לדלג לתוכן

מאיר ריבקין – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
Z770 (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
שורה 1: שורה 1:
{{אין תמונה}}
{{אין תמונה}}
הרב '''מאיר ריבקין''' (נולד בשנת [[תרנ"ט]]-נפטר בשנת [[תשל"ה]]) היה חסיד של [[הרבי הרש"ב]] [[רבי יוסף יצחק שניאורסון (אדמו"ר הריי"צ)|הרבי הריי"ץ]] [[רבי מנחם מענדל שניאורסון (כ"ק אדמו"ר שליט"א)|והרבי]], [[הבריחה הגדולה|בבריחה הגדולה]] מ[[רוסיה]] ברח יחד אם שאר [[חסידי חב"ד]] וגר ב[[כפר חב"ד]] עד לפטירתו.  
הרב '''מאיר ריבקין''' (נולד בשנת [[תרנ"ט]] - נפטר בשנת [[תשל"ה]]) היה חסיד של [[הרבי הרש"ב]] [[רבי יוסף יצחק שניאורסון (אדמו"ר הריי"צ)|הרבי הריי"ץ]] [[רבי מנחם מענדל שניאורסון (כ"ק אדמו"ר שליט"א)|והרבי]], [[הבריחה הגדולה|בבריחה הגדולה]] מ[[רוסיה]] ברח יחד אם שאר [[חסידי חב"ד]] וגר ב[[כפר חב"ד]] עד לפטירתו.  


== תולדות חיים ==
== תולדות חיים ==
נולד בשמיני עצרת של שנת [[תרנ"ט]] כשמיני במשפחתו בעיירה חוטימסק שב[[רוסיה]] לאביו הרב [[נחמן יהושע ריבקין|נחמן יהושע]] ולאמו מרת איידל.
נולד בשמיני עצרת של שנת [[תרנ"ט]]<ref>בצדה השני של [https://chabadlibrary.org/catalog/index1.php?frame=main&catalog=tcatalog&mode=details&volno=532&limit=0&field=TAPY&search=%D7%A8%D7%99%D7%91%D7%A7%D7%99%D7%9F%2C+%D7%9E%D7%90%D7%99%D7%A8&search_mode=simple תמונה ממנו] שנמצאת ב[[ספריית אגודת חסידי חב"ד|ספרייה]] כתוב שנולד 30/9/1898 דהיינו ערב סוכות תרנ"ט.</ref> כשמיני במשפחתו בעיירה חוטימסק שב[[רוסיה]] לאביו הרב [[נחמן יהושע ריבקין|נחמן יהושע]] ולאמו מרת איידל.


נשא לאשה את מרת חיה לבית אגרשקין (נולדה [[י"א בניסן|י"א ניסן]] [[תרס"ו]]). לאחר החתונה גרו ב[[הומיל]].
נשא לאשה את מרת חיה לבית אגרשקין (נולדה [[י"א בניסן|י"א ניסן]] [[תרס"ו]]). לאחר החתונה גרו ב[[הומיל]].

גרסה אחרונה מ־14:28, 18 בפברואר 2026

אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

הרב מאיר ריבקין (נולד בשנת תרנ"ט - נפטר בשנת תשל"ה) היה חסיד של הרבי הרש"ב הרבי הריי"ץ והרבי, בבריחה הגדולה מרוסיה ברח יחד אם שאר חסידי חב"ד וגר בכפר חב"ד עד לפטירתו.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בשמיני עצרת של שנת תרנ"ט[1] כשמיני במשפחתו בעיירה חוטימסק שברוסיה לאביו הרב נחמן יהושע ולאמו מרת איידל.

נשא לאשה את מרת חיה לבית אגרשקין (נולדה י"א ניסן תרס"ו). לאחר החתונה גרו בהומיל.

לקראת חג הפסח היו אופים במרתף ביתו מצות, וכדי שלא יגלו את המרתף על ידי העשן בנה צינור שהגיע מהתנור עד לארובה המרכזית של הבניין[2].

ביום י' כסלו בשנת תש"ז יצא מרוסיה על ידי העשלונים יחד עם עוד חמש מאות משפחות מאנ"ש במהלך הבריחה הגדולה.

לאחר מכן הגיעו לאוסטריה ומשם עלו לארץ, בהתחלה היו בפרדס חנה ולאחר מכן הגיעו לכפר חב"ד והיה חלק משבעים המשפחות שיסדו אותו.

הרבי הורה להם לעבוד בחקלאות והוא גידל שוורים, בסוף ימיו השור נתן לו נגיחה והוציא לו את העין ומאז הלך עם רטיה בעין, בעקבות כך רצה לעזוב את החקלאות, אך נשאר בגלל הוראתו של הרבי.

כשהיה בן שבעים ושש חלה בדלקת ריאות שהסתבכה ובי"ט אלול תשל"ה בהיותו בן שבעים ושבע נפטר ונטמן בהר הזיתים.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שולים[עריכה | עריכת קוד מקור]

  1. ^ בצדה השני של תמונה ממנו שנמצאת בספרייה כתוב שנולד 30/9/1898 דהיינו ערב סוכות תרנ"ט.
  2. ^ מפי בנו הרה"ח זוסמן ריבקין