נפתלי בנט

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נפתלי בנט

נפתלי בנט (יליד שנת תשל"ב) הינו ראש ממשלת ישראל, יו"ר מפלגת ימינה, וחבר כנסת, כיהן כשר בממשלות ישראל, ניהל בעבר חברת הייטק בשם "סאיוטה".

תולדות חיים

נולד בי' בניסן תשל"ב לג'ים ולמירנה בנט בחיפה, למשפחה אמריקאית שאינה שומרת תורה ומצוות. לאחר מספר שנים חזרה משפחתו לסן פרנסיסקו שבארצות הברית, הוריו שלחו אותו ללמוד בגן חב"ד, שם החל להתקרב לראשונה ליהדות, ובעקבות כך החלה משפחתו בתהליך של חזרה בתשובה[1], בשנת תשנ"ו לאחר ששירת בצבא למד משפטים באונברסיטה העברית בירושלים, בשנת תשנ"ט הקים חברה בתחום אבטחת מידע בשם "סאיוטה" ועבר לארצות הברית. בארצות הברית הוא נחשף לפעילות של שלוחי חב"ד והתקרב בזכות כך יותר ליהדות[2]

פעילות פוליטית

בשנת תשע"ג מונה בבחירות פנימיות ליו"ר מפלגת "הבית היהודי" והתאחד עם מפלגת האיחוד הלאומי בבחירות לכנסת ה19, במהלך הבחירות יצא הרב גדליה אקסלרוד במכתב בו הוא אוסר להצביע למפלגתו בשל דעותיו המנוגדות לדעת הרבי[3], לבסוף זכתה מפלגתו בבחירות ב12 מנדטים. לאחר הבחירות הוא סיכם עם יאיר לפיד יו"ר מפלגת "יש עתיד" על כך שאף אחד משני המפלגות לא תכנס לקואליציה ללא השנייה, מה שגרם לראש הממשלה בנימין נתניהו להקים ממשלה עם בנט ולפיד ללא החרדים[4], צעד שזכה לגינוי מאישים רבים. מונה בממשלה לשר הכלכלה, שר ירושלים והתפוצות, והשר לשירותי דת.

בשנת תשע"ה קיבלה מפלגתו בבחירות 8 מנדטים, והוא מונה בממשלה לשר החינוך ושר התפוצות, בשנת תשע"ט פרש ממפלגת "הבית היהודי" יחד עם איילת שקד והקים את מפגלת "הימין החדש"[5], אולם המפלגה לא עברה בסוף את אחוז החסימה, בבחירות החוזרות שנערכו לאחר מכן הוא חבר לרפי פרץ ובצלאל סומטריץ' תחת השם "ימינה"[6], המפלגה קיבלה בבחירות 7 מנדטים, בבחירות נוספות שנערכו לאחר מכן קיבלה המפלגה 6 מנדטים.

בשנת תשפ"א התפצל בנט מרפי פרץ ובצלאל סמוטריץ' והתמודד תחת השם "ימינה", המפלגה קיבלה בבחירות 6 מנדטים, לאחר הבחירות חבר בנט ליאיר לפיד ויחד איתו הקים ממשלת שמאל, כשהוא ראשון ברוטציה עם לפיד בראשות הממשלה,[7], התחברותו של בנט לשמאל זכתה לגינוי מצד אישים רבים, הרב יצחק יהודה ירוסלבסקי יצא במכתב בו הוא קורא לבנט להתחרט בו מהקמת הממשלה[8].

נפתלי בנט הוא ראש הממשלה חובש הכיפה הראשון.

קשריו עם חב"ד

נפתלי בנט ב"ראלי" של צבאות ה'.

נפתלי בנט הינו ידיד חב"ד, וביקר במוסדות חב"ד רבים.

במסגרת תפקידו כשר התפוצות העביר תקציב גדול לפעילות שלוחי חב"ד, על אף ההתנגדות הגדולה מצד ארגונים רבים[9]. בהזדמנות הביע את התפעלותו מבית ספר חב"ד באופקים שמקשר ניסויים מדעיים עם תורת החסידות[10]. בשנת תשע"ז השתתף ב"ראלי" של צבאות ה', שר עם הילדים את המנון צבאת השם "אנו רוצים משיח עכשיו" וסיפר את סיפור התקרבותו והתקרבות משפחתו לחיי היהדות ע"י חב"ד[1].

בשנת תשע"ח חתם לראשונה על יום החינוך במדינת ישראל[11].

לאחר התבטאות יאיר לפיד שאם חב"ד תתמוך במפלגתו של בצלאל סמוטריץ' :"נגמר הסיפור על חנוכיות בכל צומת בחנוכה ובתי חב״ד בכל העולם", תקף בנט את לפיד והתבטא ש:"אני אסיר תודה לחב״ד. בזכות חב״ד במונטריאול אבא ז״ל ואמא שלי וכולנו התחברנו ליהדות...חב״ד מציל אינספור יהודים בכל העולם מזה עשרות שנים. הם לא לוקחים שקל ממדינת ישראל...על כל זה לפיד מעז לאיים בגלל פוליטיקה?! הוא היה מעז לומר כך לקבוצת טייסים שרוצים להצביע למרצ?! על בית ברל היה מאיים?"[12].

עמדותיו

נפתלי בנט אוחז בדעות ימניות, ומתנגד להקמת מדינה פלסטינית בשטחי ישראל[13], הוא מתנגד לשחרור מחבלים, ואף שיחרור גופתיהם בלבד[14], עם זאת בהזדמנות התבטא על מפלגתו ש:"אנחנו לא רואים עצמנו כמפלגת ימין"[15], כמו כן הוא תומך בנתינת אוטונומיה לערבים בשטחים שאינם מיושבים[3].

קישורים חיצוניים

ראשי ממשלות ישראל
אהוד אולמרט | יגאל אלון (זמני) | לוי אשכול | מנחם בגין | דוד בן גוריון | נפתלי בנט | אהוד ברק | יאיר לפיד | גולדה מאיר | בנימין נתניהו (מכהן) | שמעון פרס | יצחק רבין | יצחק שמיר | אריאל שרון | משה שרת
(לפי סדר האל"ף בי"ת)

הערות שוליים