המונח "משה אסולין" מפנה לכאן. לערך העוסק במחנך ומשפיע בכפר חב"ד, ראו משה עוזיאל אסולין.

הרב משה אסולין (נולד בי"א בתשרי תשמ"ג, 1982) הוא מנהל תלמוד תורה צבאות מנחם קריית שמואל.

תולדות חיים

נולד בי"א בתשרי תשמ"ג בחדרה לרב אליהו אסולין מ"מ רב העיר הרצליה ורב שכונת בית אליעזר בחדרה ולנחמה מנהלת מכללת תובנות.

לקראת שנת תשס"ב, נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית 770, במסגרת שנת ה'קבוצה'.

בהגיעו לגיל נישואין, נשא את בת הרב יוסף מקמל שליח ראשי לעיר עכו וקבע את מגוריו בקריית מוצקין. ובהמשך עבר לחיפה בשכונת ק. שמואל

השתלמם בלימודים בכוול ובמבחנים ברבנות הראשית וקיבל כושר עריכת חופות וכושר לרבנות תעודת שוחט ותעודת מוהל וסופר סתם לימד כר" בשיעור ג בישיבה בסיטרין וניהלת את הרשיום לישיבה במקביל עם השלמת תוארראשון במשפטים ותעודת הוראה ותואר שני בחינוך ניהול וארגון מערכות חינוך, ובהמשך, עם התפתחות המוסד וצמיחתו למאות תלמידים הצטרף לצוות הניהול וההיגוי של התלמוד תורה, התמנה לשמש כסגן מנהל ושימש כיד ימינו של הרב יוסף פיזם שהקים את המוסד יחד עם הרב לייבל שילקראויט, והצעידו יחד את המוסד להצלחות חינוכיות רבות שקצרו הישגים ושבחים רבים מפי הממונים על אגף החינוך במחוז חיפה.

לאחר פטירתו של רב הקהילה הרב יגאל פיזם, כאשר בנו הרב יוסף פיזם התמנה למלא את מקום אביו כרב הקהילה ובראשות הישיבה, התמנה לשמש תחתיו כמנהל בפועל של התלמוד תורה', ומינה מ את בנו של הרב יוסף פיזם הרב פנחס פיזם כסגן מנהל תחת הרב אסולין.

בשנת תשפ"ה המוסד קיבל ממשרד החינוך פרס למוסד חינוכי מצטיין למחוז חיפה


    ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.