לדלג לתוכן

מוסדות תחת נשיאות הרבי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
להתראות (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
תגית: קישורים לדפי פירושונים
שורה 18: שורה 18:


כאשר בחורים נקטו פעולות שונות בעקבות הסרת הנשיאות שגרמו לרבי עגמת נפש, ואחד מחברי ההנהלה ניסה ללמד עליהם סנגוריה שהבחורים מעוניינים ב'ישיבה של הרבי', נענה הרבי ואמר ש"אין זה משנה השורה", ואם הבחורים רוצים שייכות אל הרבי, שיעסקו בלימוד נגלה וחסידות ובעבודת התפילה{{הערה|1=[https://chabad.info/beis-medrash/1002544/ התוועדות סוערת: כיצד הגיב הרבי בחריפות לטענת ה'חוזר'?]. [https://col.org.il/files/uploads/original/2022/10/634ee0c11dcdf_1666113729.pdf קובץ לחיזוק ההתקשרות תשרי תשפ"ג חוברת ד'] עמוד 62. [https://teshura.com/Teitelbaum-Olidort%20-%20Tammuz%2015%2C%205775.pdf תשורה ר' שלום] עמוד 83.}}.
כאשר בחורים נקטו פעולות שונות בעקבות הסרת הנשיאות שגרמו לרבי עגמת נפש, ואחד מחברי ההנהלה ניסה ללמד עליהם סנגוריה שהבחורים מעוניינים ב'ישיבה של הרבי', נענה הרבי ואמר ש"אין זה משנה השורה", ואם הבחורים רוצים שייכות אל הרבי, שיעסקו בלימוד נגלה וחסידות ובעבודת התפילה{{הערה|1=[https://chabad.info/beis-medrash/1002544/ התוועדות סוערת: כיצד הגיב הרבי בחריפות לטענת ה'חוזר'?]. [https://col.org.il/files/uploads/original/2022/10/634ee0c11dcdf_1666113729.pdf קובץ לחיזוק ההתקשרות תשרי תשפ"ג חוברת ד'] עמוד 62. [https://teshura.com/Teitelbaum-Olidort%20-%20Tammuz%2015%2C%205775.pdf תשורה ר' שלום] עמוד 83.}}.
כאשר הוריד הרבי את נשיאותו ממוסד לבנות קראון הייטס התחננו הבנות בפני הרבי שיחזיר את נשיאותו והרבי נעתר לבקשתן והחזיר את נשיאותו{{הערה|מפי הרב [[לוי יצחק רסקין (כפר חב"ד)|לוי יצחק רסקין]].}}.
הישיבות [[תורת אמת]], [[ישיבת הבוכרים]]{{הערה|ראו בעלון [https://jemcentral.org/wp-content/uploads/2021/05/310.-Naso-5781.pdf ישיבת הבוכרים ראיון של הרב שיף ל-JEM.] (מופיע בגליון "הסיפור שלי", ערב שבת פרשת נשא, י' סיון תשפ"א, גליון מס' 310), כך הישיבה גם מציגה את עצמה, ראה ב[https://col.org.il/news/111232 ראיון עם הרב שמעון ברגמן מנהל הישיבה], גם הישיבה קטנה [[תומכי תמימים פתח תקוה]] שעברה למתחם מציגה את עצמה כך, בשבועון [[הידיעון]] גליון 1215 (ט"ו בשבט תשפ"ד) ע' 30 נכתב: 'ישיבת הבוכרים הצעירה בראשות הרב יצחק אקסלרוד בנשיאות כ"ק אדמו"ר מה"מ שליט"א'.}}, ישיבת [[תומכי תמימים נחלת הר חב"ד]], וישיבת תו״ת ברינוא (צרפת) עומדות עד היום תחת נשיאותו של הרבי, מוסדות רבים נוספים היו תחת נשיאותו של הרבי אך בשנת [[תשי"ז]] הרבי הוריד את נשיאותו מ[[ישיבת תומכי תמימים 770]] בעקבות מאורע בו שרו את ׳התקוה׳ שלא היה לרוחו של הרבי{{הערה|ראו תיאור מהמאורע במכתבו של ר' [[יואל כהן]] מ[[חודש טבת]] תשי"ז, נדפס בספר שליחות כהלכתה.}}, בשנת [[תשמ"ז]] בעקבות נסיון לקבלת תקציב שמקורו היה במקומות לא טהורים הוריד הרבי את נשיאותו מישיבת [[תומכי תמימים לוד]] וממוסדות נוספים{{הערה|[https://yoslbloy.info/?p=126 ראה תיאור מהמאורע בספר חייל בדור השביעי, יוסל בלוי פרק ת.ד. 46 לוד פסקה הרבי מוריד את הנשיאות.]}}, הרב [[יצחק פייביש גינזבורג]] טוען שבאותו זמן הרבי נתן את נשיאותו למוסדותיו{{הערה|התוועדות מלוה מלכה למלמדים אור ל[[כ"ב כסלו]] [[תשע"ח]], בתמלול: [galeinai.org.il/lessons/toc_13_3_78/toc_h4_15] פסקה חיוב לימוד חסידות, בוידאו דקה: 28:26.}}{{הערה|הישיבות שעומדות בראשותו של הרב גינזבורג הינן [[ישיבה קטנה]] בשם דורשי ייחודך, [[ישיבה גדולה]] בשם עוד יוסף חי ביישוב [[יצהר]], וישיבה קטנה בשם תום ודעת ב[[ירושלים]].}}.


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים]]
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים]]

גרסה מ־00:54, 15 בינואר 2025

בקובץ ליובאוויטש התפרסם מדור 'מחיי המוסדות אשר תחת נשיאות כ"ק אדמו"ר שליט"א'.

  • נשיאות התיכון בכפר חב"ד? בית רבקה? לא בטוח. צריך לבדוק.

הסרת הנשיאות מישיבת תומכי תמימים בלוד ובארצות הברית[3].

כאשר ר' בן ציון שם טוב הדפיס בלאנק של ישיבת תומכי תמימים אנגליה עם הכיתוב 'תחת נשיאות כ"ק אדמו"ר שליט"א' ללא קבלת רשות מראש על כך, כתב הרבי: "דרישתי בכל תוקף לשרוף את הגליונות הנדפסים מכבר ולחדות מלעשות עוד גליונות כאלה בלי רשות מפורש ממני"[4].

בחודש טבת תשי"ז התפרסמה מודעה באחד האיתונים מטעם המזכירות שישיבת תומכי תמימים המרכזית 770 אינה בנשיאות הרבי.

כאשר בחורים נקטו פעולות שונות בעקבות הסרת הנשיאות שגרמו לרבי עגמת נפש, ואחד מחברי ההנהלה ניסה ללמד עליהם סנגוריה שהבחורים מעוניינים ב'ישיבה של הרבי', נענה הרבי ואמר ש"אין זה משנה השורה", ואם הבחורים רוצים שייכות אל הרבי, שיעסקו בלימוד נגלה וחסידות ובעבודת התפילה[5].

כאשר הוריד הרבי את נשיאותו ממוסד לבנות קראון הייטס התחננו הבנות בפני הרבי שיחזיר את נשיאותו והרבי נעתר לבקשתן והחזיר את נשיאותו[6].

הישיבות תורת אמת, ישיבת הבוכרים[7], ישיבת תומכי תמימים נחלת הר חב"ד, וישיבת תו״ת ברינוא (צרפת) עומדות עד היום תחת נשיאותו של הרבי, מוסדות רבים נוספים היו תחת נשיאותו של הרבי אך בשנת תשי"ז הרבי הוריד את נשיאותו מישיבת תומכי תמימים 770 בעקבות מאורע בו שרו את ׳התקוה׳ שלא היה לרוחו של הרבי[8], בשנת תשמ"ז בעקבות נסיון לקבלת תקציב שמקורו היה במקומות לא טהורים הוריד הרבי את נשיאותו מישיבת תומכי תמימים לוד וממוסדות נוספים[9], הרב יצחק פייביש גינזבורג טוען שבאותו זמן הרבי נתן את נשיאותו למוסדותיו[10][11].

הערות שוליים

  1. אגרות קודש אגרת ח'קיז.
  2. תשורה אליטוב תשע"ח עמוד 122.
  3. בין גלות לגאולה, ה' אייר תשע"ה, בסדרת 'אוצרות חסידיים' חוברת ה', עמוד 32.
  4. 'באתי לגני' ועד תלמידי התמימים העולמי תשע"א, עמוד 88.
  5. התוועדות סוערת: כיצד הגיב הרבי בחריפות לטענת ה'חוזר'?. קובץ לחיזוק ההתקשרות תשרי תשפ"ג חוברת ד' עמוד 62. תשורה ר' שלום עמוד 83.
  6. מפי הרב לוי יצחק רסקין.
  7. ראו בעלון ישיבת הבוכרים ראיון של הרב שיף ל-JEM. (מופיע בגליון "הסיפור שלי", ערב שבת פרשת נשא, י' סיון תשפ"א, גליון מס' 310), כך הישיבה גם מציגה את עצמה, ראה בראיון עם הרב שמעון ברגמן מנהל הישיבה, גם הישיבה קטנה תומכי תמימים פתח תקוה שעברה למתחם מציגה את עצמה כך, בשבועון הידיעון גליון 1215 (ט"ו בשבט תשפ"ד) ע' 30 נכתב: 'ישיבת הבוכרים הצעירה בראשות הרב יצחק אקסלרוד בנשיאות כ"ק אדמו"ר מה"מ שליט"א'.
  8. ראו תיאור מהמאורע במכתבו של ר' יואל כהן מחודש טבת תשי"ז, נדפס בספר שליחות כהלכתה.
  9. ראה תיאור מהמאורע בספר חייל בדור השביעי, יוסל בלוי פרק ת.ד. 46 לוד פסקה הרבי מוריד את הנשיאות.
  10. התוועדות מלוה מלכה למלמדים אור לכ"ב כסלו תשע"ח, בתמלול: [galeinai.org.il/lessons/toc_13_3_78/toc_h4_15] פסקה חיוב לימוד חסידות, בוידאו דקה: 28:26.
  11. הישיבות שעומדות בראשותו של הרב גינזבורג הינן ישיבה קטנה בשם דורשי ייחודך, ישיבה גדולה בשם עוד יוסף חי ביישוב יצהר, וישיבה קטנה בשם תום ודעת בירושלים.