עריכת הדף "ישיבת עוז מאיר חב"ד"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. אנא בדקו את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן שמרו את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
'''ישיבת עוז מאיר חב"ד''' הוקמה בתחילת שנות הממי"ם על ידי הרב [[שמעון אליטוב]], במטרה ליתן מענה לנוער מתמודד ביחס אישי ועל פי תורת החסידות. לצד הישיבה קיים [[כולל אברכים]] חבד"י, שהאברכים בו למדים עם הנוער. הישיבה היא ללא פנימיה.
+
ישיבת '''עוז מאיר חב"ד''' הוקמה בתחילת שנות הממי"ם ע"י הרב [[שמעון אליטוב]], במטרה ליתן מענה לנוער נושר ביחס אישי ועל פי תורת החסידות. לצד הישיבה קיים כולל אברכים חבד"י, שהאברכים בו למדים עם הנוער. הישיבה היא ללא פנימיה.
  
==רקע==
+
הישיבה הוקמה על שם אחיו של הרב שמעון אליטוב - הרב [[מאיר אליטוב]] ע"ה ראש ישיבות כפר הרוא"ה והראשל"צ שנפטר בצעירותו.
הישיבה הוקמה על שם אחיו של הרב שמעון אליטוב - הרב [[מאיר אליטוב]] ראש ישיבות כפר הרוא"ה והראשון לציון שנפטר בצעירותו.
 
  
 
בשנותיה הראשונות שכנה הישיבה בשכונת קטמון ב[[ירושלים]], ואז נקראה היא ישיבת אור מאיר. בישיבה פעל גם בניין [[בית חב"ד]] איזורי. לאחר שעברה לבניין בית כנסת חב"ד בשכונת פאג"י בירושלים - בו היא שוכנת היום נקרא שמה ישיבת עוז מאיר חב"ד.
 
בשנותיה הראשונות שכנה הישיבה בשכונת קטמון ב[[ירושלים]], ואז נקראה היא ישיבת אור מאיר. בישיבה פעל גם בניין [[בית חב"ד]] איזורי. לאחר שעברה לבניין בית כנסת חב"ד בשכונת פאג"י בירושלים - בו היא שוכנת היום נקרא שמה ישיבת עוז מאיר חב"ד.
שורה 10: שורה 9:
 
כיום לומדים בישיבה ובכולל יחדיו כמאה תלמידים.
 
כיום לומדים בישיבה ובכולל יחדיו כמאה תלמידים.
  
[[הרבי]] הזכיר את הישיבה הזאת ב[[התוועדות]] [[עשרת ימי תשובה|שבת שובה]] [[תשמ"ו]] והישיבה זכתה למספר מענות קודש מהרבי{{הערה|כך לדוגמא בחודש אדר ראשון תשמ"ו ביקר בחצרות קודשנו אחיו של הרב אליטוב ששימש כמנהלה הגשמי של הישיבה, הרב יעקב אליטוב, שהכניס בקשת ברכה לרבי על הבנלאק של הישיבה, בו היה מצויין שם הישיבה 'עוז מאיר חב"ד' וביקש ברכה. בי"ז אדר ראשון תשמ"ו הוציא הרבי [[מענות קודש|מענה]] על הבלאנק עצמו, בו סימן בעיגול את המילה "חב"ד" וכתב: "'''מוכרח''' להיות הסכם '''בכתב''' על השם (חבד) מועד רבני אנ"ש שי' שבאה"ק '''כפשוט''' אזכיר עה"צ. לצדקה שם", וצירף למענה 5000 שקל. בעקבות המענה הזמינו את הרב ירוסלבסקי לישיבה, והוא הורה להוסיף סדר חסידות בכל בוקר וכתב עם הרב אליטוב את סדרי הישיבה וצירף לזה כתב אישור בכתב לשם חב"ד של הישיבה.}}.
 
  
 
== הנהלת הישיבה ==
 
== הנהלת הישיבה ==
  
ראש המוסדות וראש הישיבה הרב [[שמעון גד אליטוב]].
+
ראש המוסדות הרב [[שמעון גד אליטוב]].
  
משגיח הישיבה הרב [[שמואל וויספיש]].
+
ראש הישיבה הרב [[שמואל וויספיש]].
  
 
ראש הכולל הרב [[אברהם קוט]].
 
ראש הכולל הרב [[אברהם קוט]].
  
ה[[משפיע]] הרב [[נפתלי רוט]].
+
המשפיע הרב [[נפתלי רוט]].
  
==קישורים חיצונים==
 
*[https://col.org.il/tags/tag/337 תגית ישיבת עוז מאיר {{col}}]
 
*[http://www.ozmeir.com אתר ישיבת 'עוז מאיר'] {{קישור שבור|ג' אב תשפ"ב}}
 
  
;מענות הרבי לישיבת עוז מאיר:
+
[[הרבי]] הזכיר את הישיבה הזאת ב[[התוועדות]] [[שבת שובה]] [[תשמ"ו]].
*'''[http://www.col.org.il/files/3.475153E-02E-02_7792147.pdf כאשר ישא האומן]'''. {{קישור שבור|ג' אב תשפ"ב}}
 
*'''[http://myencounterblog.com/wp-content/uploads/2017/03/94.-Vayikra-5777-Hebrew.pdf להתמסר לחינוך ילדי ישראל]''', בראיון לגליון 'המפגש שלי'. {{קישור שבור|ג' אב תשפ"ב}}
 
  
{{תומכי תמימים}}
 
{{הערות שוליים}}
 
 
[[קטגוריה:ישיבות חב"ד בארץ הקודש|עוז מאיר]]
 
[[קטגוריה:ישיבות חב"ד בארץ הקודש|עוז מאיר]]

לתשומת לבך: תרומתך לחב"דפדיה תפורסם תחת תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך, או העתקת אותו ממקור שאינו מוגן בזכויות יוצרים. אין לעשות שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות!

ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)