עריכת הדף "מנחם מענדל דונין"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. אנא בדקו את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן שמרו את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:מנחם מענדל דונין.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב דונין]]
+
הרב '''מנחם מענדל דונין''' נולד בשכונת רמות רמז בחיפה לאביו רבי [[ראובן דונין]] ולאמו רבקה דונין שהייתה נצר למשפחת זוננפלד, מחנכת מפורסמת בבית ספר ממלכתי דתי לבנות 'עציון' בשכונת הדר בחיפה.
הרב '''מנחם מענדל דונין''' (יליד שנת [[תשל"א]]) הוא [[רב (תואר)|רב]], מרצה ומחנך, המכהן כסגן מנהל ב[[תלמוד תורה מגדל העמק]].
 
  
==תולדות חיים==
+
בילדותו, היה רגיל בבית הוריו להכנסת אורחים, דבר שגרם לו פעמים רבות, להצטנף באחת מפינות הבית במקום בחדרו.‬‬
הרב דונין נולד בשכונת 'רמות רמז' ב[[חיפה]] לר' [[ראובן דונין|ראובן]] ורבקה דונין ב[[ט"ו חשון]] [[תשל"א]]. בילדותו למד ב[[תלמוד תורה]] 'זכרון מאיר' של [[אגודת ישראל]] בחיפה ובבחרותו למד בישיבות [[תומכי תמימים לוד]], [[תומכי תמימים קריית גת]], [[תומכי תמימים מוריסטון]], תומכי תמימים אושן פארקווי ו[[תומכי תמימים 770]].
 
  
בשנת תש"נ נמנה על תלמידי ה[[קבוצה]] ובמהלכה עבד ב[[ועד הנחות בלה"ק]] ו[[ועד הנחות התמימים]].
+
עוד לפני חתונתו לימד ב[[חיידר]] אשר בשכונת הדר ב[[חיפה]], בהגיעו לפרקו נשא את בתו של הסופר נ. צ. גוטליב, ועבר להתגורר במגדל העמק.
  
בשנת [[תנש"א]] היה מחברי המערכת של [[שבועון בית חיינו]] יחד עם ידידו הרב [[ברוך סלונים]] ובידח יצאו במהלך הקיץ ל[[שליחות]] ב[[אוקראינה]], במסגרת [[עזרת אחים]], בערים [[ברדיטשוב]] ו[[ז'יטומיר]]{{הערה|ראה במכתבו של הרב .
+
ב[[תשנ"ה]] עבר ללמד ב[[תלמוד תורה]] [[צבאות מנחם]] חב"ד חיפה והקריות שם שימש גם כרכז לימודים. בשנים הראשונות לימד כיתות צעירות, ובשנת [[תשס"א]] עבר לחנך את הכיתות הגבוהות. והכין בחורים לעולם הישיבות.
  
ב[[כ"ח כסלו]] [[תשנ"ג]] [[נישואין|נשא]] את רעייתו חנה, בתו של הסופר הרב [[נפתלי צבי גוטליב]] והם עברו להתגורר בעיר [[מגדל העמק]].
+
בשנת [[תשס"ב]] נפטר [[ראובן דונין|אביו]], והחל לחבר ספר על אביו ועל אמו [[הטרקטוריסט של הרבי]], אותו סיים בשנת [[תשס"ט]].
  
בשנת [[תשנ"ה]] החל ללמד בכיתות הנמוכות של תלמוד תורה 'צבאות מנחם' ב[[קריית שמואל]] וריכז את חומר הלימודים. בשנת [[תשס"א]] עבר ללמד בכיתות הגבוהות.
+
בשנת [[תשס"ז]] התמנה כראש ישיבת [[כפר צבי סיטרין|כפר סיטרין]] ישיבה קטנה.
  
ב[[חודש מנחם אב]] [[תשס"ב]], כשבוע לפני פטירת אביו, החליט לכתוב ספר על אביו, ה[[משפיע]] ר' [[ראובן דונין]]. את כתיבת הספר החל בשנת [[תשס"ג]] בשיתוף עם הרב [[ישראל אלפנביין]] ובשנת [[תשס"ט]] יצא לאור הספר בשם "הטרקטוריסט של הרבי - [[משפיע]] שסלל דרך".
+
ב[[מנחם אב]] [[תש"ע]] זכה בפרס המחנך המובחר "למדתי ממנו".
  
בשנת [[תשס"ז]] התמנה כראש הישבה הקטנה "אור אבנר חב"ד" שב[[כפר סיטרין]].
+
לקראת שנת הלימודים [[תשע"א]] חוזר הרב דונין לתלמוד תורה צבאות מנחם חיפה וה[[קריות]].
  
ב[[י"א במנחם אב]] שנת [[תש"ע]], ביום הזיכרון לאביו, זכה בפרס המחנך המובחר "למדתי ממנו", מאת [[מרכז חינוכי חסידותי]] בחסות [[צעירי אגודת חב"ד בישראל|צעירי אגודת חב"ד]].
+
== ראו גם ==
 +
*[[ראובן דונין]]
 +
*[[הטרקטוריסט של הרבי]]
  
לקראת שנת הלימודים [[תשע"א]] חזר הרב דונין ללמד בכיתה ח' ב[[תלמוד תורה]] '[[תלמוד תורה צבאות מנחם|צבאות מנחם]]' חיפה וה[[קריות]].
+
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
 
 
לקראת שנת הלימודים [[תשע"ג]] עבר הרב דונין לכהן בתפקיד סגן מנהל ב[[תלמוד תורה מגדל העמק]].
 
 
 
{{מיון רגיל:דונין מנחם מענדל}}
 
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
 
[[קטגוריה:משפחת גוטליב]]
 
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים לוד]]
 
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים קריית גת]]
 
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים מוריסטון]]
 
[[קטגוריה:קבוצה תש"נ]]
 
[[קטגוריה:אישים במגדל העמק]]
 
[[קטגוריה:משפחת דונין]]
 
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשל"א]]
 
[[קטגוריה:צוות תלמוד תורה חב"ד קריית שמואל]]
 
[[קטגוריה:צוות תלמוד תורה חב"ד מגדל העמק]]
 

לתשומת לבך: תרומתך לחב"דפדיה תפורסם תחת תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך, או העתקת אותו ממקור שאינו מוגן בזכויות יוצרים. אין לעשות שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות!

ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)