מכון ריא"ל
מכון ריא"ל הוקם לזכרו של לזכרו של ר' ישראל אריה לייב שניאורסון(ראשי תיבות של שמו הפרטי)[1] אחיו של כ"ק אדמו"ר שליט"א, בניהולו של הרב פרופסור שמעון סילמן, מומחה למתמטיקה וחבר הסגל המקצועי של אוניברסיטת טור קולג', בניו-יורק. הארגון מפעיל קרן מחקר מיוחדת, ומקיים מידי שנה כנס מדע יהודי, העוסק בביטוי המוחשי במגוון תחומי המדע להתרחשות תהליך הגאולה[2].
היסטוריה
בשנת תשנ"ב ארגן לראשונה יחד עם הרב משה פלר כנס שעסק בחיבור תורה משיח ומדע, בו השתתפו אנשי מחקר ודמויות בולטות מעולם האוניברסיטה כשהם מדגישים את החיבור בין המדע והתורה. בכנס בלט בנוכחותו פרופסור פסח רוזנבלום לו מסר הרבי את חיבורו של אחיו ר' ישראל אריה לייב שניאורסון כדי לתרגמו ולפרסמו[3].
הכנס נערך בסמיכות ליום היארצייט של ר' ישראל אריה לייב שניאורסון אחיו של הרבי בקשר עם יובל הארבעים לפטירתו. זאת לאחר שהרב סילמאן הבחין בכך שהמכתב של הרבי העוסק בנושא זה נכתב בדיוק ביום היארצייט העשרים לאחיו. ועל כך סיפר בהרחבה בראיון שהעניק לשבועון בית משיח גיליון 1358.
בחודש אדר תשנ"ג שאל את הרבי במכתב האם לערוך בניו יורק כינוס בנושא "משיח ומדע", בדוגמת הכינוס שנערך שנה לפני כן, וכן האם לפרסם את תוכן הדיבורים שנאמרו בכינוס בשנה לפני כן. על שתי השאלות, ענה הרבי בחיוב. בעקבות זאת התקיים בקשר עם י"ג אייר תשנ"ג כינוס 'משיח ומדע' בחצרות קדשנו. הכינוס לווה בברכות ועידודים מהרבי: בבוקר יום י"א אייר תשנ"ג כתב הוא לרבי על הרעיון לייסד "מכון ריא"ל למשיח ומדע", שיעסוק בארגון כינוסים דומים מדי שנה לרגל י"ג אייר. – בו ביום אחר הצהריים נתן הרבי ברכתו הקדושה. לקראת הכינוס הואיל הרבי למסור – ע"י המזכירות – קנקן משקה קטן. מאז הקים את מכון ריא"ל (The RYAL Institute) על שם אחיו של הרבי, שמארגן כינוס שנתי בסמיכות ליום היארצייט שלו שעוסק בחיבור בין התורה והמדע, בהתפתחויות החדשות במדע ובטכנולוגיה האופייניים לעידן המשיח, ומחשבה מדעית התואמת את זמן הגאולה[4].
קישורים חיצוניים
- תגית:גאולה ומדע באתר
- פרופסורים ואנשי אקדמיה ישתתפו בכנס השנתי של גאולה ומדע
- מכון ריא"ל: כינוס גאולה ומדע י"ג אייר תש"פ
הערות שוליים
- ↑ שבועון בית משיח,גיליון 1358, ע' 42-47 ראיון עם פרופסור הרב שמעון סילמאן, תולדות חייו ואודות מכון ריא"ל ע"ש ישראל אריה לייב שניאורסון
- ↑ דיווח מהכנס של שנת תש"ע
- ↑ שבועון בית משיח גיליון 1358
- ↑ על הכינוסים סיפר בהרחבה בראיון לשבועון בית משיח גיליון 1358