חב"ד באינטרנט

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך זה זקוק לעריכה: הסיבה לכך היא: הוספת מידע בסיסי.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
הלוגו של אתר הבית של חב"ד בישראל

הופעתה של חב"ד באינטרנט הינה אחד האמצעים של חסידי חב"ד להפצת תורת חב"ד לעולם כולו.

על פי הוראת הרבי מלך המשיח, חסידי חב"ד משתדלים לקחת כל דבר בעולם ולעלות אותו לקדושה על ידי שבדבר עצמו יועבר מידע רוחני. לפי הסבר הרבי, הסיבה להיווצרות של כל נברא וכח בעולם - וכן גם האינטרנט - הוא בשביל שישתמשו בו לענייני קדושה. כך הרבי הסביר על שיעורי תניא ששודרו ברדיו וכך התייחס הרבי לשידור לווין שהיה ב770 בחנוכה ועוד.

ואכן במשך השנים נראה שלכל טכנולוגיה שבאה לעולם פועלים החסידים לעלות את הדבר לקדושה. ומכיוון שהדבר כבר קיים, אז משתמשים בו לקדושה.

אתרי מידע

ערך מורחב – חב"ד בישראל (אתר)

חב"ד בישראל (chabad.co.il) הינו אתר הבית של חב"ד בישראל. באתר מידע מגוון בנושאי יהדות, חסידות, פרשת השבוע וחגי ישראל, תוך מתן דגש מיוחד על הסברת עניני גאולה ומשיח ופרסום בשורת הגאולה. נוסד בשנת תש"ע על ידי חברי הנהלת אגודת חסידי חב"ד בארץ ישראל. הושק באופן רשמי ביום כ"א סיוון תש"ע במשרדו של שר התקשורת מר משה כחלון.

אתרי חדשות

חב"ד אינפו

לוגו האתר חב"ד אינפו
ערך מורחב – חב"ד אינפו (אתר)

חב"ד אינפו (chabad.info) הינו אתר חדשות חב"די, המביא את החדשות מהנעשה והנשמע בקרב חסידי חב"ד בארץ ובעולם. את הידיעות באתר שולחים שלוחים ואנ"ש, לצד עבודת איסוף של ידיעות על חב"ד המתפרסמות בכלי תקשורת שונים. האתר הוקם בשנת תשס"ג על ידי ר' שרגא שמואל קרומבי. לאתר וועדה רוחנית, החברים בוועדה הם הרב שלום יעקב חזן, הרב שניאור זלמן הרצל והרב שמואל קסלמן.

חב"ד און ליין

סמל האתר

חב"ד און ליין (col.org.il) הוא אתר חדשות חב"די שהוקם בשנת תש"ס על ידי ר' דוד זאב רוטנברג ור' פנחס גורליק. כעבור מספר שנים נרכש האתר ר' שמואל ריבקין וכיום הוא בניהולו של בנו ר' יוסף ריבקין. העורך הראשי הינו ר' שרון גושן מראשון לציון. בשנת תשס"ח השיק האתר מהדורה באנגלית בשם "COL LIVE" על ידי ר' יהודה לייב צייטלין מקראון הייטס, המשמש גם כעורכה הראשי.

בחודש כסלו תשס"ט הוציא האתר מגזין שבועי שהכיל בין היתר את התכנים המיוחדים שפורסמו באותו שבוע באתר. בחודש ניסן תשס"ט נסגר המגזין על פי הוראת בית דין רבני חב"ד[דרוש מקור].

שטורעם

לוגו האתר 'שטורעם'

שטורעם (shturem.net) הוא אתר חדשות חב"די שהוקם בשנת ה'תשס"ו ומשמש גם כבמה לכותבים חב"דיים, גלריות וקטעי וידיאו ואודיו על חב"ד, מדורי נוסטלגיה וזכרונות, מדור תורני ועוד. העורך הראשי הוא ר' יאיר בורוכוב מרחובות.


קישורים חיצונים

אתרי חדשות
אתרי מידע


אתרי משיח וגאולה

אתרי בתי חב"ד

בית חב"ד אבן יהודה

מנהל: הרב מנחם נוימן, הגיע לאבן יהודה בשנת תנש"א. מנהל הפעילות הרב חנוך קליין. במקום פועל בית כנסת, ובית חב"ד הנמצא בקניון המרכזי.

בית חב"ד אופקים

מנהל: הרב ישראל הרשקוביץ. הגיע לאופקים בשנת תשמ"ה. מנהל הפעילות הרב מנחם סגל. בעיר פועלת רשת של גנים ובתי ספר לבנים ולבנות.

בית חב"ד איתמר

מנהל: הרב יחזקאל נואמה. ביישוב איתמר פועל ישיבת תומכי תמימים - ישיבה גדולה, מקוה (בבניה), גן בנים, גן בנות, תלמוד תורה, כולל ואחוזה למלך המשיח.

בית חב"ד אלקנה

מנהל: הרב יצחק קעניג. הגיע לאלקנה בשנת תשס"ג. ביישוב פועל, בית כנסת, מעון, גן חב"ד, ספריית חב"ד, מועדון ילדים ומועדון נוער.

בית חב"ד אפרת

מנהל: הרב ניסן נחשון. הגיע לאפרת בשנת תשנ"א. ביישוב פועל בית כנסת חב"ד ובית חב"ד. בית חב"ד עוסק בלסייע ליהודים לחיות כיהודים, בחיי רווחה.

בית חב"ד אריאל

מנהל: הרב אהרון מושקוביץ. בית חב"ד עוסק בהפצת המעיינות, הגשת עזרה וסיוע לנזקקים, בני נפגעי הטרור. בנוסף פועל בית חב"ד באוניברסיטת אריאל.

בית חב"ד אשדוד

מנהל: הרב שניאור גודמן. הגיע לאשדוד בשנת תשמ"א. בעיר פועלת חמישה בתי חב"ד, שני בתי כנסת, שני מקואות לנשים על פי שיטת חב"ד.

בית חב"ד אשקלון

מנהל: הרב מנחם מענדל ליברמן. הגיע לאשקלון בשנת תשל"ט. בעיר פועלת חמישה בתי חב"ד, ארבעה עשר גני ילדים, שני בתי ספר וארבעה בתי כנסת.

בית חב"ד באר יעקב

מנהל: הרב שמואל בקרמן. ביישוב באר יעקב פועל בבית חב"ד, בית כנסת חב"ד, רשת גני חב"ד, מועדון בת מלך, מכון בר מצוה.

בית חב"ד באר שבע

מנהל: הרב זלמן גורליק. מנהל פעילות הרב יוסף יצחק סלוין. בעיר באר שבע פועלת תשעה בתי חב"ד רשת גנים, בתי ספר לבנים ולבנות וישיבות.

בית חב"ד בית שמש

מנהל: הרב אליעזר ויינר.

מוסדות חב"ד בארץ



בתי חב"ד ומוסדות בעולם


אתרים בשפות שונות

אתרים בשפה האנגלית (English)

אתרים בשאר השפות

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.