יקותיאל גרין

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים.
הרב יקותיאל גרין

הרב יקותיאל גרין נולד ברמת גן בשנת תש"ו לאביו ר' דוד גרין.

הרב גרין חיבר ספרים רבים בכל נושאי החסידות, חלקם בהוראתו הישירה של הרבי.

ספריו

כריכת ביאור הרב גרין
שער הספר
כריכת הספר "באתי לגני" בשפה האגנלית
שער הספר
עטיפת הספר
עטיפת הספר

ב"פתח-דבר" מציין הרב גרין, שמאמר "החלצו" נאמר בשלוש תקופות שונות בדברי ימי חב"ד, כאשר תמיד הם באו לחולל מהפכה ביחסים שבין איש לרעהו, ובעיקר - לבטל מחלוקות הנובעות משנאת חינם, כפי שמציין אדמו"ר מהוריי"צ באחת מאיגרותיו.

  • תניא לילדים זוהי סדרת ספרים המבארת את ספר התניא בשפה המתאימה וברמה המיועדת לילדים. עד כה יצאו לאור שלושה ספרים המבארים את הפרקים א' - ט' בספר התניא.

הספר מכיל ביאור רחב ומנוקד לדברי התניא ומשלב פרק הכרות בסיסית על הנפשות, מהותם ואופן תפקודם. בפרק נוסף מלוקטים שיחותיו של הרבי מלך המשיח המיוחדות לילדי צבאות ה', בהם הוא מדריכם כיצד להתמודד עם היצר הרע באופן מעשי.

משכיל לאיתן

הינו סדרה בת 12 כרכים המבארים ומפרשים את החלק הראשון של ספר התניא, שער היחוד והאמונה ואגרת התשובה. הספרים נערכו על ידי הרב יקותיאל גרין.

הפירושים החלו בחוברת דקה שהיוותה מערכת סיכומים על שיעורים שמסר הרב גרין לתלמידיו בבית ספר למלאכה.

את עבודת העריכה החל במסגרת עבודתו כמורה בבית ספר למלאכה. הוא הוציא ספר על שנים-עשר פרקי התניא הראשונים ושלח לרבי את החוברת.

במכתב תשובה מהרבי, בסופו של המכתב נכתבו הנחיות והערות בנושא הספר. הרבי הציע להידבר עם זקני המשפיעים שלמדו תניא בפולין וכיוצא בזה. הרבי המשיך וכתב כי הוא כותב את ההערות כדי לעודד, וסיים: “הוסיף בהפצת המעיינות ואשרי חלקו וימשיך בכיוון זה”.

מבנה הספר הוא כותרת, כותרות משנה, הבעה מסודרת של הדברים.

הספר במהדורה האנגלית

הספר משכיל לאיתן באנגלית הינו תרגום מהספר משכיל לאיתן בעברית. הספר במהדורה האנגלית הינו על חלקו השני של התניא - שער היחוד והאמונה פרקים א-ו, (שני כרכים).

קישורים חיצונים

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.