הבדלים בין גרסאות בדף "דוד ברוומן"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 5: שורה 5:
 
הרב ברוומן נולד למשפחה לא חב"דית בעיר [[חרסון]] שבאוקראינה להוריו ר' חיים וגולדה ברוומן ב[[ראש חודש ניסן]] [[תר"ע]].
 
הרב ברוומן נולד למשפחה לא חב"דית בעיר [[חרסון]] שבאוקראינה להוריו ר' חיים וגולדה ברוומן ב[[ראש חודש ניסן]] [[תר"ע]].
  
כשהיה ילד כבן עשר, הוא יצא עם אביו לטיול ב[[רוסטוב]]. לפתע שמעו קולות ניגון ערב שבקעו מאחד הבתים. הם החלו הולכים בעקבות הניגון, עד שמצאו את עצמם בפתח ביתו של [[אדמו"ר הריי"צ]] בו נערכה התוועדות עם הרבי.  
+
בהיותו ילד כבן עשר יצא עם אביו לטיול ב[[רוסטוב]], במהלכו שמעו קולות [[ניגון]] ערב שבקעו מאחד הבתים. הם הלכו בעקבות הניגון עד שמצאו את עצמם בפתח ביתו של [[אדמו"ר הריי"צ]] בו נערכה [[התוועדות]] עם הרבי.  
  
ברגע שנכנסו שניהם לאולם, הורה הרבי לכוון הדלת ואמר '[[לחיים]]'. החסידים שנכחו בהתוועדות, לא הבינו למי הכוונה, והחלו לתור במבטיהם למי התכוון הרבי, עד שהרבי בעצמו אמר שהוא מתכוון אל האורחים שנכנסו זה עתה. עוד לפני שתפסו האורחים את משמעותה של קבלת הפנים הלבבית, פנה הרבי אל האב וביקש ממנו שייתן לו את הילד. הרבי הביט בעיניו של הילד ואמר "איך האדעווע איהם מיט די אייגן" (אני מטפח אותו במבטי).
+
ברגע שנכנסו שניהם לאולם, הורה הרבי לכוון הדלת ואמר '[[לחיים]]'. החסידים שנכחו בהתוועדות, לא הבינו למי הכוונה, והחלו לתור במבטיהם למי התכוון הרבי, עד שהרבי בעצמו אמר שהוא מתכוון אל האורחים שנכנסו זה עתה. עוד לפני שתפסו האורחים את משמעותה של קבלת הפנים הלבבית, פנה הרבי אל האב וביקש ממנו שייתן לו את הילד. הרבי הביט בעיניו של הילד ואמר {{ציטוטון|איך האדעווע איהם מיט די אייגן}} (אני מטפח אותו במבטי).
  
אחרי המאורע הזה לקחו החסידים את הילד הקטן תחת חסותם; הם גידלו וקרבו אותו עד שהיה לחסיד לתפארת.
+
אחרי המאורע הזה לקחו החסידים את הילד הקטן תחת חסותם; הם גידלו וקרבו אותו, והילד הפך לחסיד חב"ד. בבחרותו למד בישיבת [[תומכי תמימים נעוול]].
 
 
למד בישיבת [[תומכי תמימים נעוול]].
 
  
 
בשנת [[תש"ב]] נישא לרעייתו צביה, ביתו של הרב [[יעקב יוסף רסקין]].
 
בשנת [[תש"ב]] נישא לרעייתו צביה, ביתו של הרב [[יעקב יוסף רסקין]].
שורה 18: שורה 16:
  
 
===עסקנות ציבורית===
 
===עסקנות ציבורית===
בשנת [[תש"ו]] נמלט מ[[ברית המועצות]] ובשנת [[תש"ו]] פגש ב[[הרבי|רבי]] ב[[צרפת]], שם מינה אותו [[הרבי]] למנהל פועל של [[קה"ת]] באירופה. בתוקף תפקידו, עסק בהדפסת ספרי קה"ת ב[[גרמניה]]{{הערה|באותם שנים מחיר ההדפסה בגרמניה היה זול יותר מאשר באמריקה. לאחר שערך המטבע הגרמני עלה, לא היה משתלם לקה"ת להמשיך להדפיס את הספרים בגמרניה, והרבי הודיע לר' דוד ששליחותו הסתיימה, והוא יכול לעלות לארץ הקודש.}}, עד שנת [[תשי"א]] שאז הסתיימה פעולת הסניף, והוא עלה עם משפחתו ל[[ארץ הקודש]] והתיישב ב[[כפר חב"ד]].
+
בשנת [[תש"ו]] נמלט מ[[ברית המועצות]], ופגש ב[[הרבי|רבי]] ב[[צרפת]], אז מינה אותו הרבי למנהל פועל של [[קה"ת]] באירופה. בתוקף תפקידו, עסק בהדפסת ספרי קה"ת ב[[גרמניה]]{{הערה|באותם שנים מחיר ההדפסה בגרמניה היה זול יותר מאשר באמריקה. לאחר שערך המטבע הגרמני עלה, לא היה משתלם לקה"ת להמשיך להדפיס את הספרים בגרמניה, והרבי הודיע לר' דוד ששליחותו הסתיימה, והוא יכול לעלות לארץ הקודש.}}, עד שנת [[תשי"א]] שאז הסתיימה פעולת הסניף, והוא עלה עם משפחתו ל[[ארץ הקודש]] והתיישב ב[[כפר חב"ד]].
  
במשך השנים עבד ב[[בית רבקה כפר חב"ד|בית רבקה]] ב[[כפר חב"ד]], וקיבל על כך מספר הוראות מהרבי, כמו שלא להכניס חוגים אחרים עם מפקחים על סדרי הלימוד. הרבי מינה אותו על דיווח מהמצב בבית רבקה באופן "בלתי רשמי".
+
במשך השנים עבד ב[[בית רבקה כפר חב"ד|מכללת בית רבקה]] ב[[כפר חב"ד]], וקיבל על כך מספר הוראות מהרבי, כמו שלא להכניס חוגים אחרים עם מפקחים על סדרי הלימוד. הרבי מינה אותו על דיווח מהמצב בבית רבקה באופן "בלתי רשמי".
  
 
בשנת [[תשט"ו]] נתמנה ליו"ר [[ועד כפר חב"ד]].  
 
בשנת [[תשט"ו]] נתמנה ליו"ר [[ועד כפר חב"ד]].  
שורה 58: שורה 56:
 
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
 
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
 
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
 
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:אישים הטמונים בבית העלמין בצפת]]
+
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים נעוול]]
 
[[קטגוריה:ראשי ועד כפר חב"ד]]
 
[[קטגוריה:ראשי ועד כפר חב"ד]]
 
[[קטגוריה:חברי ועד כפר חב"ד בעבר‏]]
 
[[קטגוריה:חברי ועד כפר חב"ד בעבר‏]]
 
[[קטגוריה:משפחת רסקין]]
 
[[קטגוריה:משפחת רסקין]]
 +
[[קטגוריה:אישים הטמונים בבית העלמין בצפת]]

גרסה מ־18:09, 12 ביוני 2014

הרב דוד ברוומן

הרב דוד ברוומן היה מנהל סניף קה"ת באירופה, ויושב ראש ועד כפר חב"ד.

תולדות חייו

הרב ברוומן נולד למשפחה לא חב"דית בעיר חרסון שבאוקראינה להוריו ר' חיים וגולדה ברוומן בראש חודש ניסן תר"ע.

בהיותו ילד כבן עשר יצא עם אביו לטיול ברוסטוב, במהלכו שמעו קולות ניגון ערב שבקעו מאחד הבתים. הם הלכו בעקבות הניגון עד שמצאו את עצמם בפתח ביתו של אדמו"ר הריי"צ בו נערכה התוועדות עם הרבי.

ברגע שנכנסו שניהם לאולם, הורה הרבי לכוון הדלת ואמר 'לחיים'. החסידים שנכחו בהתוועדות, לא הבינו למי הכוונה, והחלו לתור במבטיהם למי התכוון הרבי, עד שהרבי בעצמו אמר שהוא מתכוון אל האורחים שנכנסו זה עתה. עוד לפני שתפסו האורחים את משמעותה של קבלת הפנים הלבבית, פנה הרבי אל האב וביקש ממנו שייתן לו את הילד. הרבי הביט בעיניו של הילד ואמר "איך האדעווע איהם מיט די אייגן" (אני מטפח אותו במבטי).

אחרי המאורע הזה לקחו החסידים את הילד הקטן תחת חסותם; הם גידלו וקרבו אותו, והילד הפך לחסיד חב"ד. בבחרותו למד בישיבת תומכי תמימים נעוול.

בשנת תש"ב נישא לרעייתו צביה, ביתו של הרב יעקב יוסף רסקין.

היה ידידו הקרוב של הרב בן ציון שם טוב ואדמו"ר הריי"צ כתב עליהם "תרי רעין דלא מתפרשין".

עסקנות ציבורית

בשנת תש"ו נמלט מברית המועצות, ופגש ברבי בצרפת, אז מינה אותו הרבי למנהל פועל של קה"ת באירופה. בתוקף תפקידו, עסק בהדפסת ספרי קה"ת בגרמניה[1], עד שנת תשי"א שאז הסתיימה פעולת הסניף, והוא עלה עם משפחתו לארץ הקודש והתיישב בכפר חב"ד.

במשך השנים עבד במכללת בית רבקה בכפר חב"ד, וקיבל על כך מספר הוראות מהרבי, כמו שלא להכניס חוגים אחרים עם מפקחים על סדרי הלימוד. הרבי מינה אותו על דיווח מהמצב בבית רבקה באופן "בלתי רשמי".

בשנת תשט"ו נתמנה ליו"ר ועד כפר חב"ד.

נפטר ממחלה קשה בכ"ד בסיוון תשי"ט[2].

את מקומו בועד כפר חב"ד, מילא הרב שלמה מיידנצ'יק.

משפחתו

חתניו:

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. באותם שנים מחיר ההדפסה בגרמניה היה זול יותר מאשר באמריקה. לאחר שערך המטבע הגרמני עלה, לא היה משתלם לקה"ת להמשיך להדפיס את הספרים בגרמניה, והרבי הודיע לר' דוד ששליחותו הסתיימה, והוא יכול לעלות לארץ הקודש.
  2. כאשר חתנו ר' יהושע מונדשיין הכין לדפוס קונטרס מאמרים של אדמו"ר האמצעי על ידי סניף קה"ת בארץ הקודש, כתב בפתח דבר שזהו יום היארצייט של חותנו, והרבי אישר והגיה את הפתח דבר.
הקודם:
משה צבי סגל
יו"ר ועד כפר חב"ד
תשט"ו - תשי"ח
הבא:
שלמה מיידנצ'יק