ניגון הרבי שליט"א

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־07:31, 4 בפברואר 2021 מאת חלוקה בוט (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – " " ב־" ")
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צילום הדף המקורי שעליו כתב אבשלום קיל את מילות הניגון 'הרבי שליט"א'

הרבי שליט"א הן המילים הפותחות של ניגון חב"די שחוברו בשנת תש"מ למנגינה שמקורה מחוץ לחסידות. הניגון חובר במקור לקראת תהלוכת ל"ג בעומר ונפוץ בקייטנות חב"ד. בשנת תשמ"ג הושר הניגון לראשונה בנוכחות הרבי ובהמשך הושר מול הרבי פעמים רבות, כאשר הרבי מעודד את השירה ובמיוחד בחלקו האחרון של השיר במילים נתגבר על ה-ע-ו-ל-ם . . .

מילות הניגון

הרבי שליט"א, הרבי שליט"א (או לחילופין: הרבי שליט"א מלך המשיח), אין כמוך בעולם.


הרבי שליט"א, הרבי שליט"א, אוהבים אותך כולם.


והשיב לב אבות על בנים, בקירובם של כל היהודים,
באהבת ישראל ושנים עשר הפסוקים,
נביא במהרה את הגואל.
יחד בלב אחד, וכולנו פה אחד -
על ידי הרמטכ"ל הגדול מכולם - נתגבר על העולם

בשנת תשנ"ג, כששרו ניגון זה לפני הרבי, הוסיפו במשפט הראשון את המילים "מלך המשיח" ושרו: "הרבי שליט"א, מלך המשיח, אין כמוך בעולם"[1].

מקור הניגון

בשנת תש"מ, לקראת תהלוכת ל"ג בעומר הראשונה בארץ הקודש, חיבר התמים אבשלום קיל (בסיוע התמים אליעזר יקונט) מילים המביעות הערכה לרבי שליט"א למנגינת שיר שהיה מוכר בציבור שאינו שומר תורה ומצוות[2].

השיר התפשט בתהלוכות ברחבי הארץ ואומץ בחום גם בקייטנות החב"דיות. כמו בקייטנת חב"ד שהתקיימה בצפת בשנת תשמ"א על ידי ר' רמי אנטיאן.

שירה בנוכחות הרבי

בחג השבועות תשמ"ג שהה ב770 ר' משה דיקשטיין, שאירגן את התהלוכה המרכזית בתל אביב ולאחר מכן נטל חלק בהפצת השיר בקייטנות, וביקש מהחזן ר' משה טלישבסקי שיתחיל יחד איתו את הניגון בחלוקת כוס של ברכה. בפועל, מסיבה כלשהי, הר' טלישבסקי לא התחיל את הניגון, וכשהגיע הר' דיקשטיין למול הרבי שליט"א נאחז בשולחן הרבי והחל לשיר את השיר הנ"ל בפעם הראשונה בנוכחות הרבי, כשר' רמי אנטיאן עומד מאחוריו ומסייע לו להתגבר על הלחץ והדחיפות ששררו באזור. כשהגיע לתנועה הסופית (שאחרי המילים 'נתגבר על העולם') הניח הרבי את כוסו על השולחן באורח נדיר והחל לעודד בחוזקה את הניגון בשתי ידיו...

בשמחת תורה תשמ"ח, בעת שעבר עם ספר התורה מארון הקודש לבימה ב770 החל ר' ישראל דוכמן לנגן את הניגון, בנוכחות הרבי, והרבי עודדו. מאז החלו לנגן את הניגון לפני הרבי והרבי עודדו מאד, במיוחד את ה'תנועה' האחרונה ("עולם").

ניגון זה מושר באופן קבוע במעמד חלוקת כוס של ברכה. כמו כן בשנים האחרונות מנגנים את הניגון במהלך ההתוועדויות המתקיימות ב-770 בראש השנה, שמחת תורה, אחרון של פסח ומוצאי שבועות.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. יומן קבלת המלכות.
  2. השיר במקור מתחיל במילים "בראבה אבא - אין כמוך בעולם", והוא הולחן על ידי נורית הירש.