עריכת הדף "תומכי תמימים לודז (פולין)"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. אנא בדקו את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן שמרו את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
{{מקורות|רמה=אין}}
+
הישיבה בעיר [[לודז]] שבפולין נתיסדה בשנת [[תרפ"ה]] על ידי הרב החסיד [[זלמן שניאורסון]], והמנהל היה בנו הרב [[דוב בער שניאורסון (בן זלמן)]].
הישיבה בעיר [[לודז]] שב[[פולין]] נתיסדה בשנת [[תרפ"ה]] על ידי הרב החסיד [[זלמן שניאורסון]], והמנהל היה בנו הרב [[דוב בער שניאורסון (בן זלמן)]].
 
  
ראש הישיבה בהתחלה היה אחד מחסידי קוצק למדן מופלג. ה[[משפיע]] הראשון משנת [[תרפ"ט]] עד [[תרצ"ב]] היה הרב [[ברוך פרידמן]]. ה[[משגיח]] היה ר' [[טוביה בוקצין]].  
+
ראש הישיבה בהתחלה היה אחד מחסידי קוצק למדן מופלג. ה[[משפיע]] הראשון משנת תרפ"ט עד [[תרצ"ב]] היה הרב [[ברוך פרידמן]]. המשגיח היה ר' [[טוביה בוקצין]].  
  
 
בשנת [[תרצ"ד]] נתמנה לראש הישיבה הרב [[מנחם מענדל רוזנמוטר]].
 
בשנת [[תרצ"ד]] נתמנה לראש הישיבה הרב [[מנחם מענדל רוזנמוטר]].
  
במשך השנים היו גם משפיעים ומגידי שיעורים הרב [[קלמן מינקובסקי]], הרב [[חיים דוד גלזמן]], והרב [[נח יצחק מורדקובסקי]].  
+
במשך השנים היו גם משפיעים ומגידי שיעורים הרב [[קלמן מינקובסקי]], הרב [[חיים מאיר גלזמן]], והרב [[נח יצחק מורדקובסקי]].  
  
במשך השנים [[תרצ"ז]] עד המלחמה היה מגיד שיעור ו[[משפיע]] ר' [[משה אליהו גרליצקי]].
+
במשך השנים [[תרצ"ז]] עד המלחמה היה מגיד שיעור ומשפיע ר' [[משה אליהו גרליצקי]].
 
   
 
   
  
תחילה שכנה הישיבה בבית החסידים ליובאוויטש. ברחוב צעגעלניאנא 25. בהמשך שכנה הישיבה ברחוב פאלודניאווא 25, רק בשנת תר"צ עברה הישיבה למקום מרווח ברחוב פומורסקא 14, הודות לנדבת לבו של הגביר הרב אלחנן שטיינשניידער, חסיד [[גור]] צעיר שהיה קבלן מצליח. זה נהג לתרום בקביעות לקהילת ליובאוויטש בעיר ולמגביות שערך [[אדמו"ר הריי"צ]] לקראת חג הפסח.  
+
תחילה שכנה הישיבה בבית החסידים ליובאוויטש. רק בשנת תר"צ עברה הישיבה למקום מרווח ברחוב פומורסקא 14, הודות לנדבת לבו של הגביר הרב אלחנן שטיינשניידער, חסיד גור צעיר שהיה קבלן מצליח. זה נהג לתרום בקביעות לקהילת ליובאוויטש בעיר ולמגביות שערך [[אדמו"ר הריי"צ]] לקראת חג הפסח.  
  
המקום שתרם לישיבה היה חלק מבניין מגורים בו התגוררו כחמישים משפחות, בהם חסידי [[גור]] רבים, ואלו סייעו בנפש חפצה לתלמידי הישיבה.  
+
המקום שתרם לישיבה היה חלק מבניין מגורים בו התגוררו כחמישים משפחות, בהם חסידי גור רבים, ואלו סייעו בנפש חפצה לתלמידי הישיבה.  
  
[[אדמו"ר הריי"צ]] תמך רבות באחזקת הישיבה ואף שלח סכומי כסף ותורמים לישיבה. באגרותיו (חלק יא) מופיעה התכתבות בין אדמו"ר הריי"צ, תורמים, והנהלת הישיבה בענייני תרומות. התמימים בעיר היו נוסעים לעיתים אל [[אדמו"ר הריי"צ]] כאשר שהה ב[[ריגא]] או ב[[ורשה]].  
+
אדמו"ר הריי"צ תמך רבות באחזקת הישיבה ואף שלח סכומי כסף ותורמים לישיבה. באגרותיו (חלק יא) מופיעה התכתבות בין אדמו"ר הריי"צ, תורמים, והנהלת הישיבה בענייני תרומות. התמימים בעיר היו נוסעים לעיתים אל אדמו"ר הריי"צ כאשר שהה ב[[ריגא]] או ב[[וורשה]].  
  
גם ראשי ומנהלי הישיבה ביקרו לא פעם אצל אדמו"ר הריי"צ. באגרת מ[[חודש ניסן]] [[תרצ"ד]] כותב אדמו"ר הריי"צ: בנידון פרטי עניני הישיבה, היה אצלי המנהל וראש הישיבה תלמידי היקר והנעלה הר"ר וו"ח אי"א מוהרמ"מ ראזנמוטער, אשר עמו דברתי כל הפרטים, ושולח לו פ"ש.  
+
גם ראשי ומנהלי הישיבה ביקרו לא פעם אצל אדמו"ר הריי"צ. באגרת מחודש ניסן תרצ"ד כותב אדמו"ר הריי"צ: בנידון פרטי עניני הישיבה, היה אצלי המנהל וראש הישיבה תלמידי היקר והנעלה הר"ר וו"ח אי"א מוהרמ"מ ראזנמוטער, אשר עמו דברתי כל הפרטים, ושולח לו פ"ש.
 +
 
 +
לביקור מיוחד זכתה הישיבה בשנת [[תרצ"ב]], כאשר הגאון בעל [[החפץ חיים]] ביקר בישיבה והתרשם לטובה מהתמימים ומהצוות הרוחני.  
  
לביקור מיוחד זכתה הישיבה בשנת [[תרצ"ב]], כאשר הגאון בעל [[החפץ חיים]] ביקר בישיבה והתרשם לטובה מהתמימים ומהצוות הרוחני.
 
  
 
== תלמידי הישיבה ==
 
== תלמידי הישיבה ==
שורה 30: שורה 30:
  
 
[[קטגוריה:ישיבות חב"ד בעולם|ל]]
 
[[קטגוריה:ישיבות חב"ד בעולם|ל]]
[[קטגוריה:ישיבות חב"ד בפולין]]
 
 
[[קטגוריה:ישיבות חב"ד שנסגרו|ל]]
 
[[קטגוריה:ישיבות חב"ד שנסגרו|ל]]

לתשומת לבך: תרומתך לחב"דפדיה תפורסם תחת תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך, או העתקת אותו ממקור שאינו מוגן בזכויות יוצרים. אין לעשות שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות!

ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)