הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים.


על פי צוואתו, בשנה הראשונה לאחר פטירתו המשיכו בני המשפחה לממן את הוצאות המקווה. זמן קצר לאחר סיום השנה ביקשו בני המשפחה למכור את המקווה לבית הכנסת ובית המדרש 770, אך גבאי בית הכנסת לא יכלו לעמוד במחיר הגבוה. משתם המשא ומתן נסגר המקווה לראשונה, ומאז נפתח ונסגר שוב ושוב.

יצוין, כי מקווה יוניון היה המקווה המרכזי בשכונה, וטבלו בו מידי יום מעל 1000 איש. בימים בהם היה סגור נוצר עומס בלתי סביל בשאר המקוואות הפזורים בשכונה.

בימים הסמוכים לכינוס השלוחים נסגר המקווה לראשונה. לקראת ה' טבת פרסם ועד הקהל כי המקווה יפתח שוב ונקבע מחיר אחיד לאנ"ש ותלמידי התמימים הלומדים בישיבה המרכזית 770. לאחר כחודש החלה קופת בחורים לסבסד את המנוי החודשי לתלמידי הישיבה.

אחרי חג הפסח הודיעו שוב על סגירת המקווה בשל הקשיים בהחזקתו, אך ימים מועטים לאחר מכן הודיעו על ביטול הסגירה. בחודש תשרי הודיעו על פתיחת המקווה חינם לאלפי האורחים לעילוי נשמת ג'ימי גוראריה לרגל היארצייט. בשנת תשס"ז פעל מקווה ישראל ומקווה יוניון במקביל, כשפעם זה נסגר וזה נפתח ופעם הפוך. כך למשל היה בקיץ לאחר שהפילטר במקווה ישראל נפגם ללא תקנה נפתח מקווה יוניון, וכשהחליטו שוב על סגירת המקווה נפתח מחדש מקווה ישראל.