שניאור זלמן יצחק יהושע חנין

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב חנין
הרב זלמן חנין ור' יונתן האקנר עמלים על תיקון מכונת דפוס של הוועד להפצת שיחות
הרב זלמן חנין ובנו יחד עם ר' אליעזר ליכשטיין מגישים לרב מרדכי אליהו ספרים מתורת הרבי

הרב שניאור זלמן יצחק יהושע חנין (חאנין) הינו יושב ראש הועד להפצת שיחות מאז היווסדו, וממונה על ידי הרבי לאחראי על ההוצאה לאור של ספרי קה"ת[1].

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בחודש חשוון תש"ח בצרפת לאביו הרב חייקל חאנין, ונקרא בשמותיהם של סבו מצד אביו וסבו מצד אמו. למד בישיבת תומכי תמימים ברינואה אצל החסיד ר' ניסן נמנוב.

בפעם הראשונה הגיע לחצרות קדשינו בחודש אדר תשח"י עם הוריו, וזכה ליכנס ליחידות פעמיים.

בשנת תשכ"ג עברה משפחתו להתגורר בקראון הייטס, שם למד בישיבת תומכי תמימים המרכזית 770. כבר בתור בחור היה ממקימי הועד להפצת שיחות כאשר בהמשך התמנה למנהלו, יחד עם הרב שלום יעקובסון.

בקיץ של שנת תשל"ב נשא את בתו של הרב יצחק גאנזבורג, ובשנת תשל"ג קיבל הועד שבראשותו מהרבי הוראה להדפיס את הספרים, ביניהם: כתר שם טוב, תניא מהדורא קמא וסדרת הליקוטי שיחות.

את ניהול מערכת ההוצאה לאור של ספרי קה"ת נמסר להם ע"י כ"ק אדמו"ר שליט"א, בשנת תשל"ט. במשך השנים עמדו בראש הוצאה לאור של מאות ספרי קה"ת.

אחד מתפקידי הועד שבהנהלתו הוא לנהל את מבצע הדפסת התניא בכל העולם. בקשר לכך מנהל בביתו ארכיון המכיל אלפי מהדורות של ספר התניא.

בשנות המ"ם הורה לו הרבי לסייע לרב חיים ליברמן בהדפסת ספריו המחקריים, מבלי שיוודע לו כי סיוע זה מגיע בעקבות הוראתו של הרבי. בתור הוקרת תודה על העזרה, העניק לו הרב ליברמן מכתבים מקוריים שקיבל מהרבי והרבנית בזמן שהותם בפריז[2].

זכה להלחין בנערותו יחד עם חבריו את הניגון כי אלוקים יושיע ציון בשנת תש"ל.

בעבר, כתב בשבועון בית משיח סדרת כתבות ובהן זכרונות משפחתיים מחיי אביו הרב חייקל חנין, ותוך כך העלה על הכתב סיפורים חסידיים רבים.

חושף מפעם לפעם כתבי יד ומכתבים נדירים בפרסום ראשון מרבותינו נשיאנו בכלל ומהרבי בפרט.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. ניהול קה"ת מועבר לידי הוועד
  2. המכתבים התפרסמו בתשורה מחתונת בנו הרב אייזיק חאנין בכ"ג אדר תשע"ג.
  3. שיחק בסרט הידוע הרועה הנאמן.