בית הכנסת בית נחום יצחק (כפר חב"ד)

הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים.

בית הכנסת בית נחום יצחק בכפר חב"ד הנו אחד משלושת בתי הכנסת המרכזיים של הכפר[1]. בית הכנסת קרוי על שמו של ר' נחום יצחק פינסון.

היסטוריה

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

בית הכנסת כיום

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

מבנה בית הכנסת

בית הכנסת בית נחום יצחק הנו אחד משלושת בתי הכנסת המרכזיים של הכפר, והוא ה'שטיבלך' השני בגודלו לאחר בית הכנסת בית מנחם.

בית הכנסת מתפרס לגובה של שתי קומות, כאשר הקומה העליונה משמשת כעזרת נשים[2] והקומה התחתונה משמשת כאולם בית הכנסת. חוץ מעזרת הנשים והאולם הגדול בקומה התחתונה של בית הכנסת יש עוד שני חדרים המשמשים כחדר שני, כמו כן בצד שני החדרים יש בקומה התחתונה גם מקווה הנקרא "מקווה ישראל", המקווה משמש את כל תושבי השיכונים והוא אחד מחמשת המקוואות הקיימים בכפר. חוץ מזה לבית הכנסת יש מרפסת רחבה שבה מתקיימים מניינים נוספים חוץ מאלה המתקיימים באולם בית הכנסת ובחדרים הפנימיים, בחצר יש אף פרגולה גדולה ורחבה שנבנה בשנת תשע"ו ומשמשת כסוכה של בית הכנסת בחג סוכות. בצד החיצוני של בית הכנסת ובצמוד אליו קיים אולם אירועים הנקרא "היכל זוסמן", באולם האירעים הזה מקיימים שבע ברכות, בריתות, ווארטים ועוד. כמו כן במהלך חג השבועות מתקיים בהיכל זוסמן קראית עשרת הדברות מיוחדת לנשים, ובמהלך השנה מתקיימים בו לעתים אף מניינים.

בחצר בית הכנסת יש גן משקחים ענק המשמש כגן המשחקים המרכזי של שכונת השיכונים החדשים בכפר חב"ד.

עקב הצפיפות הרבה ששררה בבית הכנסת בשנת תשס"ח החלו בבית הכנסת שיפוצים נרחבים, במהלך השיפוצים נבנה חלקו הראשוני של היכל זוסמן, צדו השמאלי של בית הכנסת הורחב בצורה משמעותית, ונבנה המקווה. בשנת תשע"ח ובשנת תשע"ט התקיימו לסירוגים שיפוצים נוספים, במהלכם הוחלפו כל ספסלי בית הכנסת בספסלים חדישים, השלד הפנימי של החדרים שונה ושופץ באבני שיש יוקרתיות, הספרייה הישנה והרעועה הוחלפה בספריית עץ ייחודית שהוזמנה בהזמנה אישית ונפרסה לאורך ורוחב בית הכנסת, וארון הקודש והבימה הוחלפו אף הם בעלות של למעלה מ30,000 שקל[3].

אישים בבית הכנסת

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

הערות שוליים

  1. שני בתי הכנסת האחרים הם בית מנחם וה'מרכזי'
  2. כפי מנהג חב"ד שעזרת הנשים צריכה להיות בקומה העליונה בבית כנסת
  3. לפי הפרסומים של בית הכנסת