חדר מנחם מוסקבה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 38: שורה 38:
בסך הכל יצאו לאור על ידי המערכת 230 גליונות.
בסך הכל יצאו לאור על ידי המערכת 230 גליונות.


משנת [[תשפ"ד]] המשיך עיתון החייל לצאת לאור שיוצא בעזרת התלמידים השלוחים: הת' שלום אוריאן והת' לוי דהאן. בנוסף לעיתון "החייל" יוצא מידי שבוע "עיתון כיתה ה'" לכיתה ה', ו"העיתון" לתלמידי כיתה ז'. וכל שבועיים יוצא גם עיתון לתלמידי כיתה ד' "עיתון כיתה ד'".
משנת [[תשפ"ד]] המשיך עיתון החייל לצאת לאור שיוצא בעזרת התלמידים השלוחים: הת' שלום אוריאן והת' לוי דהאן. מדי חג ה[[שבועות]] יוצא עיתון "אקדמות", מושקע ומורחב יותר.


===וידאו===
===וידאו===
שורה 48: שורה 48:


===מקהלה===
===מקהלה===
בשנת [[תשע"ה]] הוקמה מקהלת 'השירה העשירית' של ילדי התלמוד תורה, המופיעה בכינוסים של החיידר, באירועים של הקהילה היהודית במוסקבה, חתונות, ואפילו כמה פעמים הופיעה בקרמלין. המקהלה מנוהלת על ידי ר' מנחם מענדל מרקוביץ'.
בשנת [[תשע"ה]] הוקמה מקהלת 'השירה העשירית' של ילדי התלמוד תורה, המופיעה בכינוסים של החיידר, באירועים של הקהילה היהודית במוסקבה, בר מצוות, חתונות, ואפילו פעמיים זכו להופיע בתוך הקרמלין. המקהלה מנוהלת על ידי ר' מנחם מענדל מרקוביץ'.


==צוות התלמוד תורה==
==צוות התלמוד תורה==
*ר' אברימי גבירץ - מנהל.  
*ר' [[אברימי גבירץ]] - מנהל.  
*ר' לוזי קעניג - סגן המנהל.  
*ר' לוזי קעניג - סגן המנהל ואחראי על גן גדולים ומכינה.
*ר' אבי גדז' - מחנך כיתה א'  
*ר' אבי גדז' - מחנך כיתה א'.
*ר' אליהו דיקשטיין - מחנך כיתה ב'
*ר' אליהו דיקשטיין - מחנך כיתה ב'.
*ר' מנחם מענדל מרקוביץ' - מחנך כיתה ג'
*ר' מנחם מענדל מרקוביץ' - מחנך כיתה ג'.
*ר' שייע גרוס - מחנך כיתה ד'
*ר' שייע גרוס - מחנך כיתה ד'.
*ר' שלום אוריאן - מחנך זמני לכיתה ה'
*ר' שלום אוריאן - מחנך זמני לכיתה ה'.
*ר' יוסף יצחק דלוין - מחנך כיתה ו'
*ר' יוסף יצחק דלוין - מחנך כיתה ו'.
*ר' אברימי זקס - מחנך כיתה ז'
*ר' אברימי זקס - מחנך כיתה ז'.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
* [https://chabad.info/tag/%d7%97%d7%93%d7%a8-%d7%9e%d7%a0%d7%97%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%91%d7%94/ לכל הכתבות באתר חב"ד אינפו לחץ כאן]. {{אינפו}}
* [https://chabad.info/tag/%d7%97%d7%93%d7%a8-%d7%9e%d7%a0%d7%97%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%91%d7%94/ לכל הכתבות באתר חב"ד אינפו לחץ כאן]. {{אינפו}}
* [https://media.chabad.info/chabadinfoheb/wp-content/uploads/2024/06/09-06-2024-11-19-12-%D7%90%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%94.pdf 'חדר מנחם' מוסקבה: מגזין 'אקדמות' לחג השבועות].
* [https://media.chabad.info/chabadinfoheb/wp-content/uploads/2024/06/09-06-2024-11-19-12-%D7%90%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%94.pdf 'חדר מנחם' מוסקבה: מגזין 'אקדמות' לחג השבועות]. {{אינפו}}


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}

גרסה מ־14:37, 21 ביוני 2024

חדר מנחם

סמל התלמוד תורה
תאריך יסוד תשס"ד (בערך)
מיקום מוסקבה, רוסיה
מייסד הרב יוסף יצחק ליפסקר
מנהל חינוכי הרב אברימי גבירץ
מספר תלמידים 180

חדר מנחם - חב"ד מוסקבה הינו תלמוד תורה הפועל על ידי קהילת חב"ד במוסקבה בראשותו של הרב בערל לאזאר, ובניהולו של הרב אברימי גבירץ תחת הנהלת כלל מוסדות חינוך חב"ד בעיר על ידי הרב יוסף יצחק ליפסקר.

היסטוריה

עם נפילת מסך הברזל, החלו שלוחי הרבי לפעול ברוסיה, וכעבור שנתיים התיישב במוסקבה הרב בערל לאזאר שפיתח וביסס את הפעילות היהודית בעיר, לצד פעילותו בכל רחבי המדינה, ולצורך כך הביא זוגות נוספים של שלוחים שיסייעו לו.

במשך כ-15 שנה התהוותה בעיר קהילה חב"דית גדולה, ולצד גני חב"ד ומסגרת לימודית לכיתות הצעירות, נוצר צורך בהקמת מוסד חינוכי מסודר עבור בני הקהילה החב"דית, שישמש גם עבור קהילת המקורבים אשר הדבר יהווה חיזוק נוסף לתהליך הקירוב שלהם, והוקם 'חדר מנחם' על שמו של הרבי.

החל משנת תשס"ח חווה המוסד צמיחה משמעותית והתבסס עם הגעתם של קבוצת תלמידים-שלוחים שלצד לימודי סמיכה לרבנות בשעות אחר הצהריים, שימשו כמורים ומחנכים בשעות הבוקר, וזכו להדרכתו האישית ולסיועו של הרב לאזאר.

רבים מקבוצות התלמידים השלוחים חזרו למוסקבה לאחר חתונתם והצטרפו באופן קבע לצוות החינוכי של המוסד.

ה'חדר' ידוע ברוח הצעירה והגישה הישירה והמקצועית של חברי הצוות, העוסקים בהפקת חומרי למידה איכותיים ומקצועיים, לצד פעילות העשרה ומתן ביטוי לחוזקות ולכשרונות האישיים של כל אחד מהתלמידים.

במשך עשר שנים עמד בראש התלמוד תורה הרב יוסף יצחק קעניג, ובשנת תש"פ מונה תחתיו למנהל הרב אברימי גבירץ - שעד אז כיהן כסגן מנהל.

נכון לשנת תשפ"ד מונה התלמוד תורה כ-180 תלמידים.

יוזמות

החייל

בין השנים תשע"ד-תשע"ז יצא לאור מטעם התלמוד תורה מגזין 'החייל' שכלל 16 עמודי צבע עם תוכן איכותי וייחודי.

חברי המערכת של העלון היו: ר' שייע גרוס, ר' אבי גדז', ר' יוסף יצחק דלוין, ר' אפרים אלטשולער, הת' אוריה ג'ורי, הת' נפתלי רייניץ, ור' אברימי זקס.

בסך הכל יצאו לאור על ידי המערכת 230 גליונות.

משנת תשפ"ד המשיך עיתון החייל לצאת לאור שיוצא בעזרת התלמידים השלוחים: הת' שלום אוריאן והת' לוי דהאן. מדי חג השבועות יוצא עיתון "אקדמות", מושקע ומורחב יותר.

וידאו

בתלמוד תורה פועל חוג דרמה המפיק סרטי דרמה ותוכן על טהרת חסידות חב"ד, הזוכים לחשיפה רבה, כאשר הילדים עצמם שותפים בצילום בביום ובעריכה של חלקים מהסרטים.

מלבד סרט סיום שנה, מפיקים ילדי התלמוד תורה סדרות שונות של סרטי תוכן, דוגמת חידת סרטון שבועית על הפרשה, סרטונים להטמעת השפה הארמית עם סיפורים מהתלמוד, ועוד.

בשנת תשע"ט החלו להוציא לאור וידאו בשם: סיפורא דתלמדותא[1].

מקהלה

בשנת תשע"ה הוקמה מקהלת 'השירה העשירית' של ילדי התלמוד תורה, המופיעה בכינוסים של החיידר, באירועים של הקהילה היהודית במוסקבה, בר מצוות, חתונות, ואפילו פעמיים זכו להופיע בתוך הקרמלין. המקהלה מנוהלת על ידי ר' מנחם מענדל מרקוביץ'.

צוות התלמוד תורה

  • ר' אברימי גבירץ - מנהל.
  • ר' לוזי קעניג - סגן המנהל ואחראי על גן גדולים ומכינה.
  • ר' אבי גדז' - מחנך כיתה א'.
  • ר' אליהו דיקשטיין - מחנך כיתה ב'.
  • ר' מנחם מענדל מרקוביץ' - מחנך כיתה ג'.
  • ר' שייע גרוס - מחנך כיתה ד'.
  • ר' שלום אוריאן - מחנך זמני לכיתה ה'.
  • ר' יוסף יצחק דלוין - מחנך כיתה ו'.
  • ר' אברימי זקס - מחנך כיתה ז'.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים