הרב משה הבלין (יליד תש"ח), הוא רב הערים קרית גת ושדרות ורב הקהילה החב"דית בקרית גת וראש ישיבת תומכי תמימים קרית גת . וחבר בית דין רבני חב"ד בארה"ק. וחבר נשיאות הועידה לחיזוק מסורת חכמי המזרח ומורשת תורת החסידות.

ר' משה הבלין במעמד שמחת בית השואבה בקרית גת

במסגרת רבנותו, מנהל הרב הבלין מערכות הקשורות לעיר, ביניהן: מערכת כשרות, מרכז הרוחני לעולי חבר העמים חסדי שי.

תולדות חיים

נולד בירושלים בט"ז אלול תש"ח, לאביו הרב דוב אליעזר הבלין ולאימו עלקא. סבו, היה הרב שלמה זלמן הבלין, ראש ישיבת תורת אמת בעיר.

בצעירותו, למד בישיבת מיר אצל הרב נחום פרצוביץ', ובתקופת לימודיו במקום הקים חבורה של בחורים צעירים שעסקו בלימוד ספרי חסידות, ובעקבות שיעור זה התקרבו מספר תלמידים לחסידות חב"ד, ובהמשך, עברו ללמוד בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד.

לאחר נישואיו בי"ד סיון תשל"א עם רעייתו חיה ביילא (לבית ר' אהרן רוזנטל), קיבל הוראה מהרבי לעסוק בהרחבת ופיתוח מוסדות חב"ד בעיר קרית גת תחת השליח של קרית גת דאז הרב זלמן אבלסקי, ובשנות המ"מים (ה-80) התמנה לכהן כרבה של קהילת חב"ד המקומית.

בחודש החגים תשמ"ז מונה על ידי הרב משה ירוסלבסקי לאחראי ראשי על סדרי הלימוד של הנוסעים לרבי, ועמד בקשר ישיר עם מזכירו של הרבי הרב חיים מרדכי אייזיק חודוקוב על מנת לדווח לרבי על השתתפות התלמידים.

עם פרישתו של הרב שלום דובער וולפא מישיבת תומכי תמימים קריית גת בשנת תשנ"ב, התמנה לעמוד בראשותה. בשנת תשנ"ח היה מראשוני הרבנים שחתמו על הפסק דין שהרבי מלך המשיח, ובשנת תשס"א נבחר לכהן כרבה הראשי האשכנזי של קריית גת, וקיבל לידיו את האחריות על מערכת הכשרות העירונית, ועל המרכז הרוחני לעולי ברית המועצות בעיר. בעקבות תפקידיו הרשמיים, פחתה נוכחותו בישיבה.

במקביל לתפקידיו, מוזמן הרב הבלין לכהן בהרכבים שונים של זבל"א כדיין בסכסוכים פנימיים בין מנהלי מוסדות בחב"ד, חבר בעמותת הרבנים פיקוח נפש, ורב על תקן זמני[1] של העיר שדרות[2].

לאחר שנים רבות שצורף להרכבים שונים בדיונים בבית דין רבני חב"ד בארץ הקודש, צורף בשנת תשע"ו באופן רשמי כחבר בית הדין[3].

הרב מכהן כרב בית הכנסת חב"ד 'חידקל' הממוקם בקריה החרדית. בד בבד מכהן הרב כרב בית הכנסת -'חסדי שי' בו מתפללים מידי יום ובשבתות יהודים מקהילת יוצאי רוסיה.הרב עורך שם פעילות 'מבצעים' עם המתפללים ואף נושא שם שיחות ושיעורים במהלך השבוע, ובשבתות ו'יומי דפגרא' מתוועד הרב בבית הכנסת חב'ד 'חידקל'.

בקיץ תשע"ו חתם על הסכם המפקיע את תלמידי ישבתו ממעמד 'בן ישיבה' ומגייס אותם לצה"ל, לאחר מכן סיפר בתגובתו לאתר ynet כי הוא "ציוני ואוהב ישראל"[4]. כחודש לאחר חתימת ההסכם - כאות מחאה, התפרצו כ־20 אנשי נטורי קרתא אל ביתו, קראו תהלים בקולי קולות, תקעו בשופרות, שברו רהיטים וקרעו תמונות ופלקטים מהקירות, ורעייתו התעלפה ונזקקה לפינוי לבית חולים[5].

משטרת ישראל עצרה שלושה חשודים בפריצה[6], ושר הביטחון אביגדור ליברמן גינה את המעשה[7].

משפחתו

אחיו
  • הרב יוסף יצחק הבלין, רב קהילת חב"ד רמת שלמה בירושלים, וראש מכון היכל מנחם בעיר.
  • הרב שמואל אהרן הבלין - רב קהילת יבנה בס. פאולו, ברזיל.
  • הרב שלמה זלמן הבלין - ראש המכון התורני "דרך אליעזר", הר נוף, ירושלים
ילדיו

קישורים חיצוניים

הערות שוליים