ישיבת הבוכרים

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מתחם הקמפוס בו שוכנת הישיבה

ישיבת הבוכרים, הנקראת היום גם אור שמחה, נוסדה בשנת תשמ"ג בכפר חב"ד, בעקבות העלייה הגדולה בשנים תש"ל ואילך. הישיבה כוללת גם בית ספר יסודי, ישיבה קטנה וישיבה גדולה.

הישיבה נועדה בתחילה בעיקר לילדים עולי בוכרה ומכאן שמה "ישיבת הבוכרים". כיום לומדים בה מכל הסוגים והעדות, מהם ילדי שכבות מצוקה (סעד). בישיבה הגדולה יש מסלול ללימוד שחיטה וכתיבת סת"ם, דבר המושך את התלמידים המעוניינים במקצועות אלו דווקא.

ישיבת הבוכרים בשנותיה הראשונות. המבוגרים מימין לשמאל: הרב ליפא קליין מזכיר ישיבת הבוכרים, המחנכים: ר' הרשל לרנר, הרב דוד גורביץ ומנהל ישיבת הבוכרים הרב בורק'ה שיף.

הישיבה נוסדה על ידי הרב ניסים כהן, הרב משה ניסילביץ' וכן עזר לו הרב שמחה גורודצקי, וכיום היא נקראת על שמו.

לפני בניית הפנימיה, התאכסנו תלמידי הישיבה אצל משפחות בכפר חב"ד, ביניהם משפחתו של הרב מרדכי שמואל אשכנזי[1].

בשעתו כתבו לרבי סברא להוריד את השם "ישיבת הבוכרים" והרבי ענה בפתק חריף ביותר שתוכנו: "אפשר להוריד את השם ישיבת הבוכרים בתנאי שתורידו ביחד עם זה גם את השם שלי"[2].

לקראת שנה"ל תשפ"א עברה למתחם הישיבה ישיבה קטנה תומכי תמימים פתח תקווה בראשות הרב יצחק אקסלרוד כשהיא מחליפה את הישיבה קטנה 'אור מנחם' שהייתה במקום.


מייסדי הישיבה

על מקימי הישיבה, נמנים הרב ניסים כהן, הרב משה ניסילביץ', הרב שמחה גורודצקי, המשפיע הרב מנחם מענדל פוטרפס, הרב גרשון דב שיף והרב ליפא קליין.

צוות ישיבה גדולה

צוות הישיבה

לקריאה נוספת

  • אדמו"רי חב"ד ויהדות בוכרה, עמוד 571

הערות שוליים

  1. מוסף 'נשי' לשבועון כפר חב"ד גליון 1881 עמוד 22.
  2. מפי הרב מנחם מענדל גורביץ'