שיחות קודש צבאות ה' (ספר)

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך זה זקוק לעריכה: ייתכן שהערך סובל מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ספר "שיחות קודש – צבאות השם" הוא ליקוט שיחות ומכתבים שנשא וכתב הרבי בנושא הקמת והפעלת ארגון "צבאות השם", יצא לאור בשנת תשפ"ב.

מטרת הספר היא להנגיש את תורתו של הרבי בנושא חינוך ילדים לקהל רחב, ולהעמיק את ההבנה של משמעות ארגון "צבאות השם". הספר מיועד לכלל חסידי חב"ד, לחוקרים ולכל מי שמעוניין להכיר לעומק את תורתו של הרבי.

תוכן הספר

הספר "שיחות קודש – צבאות השם" מאגד לראשונה את כל שיחות ומכתבי הרבי העוסקים בנושא "צבאות השם" משנים תשמ"א עד תשנ"ב. השיחות עברו עריכה מחודשת, תיקון טעויות דפוס והוספת הערות שוליים ומראי מקומות. כל השיחות שנדפסו במקורן ביידיש תורגמו ללה"ק.

השיחות בספר מסודרות באופן נוח לקריאה ומחקר. לכל קטע שיחה נוספה כותרת המתארת את תוכנו, דבר המסייע לקורא להתמצא בחומר. בספר מפורטת תורתו של הרבי בנושא תוך פירוט המטרות, היעדים והדרכים להשגתם, תוך שהוא מציג תמונה רחבה של החינוך היהודי בכלל וחינוך חב"די בפרט.

הספר "שיחות קודש – צבאות השם" מהווה מקור מידע ייחודי ומקיף על ארגון "צבאות השם" ועל תורתו של הרבי בנושא חינוך ילדים. הספר מעניק תרומה משמעותית להבנת החינוך היהודי בדרכו של הרבי, ומסייע בהמשך פיתוחו של ארגון "צבאות השם".

עריכת הספר

העריכה הספר נועדה להציג את דברי הרבי בצורה ברורה ומאורגנת, תוך שמירה על הדיוק והמקוריות.

  • דיוק והקפדה: העורכים הקדישו תשומת לב רבה לדיוק המידע, לתיקון טעויות דפוס והוספת ציונים ומראי מקומות. מתוך מטרה להביא את דברי הרבי בצורה מדויקת ומקיפה ככל האפשר.
  • נגישות: העורכים שמו דגש על נגישות הספר לקהל קוראים מגוון. התרגום לעברית, הוספת כותרות לכל קטע שיחה והסדר המאורגן של החומר נועדו לסייע לקורא להתמצא בקלות בחומר ולהפיק ממנו את המרב.
  • הרחבה והעמקה: מעבר לתיקון טעויות והוספת הערות, העורכים הוסיפו הסברים והרחבות על חלקים מסוימים בשיחות, על מנת לסייע לקורא להבין לעומק את משמעות הדברים.

עורכי הספר

  • הרב יחיאל יעקובוביץ
  • הרב מאיר נוטיק
  • הרב יוסף מיכאלשווילי
  • הרב מנחם מענדל רייכמן
  • הרב מנחם מענדל תמרין