עריכת הדף "קובליץ"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. אנא בדקו את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן שמרו את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 11: שורה 11:
  
 
==קהילת חב"ד==
 
==קהילת חב"ד==
בעקבות בקשת אנשי העיירה{{הערה|ובשל השריפה שפקדה את זעמבין, וגרמה לצורך מיידי במעבר של הישיבה למקום אחר עד שיבנו את הישיבה מחדש, העיירה זכתה שהסניף יקבע דווקא אצלה על פי הגורל (אגרות קודש אדמו"ר הרש"ב חלק ג' עמוד 10).}}, לאחר [[חג השבועות]] שנת [[תר"ס]], נשלחה קבוצה של תלמידי [[תומכי תמימים]] בראשות ה[[משפיע]] הרב [[שמואל גרונם אסתרמן]]{{הערה|יחד עמו התיישב בעיירה גם הרב [[יהושע ליין]] ששימש כמשפיע בישיבה.}} להקים בעיירה סניף של הישיבה{{הערה|[[ספר התמימים]] חלק א' עמ' צו.}}. אנשי הקהילה החזיקו את הישיבה בסבר פנים יפות ודאגו להם למקום מרווח ללימוד וכן לשאר צרכיהם. הישיבה פעלה מעט יותר משנה, עד שנסגרה באמצע הקיץ של שנת [[תרס"א]]{{הערה|מה שזירז את ההחלטה על סגירת הישיבה היה העובדה של[[אדמו"ר הריי"צ]] - מנהל פועל של הישיבה - נודע על רשת של [[ההשכלה|המשכילים]] שהכניסו בחורים ללמוד בישיבה ולנסות להשפיע על תלמידיה מבפנים להתרשל בלימודם ולהכניס בהם הרהורי כפירה, כשאחד המקומות אליהם הצליחו להשחיל תלמיד שאינו ראוי היה בקובליץ ואדמו"ר הריי"צ רצה לפקח מקרוב על ביעור הנגע ('המשפיע' (הבלין) עמוד שיד, מכתבי הרב [[משה רוזנבלום]]. וראו גם באגרות קודש אדמו"ר הרש"ב חלק ג' עמודים רמו-רמח).}}.
+
בעקבות בקשת אנשי העיירה{{הערה|ובשל השריפה שפקדה את זעמבין, וגרמה לצורך מיידי במעבר של הישיבה למקום אחר עד שיבנו את הישיבה מחדש, העיירה זכתה שהסניף יקבע דווקא אצלה על פי הגורל (אגרות קודש אדמו"ר הרש"ב חלק ג' עמוד 10).}}, לאחר [[חג השבועות]] שנת [[תר"ס]], נשלחה קבוצה של תלמידי [[תומכי תמימים]] בראשות ה[[משפיע]] הרב [[שמואל גרונם אסתרמן]]{{הערה|יחד עמו התיישב בעיירה גם הרב [[יהושע ליין]] ששימש כמשפיע בישיבה.}} להקים בעיירה סניף של הישיבה. אנשי הקהילה החזיקו את הישיבה בסבר פנים יפות ודאגו להם למקום מרווח ללימוד וכן לשאר צרכיהם. הישיבה פעלה מעט יותר משנה, עד שנסגרה באמצע הקיץ של שנת [[תרס"א]]{{הערה|מה שזירז את ההחלטה על סגירת הישיבה היה העובדה של[[אדמו"ר הריי"צ]] - מנהל פועל של הישיבה - נודע על רשת של [[ההשכלה|המשכילים]] שהכניסו בחורים ללמוד בישיבה ולנסות להשפיע על תלמידיה מבפנים להתרשל בלימודם ולהכניס בהם הרהורי כפירה, כשאחד המקומות אליהם הצליחו להשחיל תלמיד שאינו ראוי היה בקובליץ ואדמו"ר הריי"צ רצה לפקח מקרוב על ביעור הנגע ('המשפיע' (הבלין) עמוד שיד, מכתבי הרב [[משה רוזנבלום]]. וראו גם באגרות קודש אדמו"ר הרש"ב חלק ג' עמודים רמו-רמח).}}.
  
 
הקהילה החב"דית היתה הדומיננטית בעיר, והחזיקה בתפקידי המפתח של רבנות העיירה, השוחטים והבודקים, ועסקנות הכלל.
 
הקהילה החב"דית היתה הדומיננטית בעיר, והחזיקה בתפקידי המפתח של רבנות העיירה, השוחטים והבודקים, ועסקנות הכלל.

לתשומת לבך: תרומתך לחב"דפדיה תפורסם תחת תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך, או העתקת אותו ממקור שאינו מוגן בזכויות יוצרים. אין לעשות שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות!

ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)