וונדל ג'ונס

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מר וונדל ג'ונס אצל הרבי בחלוקת דולרים

פרופסור וונדל ג'ונס היה כומר בפטיסטי, תיאלוג וארכיאולוג, התוודע לעם היהודי ובהשראת מבצע "שבע מצוות בני נח", ייסד והנהיג את ארגון 'אגודת כרם בני נח' שמאחד סביבו את אלפי הגויים המחפשים תוכן רוחני אמיתי לחייהם.

ג'ונס התארח כנואם מרכזי בכנס בבית חיינו בחודש תשרי תשס"ד ב'באנקעט' כינוס השלוחים העולמי, וסיפר: "הוזמנתי לדבר במרכז העולמי של חב"ד, ה-‏770 בברוקלין. אני הלא-יהודי הראשון שדיבר שם אי פעם. איני יכול לתאר את הכבוד שהם חלקו לי".

הוא התגורר בטקסס, שימש כיו"ר קהילת בני נח העולמית העוסקת בקידום שבע מצוות בני נח, ועסק גם כאריכאולוג החוקר את מקומם של אוצרות המקדש. עמד בקשר עם קבוצות שמקיימות מצוות בני נח בארה"ב וברחבי העולם: בגרמניה, סקנדינביה, שוודיה, פינלנד, אנגליה, דרום אפריקה ועוד ארצות.

ביוגרפיה

עוד בהיותו נער הבין ג'ונס שתפקידו לעשות את שליחות האל. הוא למד לימודי תנ"ך, תיאולוגיה וארכיאולוגיה לתואר שני. בשנות השישים החל להתעניין ביהדות. הוא פשוט התקשר לרב הקרוב, הרב הארי ברניס, וביקש לשמוע ממנו באמרו: "אחרי שנים כה רבות של לימודי תיאולוגיה, אחרי שאספתי תארים רבים, גיליתי שאיני יודע דבר על יהדות".

בשנת תשכ"ח הוא הגיע לארץ על מנת ללמוד יהדות במחלקה ללימודי יהדות באוניברסיטה העברית. הוא סיפר: "הייתי הלא יהודי הראשון שאי פעם התקבל ללימודים במחלקה הזו, באותו זמן למדתי בימים באוניברסיטה ובלילות בישיבת חב"ד בעיר העתיקה".

עבודתו על בית המקדש

בארבעים שנותיו האחרונות, החל להתעמק בסודות בית המקדש, ואף החל לבנות מודל זעיר של בית המקדש וכליו, היה מגיע מעת לעת לארץ, ובסיוע של תורמים ומתנדבים ערך חיפושים וחפירות ארכיאולוגיות.

אחד הסרטים הידועים בעולם - 'התיבה האבודה' של אינדיאנה ג'ונס, נכתב על בסיס התגליות וקורות המשלחת הארכיאולגית שלו.

מאמציו הבלתי פוסקים לגלות את מקום המסתור של סודות המקדש, לצד העובדה שלא מצא את כלי המקדש האבודים, לא ייאשו את ג'ונס עד ימיו האחרונים. הוא ראה בבניין בית המקדש את המפתח לגאולה. משוכנע היה שאם ימצא את כלי המקדש, יבוא המשיח, ואז תהיה גאולה וישועה לעם ה' ולעולם כולו.

למרות בקיאותו ואהבתו הרבה ליהודים, וונדל ג'ונס לא התגייר מעולם. הוא טען כי הוא רואה את עצמו כגשר בין ישראל, עם ה', ובין העולם כולו. ורוצה להמשיך ולהביא גם אל תוך הכנסיות את דבר ה'",, כך אמר בהסבירו את התעקשותו להישאר בן נח. אבל שניים מילדיו, בן ובת, התגיירו. הבן גר במצפה יריחו והבת במעלה לבונה.

עם הרבי

בהזדמנויות רבות, הקפיד להתגאות בפגישתו עם הרבי במעמד חלוקת דולרים בשנת תש"נ ואת דבריו: "וונדל ג'ונס, אתה עושה את העבודה החשובה ביותר בעולם".

מותו

מר ג'ונס הלך לעולמו בחודש טבת בשנת תשע"א והוא בן 80 לאחר שסבל במשך שבעה חודשים ממחלת הסרטן. לג'ונס לא היה מספיק כסף לטיפולים, מכיוון שאת כל כספו השקיע במאמצים הארכיאולוגים ולהפצת מצוות בני נח.

קישורים חיצוניים