הבדלים בין גרסאות בדף "בעל תשובה"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 1: שורה 1:
'''בעלי תשובה'' הינו כינוי לאותם [[חסיד]]ים שלא נולדו בבית חסידי ולא גדלו בתוך החממה החב"דית, לא זו שבקהילה ולא זו שב[[שליחות]], והתקרבו לאורו הגדול של [[הרבי]] [[מלך המשיח]] במשך השנים. ברחבי הארץ והעולם מתקיימים [[ישיבה|ישיבות]] מיוחדות לאותם בחורים, בהם לומדים הבחורים לימודים הלכתיים בסיסיים השייכים ליום יום היהודי יחד ובשילוב עם לימוד [[תניא]] ושאר לימודי חסידות.
+
'''בעל תשובה''' הינו תואר ל[[יהודי]] שבשלב מסויים בחייו עשה תפנית והחל לשמור תורה ומצוות. ב[[חסידות חב"ד]] ישנם מאות ואלפים של [[חסיד]]ים כאלה שחזרו בתשובה לאחר שנפגשו עם [[הרבי]] או עם חסידיו.  
  
מסגרות דומות מתקיימות לבנות, כמו למשל האולפנא המיוחדת המפעיל בית חב"ד ברמת אביב, ומכללת '[[אור חיה]]' בירושלים. בעלי התשובה משתלבים במערכות החב"דיות של שליחות ועולם ה[[חינוך]].
+
ברחבי [[ארץ הקודש]] ובעולם כולו קיימים ישיבות לאותם [[תמימים]], בהם לומדים הבחורים לימודים הלכתיים בסיסיים השייכים ליום יום היהודי יחד ובשילוב עם לימוד חסידות וגמרא. מסגרות דומות מתקיימות לבנות.
  
[[קטגוריה:ערכים חב"דים]]
+
בתורת חסידות חב"ד מקבל המושג "בעל תשובה" משמעות עמוקה יותר, לפיה גם צדיק צריך להיות 'בעל תשובה', לפי ערך עבדותו שלו.
 +
 
 +
[[קטגוריה:ערכים חב"דים]]
 +
[[קטגוריה:ערכים במבט החסידות]]

גרסה מ־16:38, 20 בנובמבר 2007

בעל תשובה הינו תואר ליהודי שבשלב מסויים בחייו עשה תפנית והחל לשמור תורה ומצוות. בחסידות חב"ד ישנם מאות ואלפים של חסידים כאלה שחזרו בתשובה לאחר שנפגשו עם הרבי או עם חסידיו.

ברחבי ארץ הקודש ובעולם כולו קיימים ישיבות לאותם תמימים, בהם לומדים הבחורים לימודים הלכתיים בסיסיים השייכים ליום יום היהודי יחד ובשילוב עם לימוד חסידות וגמרא. מסגרות דומות מתקיימות לבנות.

בתורת חסידות חב"ד מקבל המושג "בעל תשובה" משמעות עמוקה יותר, לפיה גם צדיק צריך להיות 'בעל תשובה', לפי ערך עבדותו שלו.