עוז והדר – הבדלי גרסאות

ביקורת: השמטת ביקורת לא נכונה, ללא מקורות כלל
שורה 21: שורה 21:


==ביקורת==
==ביקורת==
בחודשי הקיץ של שנת [[תשע"ג]] החלה תסיסה במגזר החב"די בעקבות השמטה עקבית ומכוונת של איזכור דברי רבותינו נשיאינו בספרים הנערכים על ידי המכון.
במספר ליקוטים שיצאו לאור על ידי חברי המכון בשנים האחרונות, ניכרת מגמה ברורה שלמרות קיבוץ ואיסוף ביאורים ממחברים מכל הגוונים והזרמים, מושמטים באופן עיקבי וגורף ביאוריהם של רבותינו נשיאינו, וגם אף במקומות בהם ברור שהעורכים ידעו מקיומם של ביאורים נוספים והתעלמו מהם במכוון.
בעיקר, התעורר הקצף בעקבות יוזמה של המכון להוציא לאור ספר המבאר את פירוש [[רש"י]] על התורה, כשהמכון פסל את אחד מהמועמדים לעמוד בראש צוות העריכה, בעקבות התעקשותו להכניס את ביאוריו של הרבי.
מספר רבנים ומשפיעים יצאו בקריאה להחרים את ספרי המכון, ולא להחזיק את ידיהם באמצעות רכישת ספרים בהוצאתם.
בשנת [[תשע"ט]] הוציא המכון הגדה של פסח ולראשונה ברשימת ביביליוגרפיה בסוף הספר מופיעה אף [[הגדה של פסח עם לקוטי טעמים ומנהגים|הגדתו של הרבי]] בין שאר ההגדות. באותה שנה נכתב על כך בירחון 'התמים' כי זו התחלה טובה אך חלקית ומינורית.


בכריכות הגמרא של המכון מופיע ציור [[לוחות הברית]] כשהם עגולים, בשונה מהמובא בגמרא ומדעתם של גדולי ישראל רבים ובראשם הרבי, חרף פניותיהם של חסידי חב"ד למכון, אנשי המכון לא שינו את ציור הלוחות.
בכריכות הגמרא של המכון מופיע ציור [[לוחות הברית]] כשהם עגולים, בשונה מהמובא בגמרא ומדעתם של גדולי ישראל רבים ובראשם הרבי, חרף פניותיהם של חסידי חב"ד למכון, אנשי המכון לא שינו את ציור הלוחות.