שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ
הגהה
הרב דוד צבי אריה שניאורסון (מכונה "הרצד"א"), נולד בירושלים בשנת ; [[תר"ל לרב ]]-[[שניאור זלמן שניאורסוןכ"ז באב]] {{הערת שוליים|1=הידוע בשם "שזבנ"י" על שם ספרו – [http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=7950&pgnum=1'נימוקי שזבנ[תש"י'ח]].}})), והיה דור רביעי לאדמוהיה מצאצאי [[אדמו"ר הזקן{{הערת שוליים|1=ראה פירוט בהמשך.}}. היה ]], עורך דין תלמודי{{הערת שוליים|1=בימנו בימינו "טוען רבני".}} והוסמך על-ידי גדולי הדור בתקופתו.{{הערת שוליים|1=מטעם הבד"ץ האשכנזי בירושלים, רב העיר ירושלים, רבה הראשי של מצריים, ועוד.}} פדה את רוב המבנים סביב לכותל, וכן את קברי השסייע בגאולת בתים ב[[סנהדריןירושלים]] בירושלים
==תולדות חיים==
נולד בירושלים בשנת [[תר"ל]] לאביו, הרב [[שניאור זלמן שניאורסון]]{הערת שוליים|1=הידוע בשם "שזבנ"י" על שם ספרו – [http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=7950&pgnum=1'נימוקי שזבנ"י'].}}. היה דור רביעי לאדמו"ר הזקן {{הערה|דרך אביו, שאמו - אמו של שזבנ"יאביו, מרת שרה-רבקה, ביתו של ה[[משה שניאורי|ר' משה]], בן אדמו"ר הזקן. }}. הוסמך על-ידי גדולי הדור בתקופתו{{הערת שוליים|1=מטעם הבד"ץ האשכנזי בירושלים, רב העיר ירושלים, רבה הראשי של מצרים, ועוד.}}. לאחר פטירת אביו, בשנת [[תרמ"ב]], גילה הרצד"א שטר 'תנאים'שכתב אביו עבורו, עם ביתו של הרב [[דובער אשכנזי]]{{הערת שוליים|1=כנהוג באותם ימים, לשדך את הילדים בעודם קטנים. ראה ב"[[ספר הזכרונות]]". [[הרבי הרש"ב]] אף העלה את הרעיון לשידוך בין [[הרבי]] ו[[הרבנית חיה מושקא]]. כך גם שידך [[אדמו"ר הצמח צדק]] בין [[אדמו"ר הרש"ב]] לרבנית שטערנא שרה, ביתו של ר' יוסף יצחק מאוורוטש.}} שכתב אביו עבורו, עם ביתו של הרב . הוא נסע ל[[דובער אשכנזיחברון]]. הוא נסע לחברון, התחתן עם ביתו של הרב דובער, שהיה גם חותנם של הרב [[מנחם מענדל נאה]] והרב שלמה יהודה לייב אליעזרוב, שמאז היו גסיו. 
===פועלו===
היה עורך דין תלמודי שנים רבות, אך גם התבקש לסייע במקרים קשים שנידונו בערכאות הערביים בירושלים.
הרצד"א ערך פעילות רבה לפדיית המבנים מסביב לכותל ל[[כותל המערבי]]{{הערת שוליים|1=רבני הבד"ץ האשכנזי והרב קוק נחלצו לעזרתו, והשפיעו על עסקנים נוספים לסייע לו.}}, וכן פעל רבות לפדיית קברי ה[[סנהדרין]]. רכש עוד אדמות רבות בארץ ישראל.בזמן המלחמה בין טורקיה לאטילהלאיטליה, גורשו כל האזרחים האיטלקים למצרים ל[[מצרים]] – ביניהם הרדצ"א. מאוחר יותר, בזמן בו עבר [[הרבי הריי"צ]] במצרייםבמצרים, בדרך ל[[ביקור הרבי הריי"צ בארץ הקודש]], נפגש עם [[אדמו"ר הריי"צ]] וסייע לו בביקור (ראה בפסקה הבאה).
נפטר [[כ"ז אב]] [[תש"ח]].
 
==קשריו עם [[הרבי הריי"צ]]==
ביום שלישי [[כ"ט תמוז]] [[תרפ"ט]] ירד [[הרבי הריי"צ]] אל חופי אלכסנדריה, ובין מקבלי פניו היו הגיסים - הרב [[מנחם מענדל נאה]] והרב שלמה יהודה לייב אליעזרוב, גיסיו של הרדצ"א. בעת שהותו של הרבי במלון 'רג'ינה פאלס' דאג לו הרדצ"א לאוכל כשר. במהלך הסיור בארץ הקודש, בניו של הרדצ"א, ר' משה יצחק שניאורסון, שהוזר פעמים רבות ביומן הנסיעה של הרבי הריי"צ, ואף הוזמן לחתונת ביתו של הרבי הריי"צ, הרבנית שיינא, ור' שניאור זלמן שניאורסון, תמך ברבי הריי"צ וגם הוא הוזמן לחתונת הרבנית שיינא.
ביום שישי י"ז מנחם אב הגיע הרבי לאלסנדריה, שם קיבל את פניו הרדצ"א. מאוחר יותר, נכנס הרדצ"א לרבי ל'[[יחידות]]', בקשר למכירת קברי הסנהדרין. ה'יחידות' נמשכה ארבע שעות!
 
==לקריאה נוספת==
*[[מסע הרבי לארץ הקודש]]
=={{הערות שוליים==}}[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]][[קטגוריה:קהילת חב"ד ירושלים: אישים]]

תפריט ניווט