברים שהאדם עושה לא בגלל שכך באמת הוא אוהב, או מכיון שהוא נצרך להם, אלא רק בגלל שכך נהוג לעשות בעולם.
 
   
 
   
[[אדמו"ר הריי"צ]] מבאר{{הערה|1=ראו לדוגמה [https://www.hebrewbooks.org/pagefeed/hebrewbooks_org_15884_257.pdf מאמר [[אדמו"ר הריי"צ]] משנת [[תרפ"ג]] ]. ועוד.}} שהבעיה העיקרית בכך היא מכיון שכאשר האדם מונח בעניני העולם הוא שוכח מהאמת שכל מהות בריאתו הינה לבצע את הרצון האלוקי ולקיים תורה ומצוות, ולכן, כאשר הוא מונח בעניני העולם, הוא מאפשר ליצר הרע להסיט אותו מדרך הישר, ולוותר על ענינים של תורה ומצוות.
+
[[אדמו"ר הריי"צ]] מבאר{{הערה|1=ראו לדוגמא [https://www.hebrewbooks.org/pagefeed/hebrewbooks_org_15884_257.pdf מאמר כ"ק אדמו"ר הריי"צ משנת תרפ"ג]. ועוד.}} שהבעיה העיקרית בכך היא מכיון שכאשר האדם מונח בעניני העולם הוא שוכח מהאמת שכל מהות בריאתו הינה לבצע את הרצון האלוקי ולקיים תורה ומצוות, ולכן, כאשר הוא מונח בעניני העולם, הוא מאפשר ליצר הרע להסיט אותו מדרך הישר, ולוותר על ענינים של תורה ומצוות.
  
[[תורת החסידות]] מתייחסת בחומרה רבה ל'הנחות העולם', ומצויים לכך בטויים חריפים. בשיחת [[חג הפסח]] [[תש"ד]]{{הערה|1=[http://www.hebrewbooks.org/pagefeed/hebrewbooks_org_19806_99.pdf[[ספר השיחות]] תש"ד עמוד 91].}} התבטא אדמו"ר הריי"צ: {{ציטוטון|חינוך עם הנחות העולם הינו עוקר את הכל}}.
+
תורת החסידות מתייחסת בחומרה רבה ל'הנחות העולם', ומצויים לכך בטויים חריפים. בשיחת [[חג הפסח]] [[תש"ד]]{{הערה|1=[http://www.hebrewbooks.org/pagefeed/hebrewbooks_org_19806_99.pdf ספר השיחות תש"ד עמוד 91].}} התבטא אדמו"ר הריי"צ: {{ציטוטון|חינוך עם הנחות העולם הינו עוקר את הכל}}.
  
 
==ההתמודדות עם הנחות העולם==
 
==ההתמודדות עם הנחות העולם==
שורה 17: שורה 17:
 
כאשר האדם מתבונן בבריאת העולם, ובתכלית לשמה הוא נברא, ומפנים את הבלבדיות האלוקית, הוא מאבד ענין במעשים שאינם חלק מאמיתות זו, ומואס בכל דבר שאינו חלק מהתכלית האלוקית.
 
כאשר האדם מתבונן בבריאת העולם, ובתכלית לשמה הוא נברא, ומפנים את הבלבדיות האלוקית, הוא מאבד ענין במעשים שאינם חלק מאמיתות זו, ומואס בכל דבר שאינו חלק מהתכלית האלוקית.
  
==קישורים חיצוניים==
+
[[קטגוריה:מושגים בחסידות]]
*קובץ '''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=76311 הנחות העולם]''', [[ועד חיילי בית דוד]], כ"ג סיון, ה'תשע"ג {{PDF}} {{אינפו}}
 
 
 
{{הערות שוליים}}
 
[[קטגוריה:מושגים בתורת החסידות]]
 
[[קטגוריה:תורת החסידות]]
 

לתשומת לבך: תרומתך לחב"דפדיה תפורסם תחת תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך, או העתקת אותו ממקור שאינו מוגן בזכויות יוצרים. אין לעשות שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות!

ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)