אריה דרעי (יליד תשי"ט, 1959) הוא יו"ר מפלגת ש"ס, ושר הפנים, הרווחה, ולפיתוח הפריפריה הנגב והגליל לשעבר.

דרעי (במרכז) במעמד הוקרה לכולל חב"ד

תולדות חיים

נולד בט' אדר א' תשי"ט לאליהו ולאסתר דרעי במקנס שבמרוקו. בשנת תשכ"ח עלתה משפחתו לארץ ישראל.

בתחילת דרכו שימש כמזכיר היישוב החרדי מעלה עמוס וחבר המועצה האזורית גוש עציון, ולאחר מכן בשנת תשמ"ד החל לשמש כמזכיר מועצת חכמי התורה של מפלגת ש"ס. בשנת תשמ"ה מונה למזכ"ל תנועת ש"ס. בשנת תשמ"ו מונה בתור מנכ"ל משרד הפנים, ובשנת תשמ"ט נבחר בתור חבר כנסת מטעם ש"ס ומונה לשר הפנים, תפקיד בו שימש עד לשנת תשנ"ג אז התפטר מתפקידו בשל הסכמי אוסלו.

בשנת תשנ"ט נאסר ונכלא לשלוש שנים בעוון לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים, והוטל עליו קלון. בפועל ריצה כשנתיים וזאת לאחר ניכוי שליש.

בשנת תשע"ב חזר לפוליטיקה והתמנה כמס' 2 במפלגת ש"ס, ולאחר פטירת הרב עובדיה יוסף, ועם פרישתו של אלי ישי מונה בתור ראש המפלגה. החל מאז שימש בכנסת כשר הפנים, הרווחה ולפיתוח הפריפריה הנגב והגליל לשעבר. בשנת תשפ"ב לאחר שהואשם בביצוע עסקאות נדל"ן אסורות, חתם על הסדר טיעון שבמסגרתו פרש מהכנסת[1].

קשריו עם חב"ד

 
אריה דרעי מקבל את הספר חב"ד במרוקו מידי העסקנים החב"דיים יענקל'ה גלויברמן ושמעון רבינוביץ

לפני ביקורו של אחיו עורך הדין שלמה דרעי אצל הרבי, הוא ביקש ממנו שימסור להרבי "שכל מה שעשה הוא עשה למען כלל ישראל" ושהרבי יברך אותו. כאשר עבר שלמה דרעי אצל הרבי בחלוקת דולרים בז' אייר תשנ"א ומסר לו את דבריו של אחיו אריה דרעי, בירך אותו הרבי ואמר: "מכיוון שהוא שר הפנים, הרי לכל לראש הוא צריך להראות דוגמא שכל יהודי צריך לילך בדרך הפנימיות, ויהיה בהצלחה רבה ובשורות טובות", ולבסוף מסר הרבי לשלמה דרעי דולר בשבילו[2].

בחשוון תשע"ג הגיע דרעי לכפר חב"ד ונפגש עם הרב אשכנזי והרב ירוסלבסקי. בפגישה טען כי לא היה שותף להסכם אוסלו כיוון שנמנע בהצבעה. (דרעי לרבני חב"ד: "נמנעתי בהצבעה על אוסלו" - שטורעם, כ' חשוון תשע"ג).

בכסלו תשע"ג הגיע דרעי לניחום אבלים בנחלת הר חב"ד, אחרי פיגוע טרור שאירע שם. (חב"ד אינפו,ו' כסלו תשע"ג: אריה דרעי הגיע לנחם, האבלים זעמו: "תבקש סליחה").

דרעי עומד בקשרים עם חסידי חב"ד רבים, שבראשם העסקן החבד"י ר' יעקב גלויברמן. לקראת הבחירות לכנסת מפרסמת מפלגת ש"ס שבראשותו מכתב התחייבות לחסידי חב"ד, כי הם יפעלו לשמירה על שלושת השלמויות כרצון הרבי[3]. לקראת ג' תמוז תשע"ו, כתב דרעי פ"נ לרבי שנשלח על ידי ידידו גלויברמן[4]. לדרעי חברותא קבועה בתניא בשילוב עם ספרי המהר"ל מפראג עם הרב חיים שלום דייטש.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים