מכון למען ילמדו

גרסה מ־19:09, 11 בינואר 2017 מאת חצקל (שיחה | תרומות) (ניסוח סופי, מוזמנים לדון בדף שיחה)

מכון למען ילמדו - המכללה החבד"ית הראשונה ללימודי הלכה, אשר פיתח שיטת לימוד חדשנית להעברת חומר הלכתי סבוך גם לנשואים, אנשי עסקים ושלוחים אשר אינם פנויים ללימוד במתכונת מלאה, באמצעות חומר ערוך בצורה יחודית, מצגות, ואולם לימודים חדשנית וטכנולוגית. המכון מקיים מספר מסלולי לימוד, הבולט שביניהם הינו מסלול ראשוני להכנת שלוחים למבחני הרבנות הראשית - היכל שלמה, על מנת שיכולו לממש את השפעתם בשליחות ביתר שאת,

לוגו מכון למען ילמדו
40 מסיימי המחזור הראשון - תשע"ו מקבלים את תעודות ההסמכה מאת הרבנים: גוראריה, בוגרד, גינזבורג ויורקוביץ'
הרבנים: פרנק, גוראריה וטברדוביץ בטקס ההשקה
הסניף של מכון למען ילמדו בירושלים

המכון ממוקם בתל אביב ומתפעל גם סניף בירושלים, כיום המכון מונה קורב ל-100 תלמידים.

הקמת המכון

המכון הוקם בתשע"ה על ידי הרב ישראל מעל בעל וותק רב בלימוד הלכה בכלל וסמיכה בפרט, אשר גם כתב את החיבור הפופולארי סיכומים וביאורים על החומר של "סמיכה" אשר כיום אין בחור אשר ניגש להבחן לסמיכה ואינו נעזר בקובץ זה. הרב יוסף חיים גינזבורג הינו גם מחברי הנהלת המכון.

בתשע"ו בטקס השקה מפואר חונך מקום חדיש משופץ ומאובזר בשכונת רמת אביב, בהשתתפות רבני חב"ד המלווים את המכון מתחילתו, הרב יוחנן גוראריה, הרב שלמה הלפרן, הרב דב טברדוביץ', הרב חיים קיז'נר, הרב שלמה יצחק פרנק, הרבאברהם הרוניין, הרב משה קורנווייץ והרב יוסף גינזבורג.

בתשע"ז פתח המכון מסלול חדש ומהפכני אשר מטרתו להפוך שלוחים צעירים לרבנים עם תעודות כרצון הרבי מלך המשיח[1], לצורך כך הצטרף למכון הרב עדאל קידר, מחבר שו"ת היכל שלמה, אשר מלווה את הלימודים ואת ההכנה למבחנים הסופיים.

מסלולי המכון

המכון מקיים שלושה מסלולי לימוד עיקריים:

  • סמיכה חב"ד - סמיכה רגילה אשר ע"פ ההוראת הרבי על כל בחור לפני החתונה ללמוד, הכולל הלכות "בשר בחלב", "מליחה", ו"תערובות".
  • היכל שלמה - מסלול שהושק בכינוס השלוחים תשע"ז המיועד בעיקרו לשלוחים, במסלול זה לומדים את חומר הלימודים עליו בוחן הרבנות הראשית לישראל - היכל שלמה.
  • הלכות שבת - מסלול במתכונת יותר בסיסית ופשוטה המיועדת גם למקורבים, בה נלמדת בצורה יסודית הלכות שבת הלכה למעשה על פי פסקי אדמו"ר הזקן, מתוך חומר מיוחד המבוסס במילואו על השלחן ערוך אדמו"ר הזקן, החומר נכתב על ידי המכון, ומועבר באמצעות עזרים טכנולוגים חדשניים.

קישורים חיצונים

הערות שוליים

  1. ספר השליחות עמ' 612