בית כנסת כיכר משיח: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 22: שורה 22:


==מפעולות בית הכנסת==
==מפעולות בית הכנסת==
*[[כולל]] עם 10 אברכים שיושבים והוגים בתורה תחת ניהולו של הרב יענקי אברהם ראש הכולל.
*[[כולל]] עם 10 אברכים שיושבים והוגים ב[[תורה]] תחת ניהולו של הרב יענקי אברהם ראש הכולל.


*פעילות סניף [[צבאות ה']] לבנים ובנות בימים שונים תחת ניהולו של הרב יעקב הלל והרב אברימי ריייכמן.
*פעילות סניף [[צבאות ה']] לבנים ובנות בימים שונים תחת ניהולו של הרב יעקב הלל והרב אברימי ריייכמן.


*פעילות "[[בדרך תמים]]" כהכנה לישיבה תחת ניהולו של הרב לוי רייניץ.
*פעילות "[[בדרך תמים]]" כהכנה ל[[ישיבה]] תחת ניהולו של הרב לוי רייניץ.


*מכירה קהילתית שבועית של מוצרי מזון במחיר מוזל (משנת יוסף) שלמכירה מגיעים אפילו מ[[כפר חב"ד]], תחת ניהולו של הרב שניאור דקל.
*מכירה קהילתית שבועית של מוצרי מזון במחיר מוזל (משנת יוסף) לקהילת שיכון [[חב"ד]], למכירה מגיעים אפילו מ[[כפר חב"ד]], תחת ניהולו של הרב שניאור דקל.


*מבצע אבות ובנים בשבת כשעה לפני [[מנחה]] לכל הקהילה ב[[לוד]] תחת ניהולו של הרב מאיר עזיזה.
*מבצע אבות ובנים בשבת, ב[[קיץ]] כ[[שעה]] לפני [[מנחה]] וב[[חורף]] ב[[מוצאי שבת]] לכל הקהילה ב[[לוד]] תחת ניהולו של הרב מאיר עזיזה.


*בכל [[ליל שישי]] עושה בית הכנסת התוועדות ליל שישי בתחילה עם לימוד ה[[דבר מלכות]] ואח"כ עם משפיעים עד השעות הקטנות של הלילה בספריית היכל מנחם מענדל הסמוכה לבית כנסת בניהולו של הרב יצחק כהן והרב שניאור דקל.
*בכל [[ליל שישי]] עושה בית הכנסת התוועדות ליל שישי בתחילה עם לימוד ה[[דבר מלכות]] ואח"כ עם משפיעים עד השעות הקטנות של הלילה בספריית היכל מנחם מענדל הסמוכה לבית כנסת בניהולו של הרב יצחק כהן והרב שניאור דקל.

גרסה מ־22:36, 18 ביוני 2024

הסטוריה והקמה

התחלה

בית כנסת כיכר משיח התחיל ממנין מרפסות של הבנינים 1-2 בשיכון חב"ד בלוד בתקופת הקורונה בשנת תש"פ. לאחר כמה חודשים המשיך המניין להתפלל בחצר הבניין תפילות שחרית מנחה וערבית עם כ20 מתפללים מהבניינים הסמוכים, בראש השנה ויום הכיפורים התפללו בגן ילדים ומתנ"ס סמוך לבניינים. בסוכות השתמשו בסוכה רחבת ידיים שהוקמה בחצר משפחת גלייזר בתחתית הבניין ולאחר כמה חודשים החליטו להקים לבית הכנסת- אוהל.

הקמת אוהל

לאחר כמה חודשים בנה הר' מוישי גלייזר עם שאול יודקין אוהל גדול עם מזגנים ברח' צמח צדק 2 מעל כביש וכיכר ישנים ששימשו לחניה, מכך נובע השם כיכר משיח. המניין התרחב למניין שמנה כ-60 מתפללים והוא הלך וגדל, לאחר חודש בנו עוד אוהל ממוזג סמוך לאוהל הקודם ששימש כעזרת נשים מחסן ועוד מקום למתפללים.

התרחבות הבית הכנסת

בתחילת בניית האוהל (קצת לאחר סיום הקורונה) קיים בית הכנסת תפילות רק בשבתות וחגים ובימים בהם היה שיעורים קבועים. לאחר כשנה בה בית הכנסת גדל והתרחב הן בכמות המתפללים והן בשטח המקום הוחלט להפוך את המקום לבית חב"ד בשכונה ואכן החלו בכמה פרוייקטים לשכונה כמו פעילות סניף צבאות ה', התוועדויות ושיעורים קבועים.

פינוי והרחבה

לאחר מכן בסוף שנת תשפ'ב החלו דיבורים על פינוי בית הכנסת המשיחיסטי לטובת הרחבת בית ספר חב"ד בנות הסמוך, כשעסקנים בשכונה תמכו בכך שלא ינתן תחליף אחר למיקום בית הכנסת. אך הרב מוישי גלייזר לא התייאש והחתים את הקהילה על עצומה שלא יפנו את בית הכנסת לפני שידאגו למקום חילופי, מאות נענו לבקשה ואכן כעבור כמה חודשים עבר הבית כנסת לרחוב הצנחנים 1 שליימים ייקרא רחוב הרבי מליובאווטיש במקום יותר גדול ומורחב.

שינוי המקום

בית הכנסת עבר למקום גדול מרווח ומשופץ יותר, וכן הוסיפו לאוצר הספרים עוד 8 ספריות מלאות בספרי קודש. כיום בית הכנסת פועל כל ימות השבוע למען השכונה ומונה כ-100 מתפללים קבועים.

מפעולות בית הכנסת

  • כולל עם 10 אברכים שיושבים והוגים בתורה תחת ניהולו של הרב יענקי אברהם ראש הכולל.
  • פעילות סניף צבאות ה' לבנים ובנות בימים שונים תחת ניהולו של הרב יעקב הלל והרב אברימי ריייכמן.
  • מכירה קהילתית שבועית של מוצרי מזון במחיר מוזל (משנת יוסף) לקהילת שיכון חב"ד, למכירה מגיעים אפילו מכפר חב"ד, תחת ניהולו של הרב שניאור דקל.
  • בכל ליל שישי עושה בית הכנסת התוועדות ליל שישי בתחילה עם לימוד הדבר מלכות ואח"כ עם משפיעים עד השעות הקטנות של הלילה בספריית היכל מנחם מענדל הסמוכה לבית כנסת בניהולו של הרב יצחק כהן והרב שניאור דקל.

קישורים חיצוניים

https://chabad.info/news/901808/ הכנסת ספר תורה למקום החדש. https://chabad.info/news/739388/ התוועדות בבית כנסת