תומת ישרים תנחם: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "חודש חשון " ב־"חודש חשון ")
תגית: עריכה ממכשיר נייד
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:ישרים.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב וולפא לצד הספר]]
[[קובץ:ישרים.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב וולפא לצד הספר]]
הספר '''תומת ישרים תנחם''' של הרב [[שלום דובער וולפא]], הינו ספר המבאר את אמונת החסידים בנצחיות חייו ונשיאותו של הרבי, ובפרסום זהותו כמלך המשיח. יצא לאור ב[[חודש חשון]] [[תשע"ג]] כתגובה לספר במאי קמיפלגי של ר' [[יחזקאל סופר]].
הספר '''תומת ישרים תנחם''' של הרב [[שלום דובער וולפא]], הינו ספר המבאר את אמונת המשיחיסטים השוטים בנצחיות חייו ונשיאותו של הרבי, ובפרסום זהותו כמלך המשיח בזמן שהרבי היה נגד כידוע יצא לאור ב[[חודש חשון]] [[תשע"ג]] כתגובה לספר במאי קמיפלגי של ר' [[יחזקאל סופר]].


==סיבת ההוצאה==
==סיבת ההוצאה==

גרסה מ־00:56, 1 בפברואר 2017

הרב וולפא לצד הספר

הספר תומת ישרים תנחם של הרב שלום דובער וולפא, הינו ספר המבאר את אמונת המשיחיסטים השוטים בנצחיות חייו ונשיאותו של הרבי, ובפרסום זהותו כמלך המשיח בזמן שהרבי היה נגד כידוע יצא לאור בחודש חשון תשע"ג כתגובה לספר במאי קמיפלגי של ר' יחזקאל סופר.

סיבת ההוצאה

בקיץ תשע"ב הוציא ר' יחזקאל סופר את ספרו "במאי קמיפלגי", הספר עוסק בפולמוס הקיים בחב"ד בעניין המשיח, כשיחד עם זה מציג מזווית השקפתו נושאים כמו: נבואת הגאולה, ביאתו של משיח בדור השביעי ועוד. הספר עורר ביקורת בקרב כל חסידי חב"ד ואף הרבנים שנתנו את הסכמתם לספר, הסתייגו מהסכמתם והודיעו שהיה זה מבלי שראו את כל חלקי הספר.

כתגובה הוציא הרב וולפא את הספר "תומת ישרים תנחם".

מבנה הספר

בראש כל פרק, עומד ציטוט מן הספר "במאי קמפלגי", שנוגע בענין אחד מתוך שלל הנושאים הנידונים בספר, ובהמשך לזה פורך המחבר את דבריו.

שמו של הספר

שמו של הספר, כפי שמסביר המחבר בספרו, בא לבטא את מטרת הספר:

הגמרא[1] מביאה את הפסוק[2] "תומת ישרים תנחם", ופירש רש"י: "התהלכנו עמו בתום לב, כדרך העושים מאהבה, וסמכנו עליו שלא יטעננו בדבר שלא נוכל לעמוד בו".

בזה בא המחבר לבטא, שאנו ה"ישרים", הולכים ב"תום לב", איננו מבקשים ללכת בעקבות השכל, "לפרש פירושים מוזרים ולהוציא הדברים מפשוטם", כפי שעשה ר' יחזקאל סופר בספרו.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. שבת פח, א-ב.
  2. משלי יא, ג.