חב"ד באינטרנט: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
(הערך אינו עוסק בהשקפה על הטכנולוגיה)
שורה 4: שורה 4:
אתרי '''חב"ד באינטרנט''' הינם אחד האמצעים של חסידי חב"ד להפצת [[תורת חב"ד]] לעולם כולו. בנוסף משמשים אתרי חב"ד להפצת מידע ותקשורת בין החסידים לבין עצמם. האתרים מהווים לעיתים צינור מידע ותקשורת מרכזי וחיוני עבור [[שליח|שלוחים]] המתגוררים במקומות מרוחקים.
אתרי '''חב"ד באינטרנט''' הינם אחד האמצעים של חסידי חב"ד להפצת [[תורת חב"ד]] לעולם כולו. בנוסף משמשים אתרי חב"ד להפצת מידע ותקשורת בין החסידים לבין עצמם. האתרים מהווים לעיתים צינור מידע ותקשורת מרכזי וחיוני עבור [[שליח|שלוחים]] המתגוררים במקומות מרוחקים.


==שימוש בטכנולוגיה לשם שמיים==
בהוראת [[הרבי]], נעזרים [[חסידי חב"ד]] בכל האמצעים המתקדמים בכדי להביא את מסר היהדות והחסידות לעולם. עוד בתקופה בה החלו שידורי הרדיו, עודד הרבי מסירת שיעורי [[תניא]] ברדיו וכך התייחס לשידור הדלקת נרות החנוכה בלווין מ-[[770]] למוקדים ברחבי העולם בשנת [[תש"ן]].
על פי הוראת [[הרבי]] מלך המשיח, חסידי חב"ד משתדלים לקחת כל דבר בעולם ולעלות אותו לקדושה על ידי ניצולו להוספה ב[[תורה]] ו[[מצוה|במצוות]] והשלמת כוונת הבריאה [[דירה בתחתונים]]. זאת לפי הסבר הרבי, שהסיבה להיווצרות של כל [[נברא]] וכח בעולם - וכן גם האינטרנט - הוא בשביל שישתמשו בו לענייני קדושה.
 
כך עודד הרבי מסירת שיעורי [[תניא]] ברדיו וכך התייחס לשידור הדלקת נרות החנוכה בלווין מ-770 למוקדים ברחבי העולם בשנת [[תש"ן]]. יחד עם זאת, הרבי הזהיר שלא להביא דברים של מכשול אל הבית, ראה ערך [[טלוויזיה]].


==אתרי מידע==
==אתרי מידע==

גרסה מ־03:41, 3 בפברואר 2011

ערך זה זקוק לעריכה: הסיבה לכך היא: עריכה כללית.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
הלוגו של אתר הבית של חב"ד בישראל

אתרי חב"ד באינטרנט הינם אחד האמצעים של חסידי חב"ד להפצת תורת חב"ד לעולם כולו. בנוסף משמשים אתרי חב"ד להפצת מידע ותקשורת בין החסידים לבין עצמם. האתרים מהווים לעיתים צינור מידע ותקשורת מרכזי וחיוני עבור שלוחים המתגוררים במקומות מרוחקים.

בהוראת הרבי, נעזרים חסידי חב"ד בכל האמצעים המתקדמים בכדי להביא את מסר היהדות והחסידות לעולם. עוד בתקופה בה החלו שידורי הרדיו, עודד הרבי מסירת שיעורי תניא ברדיו וכך התייחס לשידור הדלקת נרות החנוכה בלווין מ-770 למוקדים ברחבי העולם בשנת תש"ן.

אתרי מידע

ערך מורחב – חב"ד בישראל (אתר)

חב"ד בישראל (chabad.co.il) הינו אתר הבית של חב"ד בישראל. באתר מידע מגוון בנושאי יהדות, חסידות, פרשת השבוע וחגי ישראל, תוך מתן דגש מיוחד על הסברת עניני גאולה ומשיח ופרסום בשורת הגאולה. נוסד בשנת תש"ע על ידי חברי הנהלת אגודת חסידי חב"ד בארץ ישראל. הושק באופן רשמי ביום כ"א סיוון תש"ע במשרדו של שר התקשורת מר משה כחלון.

אתרי חדשות

חב"ד אינפו

לוגו האתר חב"ד אינפו
ערך מורחב – חב"ד אינפו (אתר)

חב"ד אינפו (chabad.info) הינו אתר חדשות חב"די, המביא את החדשות מהנעשה והנשמע בקרב חסידי חב"ד בארץ ובעולם. את הידיעות באתר שולחים שלוחים ואנ"ש, לצד עבודת איסוף של ידיעות על חב"ד המתפרסמות בכלי תקשורת שונים. האתר הוקם בשנת תשס"ג על ידי ר' שרגא שמואל קרומבי. לאתר וועדה רוחנית, החברים בוועדה הם הרב שלום יעקב חזן, הרב שניאור זלמן הרצל והרב שמואל קסלמן.

חב"ד און ליין

סמל האתר

חב"ד און ליין (col.org.il) הוא אתר חדשות חב"די שהוקם בשנת תש"ס על ידי ר' דוד זאב רוטנברג ור' פנחס גורליק. כעבור מספר שנים נרכש האתר ע"י ר' שמואל ריבקין וכיום הוא בניהולו של בנו ר' יוסף ריבקין. העורך הראשי הינו ר' שרון גושן מראשון לציון. בשנת תשס"ח השיק האתר מהדורה באנגלית בשם "COL LIVE" על ידי ר' יהודה לייב צייטלין מקראון הייטס, המשמש גם כעורכה הראשי.

בחודש כסלו תשס"ט הוציא האתר מגזין שבועי שהכיל בין היתר את התכנים המיוחדים שפורסמו באותו שבוע באתר. בחודש ניסן תשס"ט נסגר המגזין על פי הוראת בית דין רבני חב"ד[1].

שטורעם

לוגו האתר 'שטורעם'

שטורעם (shturem.net) הוא אתר חדשות חב"די שהוקם בשנת ה'תשס"ו ומשמש גם כבמה לכותבים חב"דיים, גלריות וקטעי וידיאו ואודיו על חב"ד, מדורי נוסטלגיה וזכרונות, מדור תורני ועוד. העורך הראשי הוא ר' יאיר בורוכוב מרחובות.

אתרי בתי חב"ד

ערך מורחב – בתי חב"ד בישראל

קישורים חיצונים

אתרי ארץ ישראל

אתרי מוסדות
אתרי חדשות
אתרי מידע
אתרי משיח וגאולה
בתי חב"ד

אתרי חוץ לארץ

מוסדות
אתרים באנגלית (English)
שפות שונות

הערות שוליים

  1. COL תובע בערכאות את בית דין רבני חב"ד כתבה באתר חב"ד אינפו ובה צילום מכתב בית הדין
פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.