שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ
החלפת טקסט – "א"ס" ב־"אין סוף"
הורי הבחורים פנו ל[[צעירי אגודת חב"ד ארצות הברית]] בבקשה שימצאו לבניהם מסגרת חינוכית מתאימה, פעילי [[צא"ח]] חיפשו ב-[[770]] בחורים דוברי רוסית (בצ'כסלובקיה, כבשאר מדינות מזרח-אירופה, השפה השניה היא רוסית, כך שכל התושבים שולטים בה). שלושה ממשפחת אוקינוב, יחד עם בחורים נוספים הצעו את-עצמם למשימה. הם דאגו לארגן עבורם מקומות שינה בפנימיה, ולימדו אותם את ה[[א']]-[[ב']], עד שבשלב מאוחר יותר הם השתלבו במסגרת הלימודים הרגילה. שנה לאחר-מכן הגיעו מספר משפחות מ[[פולין]] ושוב חזר המקרה על-עצמו. לאחר שנה הגיעו עוד כמה משפחות, הפעם מהקרפטים.
בשנת [[תש"ל]] החלו לצאת הרבה משפחות מברית-המועצות. אירגון היא"ס היאין סוף -אירגון יהודי שעוזר לפליטים ממזרח-אירופה - העניק להם תמיכה כלכלית מסויימת בחודשים הראשונים לשהותם בניו-יורק, אך בנוגע למוסדות-חינוך - לא היה באפשרותם להציע דבר. נוסף לכך, הגיעו מספר משפחות יהודיות מהרי קווקז, שידעו לדבר רק רוסית.
באותו זמן קרא הרב [[חודקוב]] לרב מאיר אוקינוב, ואמר לו שעליהם לדאוג למהגרים, ובראש ובראשונה מבחינה גשמית, כיון שהיא"ס שהיאין סוף הקטין את תמיכתו בהם. הרב חודקוב קבע שעליהם למצוא עבורם דירות, מקומות עבודה, לרהט את הבית, לקנות להם מקרר, וכמובן - לדאוג שיהיה בו גם אוכל. הוא אמר להם שאם לא יוכלו להשיג מימון עבור ההוצאות, יוכלו לבקש מה[[מזכירות]].
בפועל פנו לתושבי שכונת [[קראון הייטס]] בכדי לממן את הפעילות.
הבחורים דאגו לצד הפיננסי, ביקרו בבתי המשפחות, דאגו לדיור וריהוט, דאגנו למקומות עבודה ושהילדים יישלחו למוסדות-חינוך מתאימים. כיון שהיה חסר להם ידע בסיסי, פתחו עבורם מסגרת מיוחדת, בה שילבו לימוד [[אנגלית]] עם לימודי יהדות. דרך הילדים השפעו גם על ההורים - קבענו מזוזות בבתים רבים, השפעו על כמה משפחות לשמור [[שבת]] ו[[כשרות]], וכן הלאה.
היה מדובר אז על כ-70 משפחות - שאת כתובותיהם קיבלו מהיא"סמהיאין סוף.
באותה שנה נכנס הרב צבי הירש אוקינוב לרבי ל"[[יחידות]]", ובין השאר דיווח לרבי על הפעילות המתקיימת. הרבי הורה לו להקים מוסד (הלשון היה בערך: "דבר נכון שיהיה משרד"), ואמר לו לפנות למזכירות שתעזור.

תפריט ניווט