אברהם פופאק: הבדלים בין גרסאות בדף
אין תקציר עריכה |
|||
שורה 17: | שורה 17: | ||
לאחר שקבע את מגוריו ב[[קראון הייטס]] בשנת [[תש"א]], מינה אותו אדמו"ר הריי"צ לפעול מטעם 'מחנה ישראל' עם האיכרים היהודיים המתגוררים בחוות החקלאיות במדינות הסמוכות לניו יורק, והוא החל לנסוע לתור אחר איכרים יהודיים בניו הייבן, פנסליבניה, ומדינות נוספות, ולעורר יהודים להוסיף בשמירת תורה ומצוות. מדי שבוע היה נוהג להיכנס ביום שישי אחר הצהריים לאדמו"ר הריי"צ ולתת דו"ח על פעילותו במשך השבוע, ואדמו"ר הריי"צ התבטא פעם באוזני המזכיר ר' [[אליהו ייאכיל סימפסון]] שפגישות אלו הם הרגעים הגורמים לו את הנחת רוח הגדול ביותר במשך השבוע כולו. | לאחר שקבע את מגוריו ב[[קראון הייטס]] בשנת [[תש"א]], מינה אותו אדמו"ר הריי"צ לפעול מטעם 'מחנה ישראל' עם האיכרים היהודיים המתגוררים בחוות החקלאיות במדינות הסמוכות לניו יורק, והוא החל לנסוע לתור אחר איכרים יהודיים בניו הייבן, פנסליבניה, ומדינות נוספות, ולעורר יהודים להוסיף בשמירת תורה ומצוות. מדי שבוע היה נוהג להיכנס ביום שישי אחר הצהריים לאדמו"ר הריי"צ ולתת דו"ח על פעילותו במשך השבוע, ואדמו"ר הריי"צ התבטא פעם באוזני המזכיר ר' [[אליהו ייאכיל סימפסון]] שפגישות אלו הם הרגעים הגורמים לו את הנחת רוח הגדול ביותר במשך השבוע כולו. | ||
בשנים מאוחרות יותר התמנה כמגיד שיעור בישיבת תומכי תמימים, וכן | בשנים מאוחרות יותר התמנה כמגיד שיעור בישיבת תומכי תמימים, וכן היה [[גבאי בית הכנסת 770]], ושימש כמנהל 'בית רבקה' בקראון הייטס. | ||
בחג הפסח [[תשכ"ו]] חלה הידרדרות משמעותית במצב בריאותו, והוא היה אמור לעבור ניתוח דחוף למחרת [[אחרון של פסח]], אך ב[[התוועדות]] במוצאי חג הפסח העניק הרבי לבנו [[שמואל אייזיק פופאק]] חתיכת מצה עבורו, והוא לו להעביר לאביו את המצה עוד באותו לילה, ואכן למחרת התרפא באורח פתאומי ולא היה צריך לעבור ניתוח כלל. | בחג הפסח [[תשכ"ו]] חלה הידרדרות משמעותית במצב בריאותו, והוא היה אמור לעבור ניתוח דחוף למחרת [[אחרון של פסח]], אך ב[[התוועדות]] במוצאי חג הפסח העניק הרבי לבנו [[שמואל אייזיק פופאק]] חתיכת מצה עבורו, והוא לו להעביר לאביו את המצה עוד באותו לילה, ואכן למחרת התרפא באורח פתאומי ולא היה צריך לעבור ניתוח כלל. |
גרסה מ־09:29, 4 במרץ 2022
הרב אברהם הלוי פופאק (תרנ"ד - י"ט אייר תשל"א) היה מתלמידי ישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש אצל אדמו"ר הרש"ב, שליח אדמו"ר הריי"צ לחוות החקלאיות באזור ניו-יורק, גבאי בית הכנסת ב-770 ומלמד בישיבת תומכי תמימים בניו יורק.
תולדות חיים
נולד בברויסק לאביו ר' ישראל מאיר, ובצעירותו למד במשך חמש שנים בישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש בחצר אדמו"ר הרש"ב, ובמשך שנים אלו הוסמך כשוחט ובודק.
לאחר נישואיו עם רעייתו מרת רחל לאה בת ר' אהרן, שימש כשד"ר עבור ישיבת תומכי תמימים בליובאוויטש עד שנת תרע"ד אז עלה לארץ ישראל בעוברו דרך טורקיה, וכשהגיע לארץ החל לעבוד לפרנסתו כשוחט באנייה שהסיעה נוסעים מחיפה לאלכסנדריה שבמצרים וחזרה, ולאחר שנתיים וחצי של עבודה מאומצת, נענה להזמנת דודו והיגר לארצות הברית.
דודו סידר לו עבודה במשחטה מקומית, אך הוא פוטר במהרה בשל היותו 'מחמיר' יתר על המידה, וכשנודע לו כי הקהילה בעיר בארי שבמדינת ווארמוט זקוקה לשוחט, הציע את עצמו לעבודה, וקבע שם את מגוריו כשהוא משקיע מאמצים רבים בחינוך ילדיו שגדלו במקום מרוחק ומנוכר.
במשך 26 שנים שימש כשוחט עבור הקהילה המקומית, כשבמהלך שנים אלו זכה להיכנס ליחידות אצל אדמו"ר הריי"צ בשעת ביקורו בניו יורק בשנת תרפ"ט, ואף שמר על קשר עם ידידיו מזמן לימודיו בישיבת תומכי תמימים שהתגוררו במקומות שונים ברחבי ארצות הברית, בעוד את ילדיו הוא שולח למרחקים להתחנך במוסדות חב"ד.
בזמנו הפנוי, היה אוסף ילדים מבני הקהילה ומלמד אותם מושגים בסיסיים ביהדות.
בקראון הייטס
עם בואו של אדמו"ר הריי"צ לאמריקה, רצה לעזוב את מקום עבודתו ולבוא להתגורר בסמיכות מקום לאדמו"ר הריי"צ, אך כששאל את הרבי אמר לו הרבי שאין באפשרותו לעזוב מדינה שלימה בלי אף יהודי שומר שבת, ורק לאחר שיפעל על אחד מהתושבים שם להתחיל לשמור שבת יוכל לעבור להתגורר בקראון הייטס.
לאחר שקבע את מגוריו בקראון הייטס בשנת תש"א, מינה אותו אדמו"ר הריי"צ לפעול מטעם 'מחנה ישראל' עם האיכרים היהודיים המתגוררים בחוות החקלאיות במדינות הסמוכות לניו יורק, והוא החל לנסוע לתור אחר איכרים יהודיים בניו הייבן, פנסליבניה, ומדינות נוספות, ולעורר יהודים להוסיף בשמירת תורה ומצוות. מדי שבוע היה נוהג להיכנס ביום שישי אחר הצהריים לאדמו"ר הריי"צ ולתת דו"ח על פעילותו במשך השבוע, ואדמו"ר הריי"צ התבטא פעם באוזני המזכיר ר' אליהו ייאכיל סימפסון שפגישות אלו הם הרגעים הגורמים לו את הנחת רוח הגדול ביותר במשך השבוע כולו.
בשנים מאוחרות יותר התמנה כמגיד שיעור בישיבת תומכי תמימים, וכן היה גבאי בית הכנסת 770, ושימש כמנהל 'בית רבקה' בקראון הייטס.
בחג הפסח תשכ"ו חלה הידרדרות משמעותית במצב בריאותו, והוא היה אמור לעבור ניתוח דחוף למחרת אחרון של פסח, אך בהתוועדות במוצאי חג הפסח העניק הרבי לבנו שמואל אייזיק פופאק חתיכת מצה עבורו, והוא לו להעביר לאביו את המצה עוד באותו לילה, ואכן למחרת התרפא באורח פתאומי ולא היה צריך לעבור ניתוח כלל.
משפחתו
- בנו, ר' שמואל אייזיק פופאק - נגיד חסידי תושב קראון הייטס שנמנה על ראשוני תלמידי ישיבת תומכי תמימים המרכזית, וממקורבי אדמו"ר הריי"צ.
- בנו, ר' אהרן פופאק - שליח הרבי בפילדלפיה
- בנו, ר' שלום דובער פופאק[1]
קישורים חיצוניים
- אברהם רייניץ, חסיד ונגיד שבועון בית משיח