חיים מאיר היילמן
ערך זה זקוק לעריכה: ייתכן שהערך סובל מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו. | |||
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה. |
הרה"ח ר' חיים מאיר הילמן (מכונה: ר' מאיר לייעפלר) נולד בליעפלי בשנת תרט"ו, לאביו הרה"ח ר' אברהם שמואל היילמאן, מגזע הגאון ר' שמואל הילמאן אבד"ק מיץ ולאמו מרת איטא ביילא שהיתה בתו של הרה"ח המפורסם ר' מנחם מענדל ב"ר יהושע אברהם הלוי מליעפלי.
היה המקושר גדול לאדמו"ר שלמה זלמן שניאורסון ולאחיו וכן לאדמו"רי חסידות ליאדי, אך פעם אחת נסע לליובאוויטש.
בין השנים תר"ס - תרס"ב שהה בברדיטשוב והתעסק בהדפסת ספר בית רבי וס' מגן אבות, שיו"ל לבסוף בשנת תרס"ב.
בשנת תרס"ז נסע לניו יורק והדפיס שםספרון בשם 'בית ישראל' על ר' ישראל מרוז'ין.
ר' מאיר לא השתקע באמריקה; במשך זמן מה ישב בעיר רזיצ'א שבפלך ויטבסק, ושימש שם כמשפיע לאנ"ש, וכנראה[1] שהיה זה אחר שובו מאמריקה.
בשנים תרע"ב-תרע"ג שהה בברדיטשוב והתעסק שם (בצוותא חדא עם הרה"ח רר' חיים אליעזר ביכובסקי) בהדפסת ספרי דא"ח: "אור התורה" (לבראשית), "מאה שערים", "סידור מהרי"ד", "חנה אריאל" ו"פלח הרמון" על שיר-השירים.
ספר נוסף שהדפסתו נקטעה באותו מועד, הוא ספרו "אשכול רימנים" לתולדותיהם של צדיקי החסידות: [א] פורת יוסף, תולדות הרה"ק ר' יעקב יוסף מפולנאה, [ב] פרי צדי"ק, תולדות הרה"ק ר' מנחם מענדל מוויטבסק, [ג] פרי רמן, תולדות הרה"ק ר' מנחם נחום מצ'רנוביל.
בשנת תרע"ח שהה בפולטבה והתעסק בהדפסת התהלים "יהל אור" של אדמו"ר הצמח צדק.
בערך בשנת תרע"ח נפטר עליו אביו הרה"ח ר' אברהם שמואל.
במשך כל השנים הללו היה ר' מאיר נוסע אל האדמו"ר מבוברויסק (אחיו הצעיר של האדמו"ר מקאפוסט שנסתלק בשנת תר"ס), עד פטירתו בשנת תרפ"ג.
ידועה פעם אחת שהוא היה נוכח בהתוועדות י"ט כסלו תרפ"ז של אדמו"ר הריי"צ בלנינגרד; באותו חורף – בחודש אדר שני תרפ"ז – נמנה ר"ח מאיר עם חמשת החותמים על ה"קול קורא" לאנ"ש שבחו"ל, בדבר הדפסת מאמרי החסידות של מוהרש"נ מבוברויסק בשם "שמן המאור" (הם שנדפסו לימים בשם "שמן למאור").
הרה"ח ר' חיים מאיר היילמאן נפטר בי"ג מרחשון, כנראה בשנת תרפ"ח.
מקור
- מאמר מאת הרב יהושע מונדשיין.
הערות שוליים
- ↑ השערת הרב יהשוע מונדשיין.