שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 792 בתים ,  00:29, 5 בספטמבר 2010
איחוד
==ילדות חסידית==
 
כבר בגיל בר-מצוה, הבשיל אצלו רגש חסידי של דחיה ביחס ל”תאוות היתר”. בהיותו בגיל 15 (בשנת [[תרס”ט]]) הגיע פרצ’ל הנער ללמוד ב”[[תומכי תמימים]]” ב[[ליובאוויטש]]. בשל גילו הצעיר, למד ר’ פרץ בתקופה הראשונה בסניף הישיבה ב[[שצעדרין]], תחת הנהגתו של המשפיע הידוע ר’ [[שאול דב זיסלין]] ע”ה. אך תודות לתכונותיו החסידיות המולדות, ביחד עם כשרונותיו המעולים וחושיו העדינים, לא נזקק ר’ פרץ להכנות ארוכות: הוא תיכף נסחף למעיינות התורה והחסידות אשר נפתחו לפניו ב”תומכי תמימים”.
==חתונתו==
 
ר’ פרץ נשאר ב”תומכי-תמימים” עד חתונתו (בשנת תרע”ו), עם מרת העניא חרשע הבלין, בתו של השוחט החסידי בעיירה סמיונובקא, ר’ נחמן הבלין ז”ל, דודנו של המשפיע הידוע ר’ [[זלמן הבלין]] ז”ל. ר’ פרץ התגורר לאחר חתונתו בסמיונובקא, העיירה בה התגורר חמיו. פרנסת המשפחה הייתה מוטלת על כתפי רעייתו, ואילו הוא המשיך להתעסק בתפילה ובלימוד. עם זאת משלח ידו העיקרי היה - “פרנסתם הרוחנית” של יהודי העיירה; מטרה שלשמה אף למד שם את אומנות השחיטה.
כשמונה-תשע שנים התגורר ר’ פרץ עם משפחתו בסמיונובקא, עד שנת תרפ”ה. שם נולדו לו ארבעה ילדים.
 
==תקופת סימפרופול==
 
בשנת תרפ”ה עבר ר’ פרץ עם משפחתו לעיר סימפרופול, העיר המרכזית בחצי האי קרים. באותם שנים התיישבו יהודים רבים במושבות שמסביב לעיר, והרבי הריי”צ שלח לאיזור זה את ר’ פרץ, על מנת להחזיק ולהחיות את קיום התורה והמצוות באיזור כולו. באופן רשמי נטל על שכמו את משרת השוחט דמתא, אך לפועל הייתה לו שם עבודה רבה ועצומה בחיזוק היהדות של תושבי העיר.
==העתקה לליננגרד==
 
במהלך השנה החמישית של שליחותו בסימפרופול, התפנה כסא הרבנות בעיר. אחד המועמדים למשרה היה רב מאוקראינה ששם משפחתו היה ברגר, דרשן מוצלח ונואם סוחף - אך מתנגד מר ותקיף. כזה אחד, הבין ר’ פרץ, עשוי להיות אבן נגף רצינית להפצת התורה והחסידות. ר’ פרץ התייצב איפוא בגלוי נגד מועמדותו, וכהרגלו עשה זאת בקול רם וצלול, בלי להתחבא ובלי להסתתר. אש המחלוקת פרצה במלוא עוזה, ולמרבה הצער, גבר צדם של תומכי הרב ברגר. הדברים הגיעו עד כדי כך, שמשכיל “נאור” אחד, פירסם בעיתון “סטררי קרים”, אשר “מאטשקין, תלמיד של שניאורסאהן, התנפל על הרב (ברגר) ותקף אותו במילים מחוצפות ומעליבות”.
== בטשקנט ==
 
ב[[מלחמת העולם השנייה]] העתיקו את מושבם ר' פרץ ומשפחתו לטקשנט. שם הושיט עזרה וסיוע לפליטי המלחמה שהתיישבו שם.
== מחוץ לרוסיה ==
ב[[תש"ו]] ברח עם שניים מבניו ל[[לבוב]], משם נסע ל[[צרפת]]. ב[[תשי"ב]] קיבל הוראה להיות [[משפיע]] [[אנ"ש]] ב[[מונטריאול]] שבקנדה. בתפקיד זה שימש עד יומו האחרון.
בנפטר בכ"א [[תש"וטבת]] ברח עם שניים מבניו ל[[לבובתשמ"א]], משם נסע ל. ==אלה תולדות פרץ==הסדרה '''אלה תולדות פרץ''' בה נכתבו תולדות חייו של הרב [[צרפתפרץ מוצ'קין]]. בהחלה בהוראתו הישירה של [[תשיכ"בק אדמו"ר שליט"א]] קיבל הוראה להיות לרב [[משפיעיהושע דובראווסקי]] - דרך מזכיר הרבי הרב [[אנ"שחודקוב]] ב, לכתוב את קורות חייו של הרב ר' [[מונטריאולפרץ מוצ'קין]] שבקנדה. בתפקיד זה שימש עד יומו האחרון.
נפטר בכעקב סיבות שונות החל הרב דובראוסקי רק בשנת [[תשס"א ג]] לכתוב את הסדרה, הרב [[טבתאסף חנוך פרומר]] תירגם אותה מ[[תשמ"אאידיש]] ל[[לשון הקודש]] ופירסם אותה לפרקים ב[[שבועון בית משיח]]?.
עקב מחלתו של הרב דובראווסקי בשנת [[תשס"ח]] נפסקה כתיבת הסדרה.
==בניו==
 
*הרב [[שלום דובער מוצ'קין]] יו"ר אגו"ח ב[[מונטריאול]].
 
*הרב [[לייבל מוצ'קין]] [[משפיע]] בקראון הייטס.
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב|מוצקין]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ|מוצקין]]

תפריט ניווט