יעקב ליצמן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:יעקב ליצמן.jpg|שמאל|ממוזער|250px|יעקב ליצמן]]
[[קובץ:יעקב ליצמן.jpg|שמאל|ממוזער|250px|יעקב ליצמן]]
'''יעקב ליצמן ''' (יליד שנת [[תש"ח]]) הנו חסיד גור, כיהן כחבר כנסת ויו"ר [[אגודת ישראל]], לשעבר שר השיכון והבריאות.
'''יעקב ליצמן ''' (יליד שנת [[תש"ח]]) הוא חסיד גור, לשעבר חבר כנסת, יו"ר [[אגודת ישראל]] ושר השיכון והבריאות.


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
שורה 13: שורה 13:
בשנת [[תשע"ה]] מונה לכהן כשר הבריאות, בשנת תשע"ח בעקבות חילולי שבת פרש מהממשלה{{הערה|[https://chabad.info/news/323505/ המאבק על השבת: ליצמן מתפטר] {{אינפו}}}}, ולאחר תקופה מונה שוב כסגן שר הבריאות. בשנת תשע"ט מונה שוב לכהן כשר הבריאות, ובשנת [[תש"פ]] כשר השיכון, תפקיד ממנו התפטר בסוף אותה שנה. לאחר תקופה מונה לכהן כסגן שר השיכון, עד שחזר לכהן כשר.
בשנת [[תשע"ה]] מונה לכהן כשר הבריאות, בשנת תשע"ח בעקבות חילולי שבת פרש מהממשלה{{הערה|[https://chabad.info/news/323505/ המאבק על השבת: ליצמן מתפטר] {{אינפו}}}}, ולאחר תקופה מונה שוב כסגן שר הבריאות. בשנת תשע"ט מונה שוב לכהן כשר הבריאות, ובשנת [[תש"פ]] כשר השיכון, תפקיד ממנו התפטר בסוף אותה שנה. לאחר תקופה מונה לכהן כסגן שר השיכון, עד שחזר לכהן כשר.


בשנת תשפ"א עקב הקמת ממשלת השמאל של בנט הודח מתפקידו כשר השיכון ולאחר מספר חודשים הודיע כי הוא לא מתכוון יותר להתמודד לכנסת.
בשנת תשפ"א עקב הקמת ממשלת השמאל של בנט הודח מתפקידו כשר השיכון ולאחר מספר חודשים פרש מתפקידו מהקריירה הפוליטית שלוץ


==קשריו עם חסידות חב"ד==
==קשריו עם חסידות חב"ד==
בעת ביקורו של האדמו"ר מגור רבי [[יעקב אריה אלתר]] אצל [[הרבי]] התלווה אליו ליצמן{{הערה|ליצמן סיפר שלפני שובם ארצה המתינו להם בשדה התעופה חברי [[בד"צ קראון הייטס]], לשאלתו של ליצמן את האדמו"ר מהי הסיבה לכך, השיב לו האדמו"ר שהרבי שאלו היכן הוא מתאכסן, כדי שיוכל להחזיר לו ביקור, והאדמו"ר אמר שאינו מעוניין להטריח את הרבי. אם כך, אמר האדמו"ר לליצמן, אולי זאת הסיבה לקבלת הפנים של הרבנים}}.
ליצמן התלווה לביקור האדמו"ר מגור רבי [[יעקב אלתר]] אצל [[הרבי]]. {{הערה|ליצמן סיפר שלפני שובם ארצה המתינו להם בשדה התעופה חברי [[בד"צ קראון הייטס]], לשאלתו של ליצמן את האדמו"ר מהי הסיבה לכך, השיב לו האדמו"ר שהרבי שאלו היכן הוא מתאכסן, כדי שיוכל להחזיר לו ביקור, והאדמו"ר אמר שאינו מעוניין להטריח את הרבי. אם כך, אמר האדמו"ר לליצמן, אולי זאת הסיבה לקבלת הפנים של הרבנים}}.ליצמן פעמים רבות לחסידים שלוחים וקהילות שהיו זקוקים לעזרה ממשלתית, כמו כן לאחר שנים בהם הוא פעל למען העניין הוא דרש שהמדינה תממן את אבטחת [[בתי חב"ד בעולם]], כתנאי לכניסת מפלגתו לקואליציה.


יחסיו של ליצמן עם חב"ד ידעו עליות ומורדות, בהיותו יו"ר ועדת הכספים בשנת תשס"ה נעדר מהצבעה בועדה על אישור התקציב למימון [[תכנית ההתנתקות]]. מה שהוביל בסופו של דבר לאישור התכנית כולה, תמיכת מפלגתו בממשלה והימנעות חברי הכנסת שלה בהצבעה על התכנית הביאו ליישומה בפועל{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/images/notimage/44396_he_1.pdf?&~nfopt(fileDistorted=7236669235407334&uploadEmbeddedImages=1 חוברת על חלקו של ליצמן בהתנתקות]}}.
הוא אף מקפיד לקיים את [[תקנת לימוד הרמב"ם]] של הרבי במסלול [[ספר המצוות]]{{הערה|[https://col.org.il/news/125813 סיום הרמב"ם של שר הבינוי והשיכון ר' יעקב ליצמן במשרדו]}}{{הבהרה|במקור כתוב שהוא עשה את הסיום ולא שהוא מקפיד ללמוד רמב"ם. ספר המצוות בכלל לא מוזכר}}.


בעקבות כך, התקיימו הפגנות קבועות מול ביתו של ליצמן, בהם השתתפו מאות אנשים, בראשם חסידי חב"ד{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=8740 מאות בהפגנה מול ביתו של חבר הכנסת ליצמן] {{אינפו}}}}
בשנת [[תשס"ה]] נעדר מהצבעה בוועדה לאישור תקציב למימון [[תכנית ההתנתקות]], שהיה שלב מכריע בהוצאת התוכנית לפועל. העדרותו הובילה לגל של גינויים משלל אישי ציבור, שבהם רבים מחסידי חב"ד{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/images/notimage/44396_he_1.pdf?&~nfopt(fileDistorted=7236669235407334&uploadEmbeddedImages=1 חוברת על חלקו של ליצמן בהתנתקות]}}.{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=8740 מאות בהפגנה מול ביתו של חבר הכנסת ליצמן] {{אינפו}}}} גם בהמשך, סירב ליצמן להביע תמיכה במאבק כנגד [[מסירת שטחים], ואף מספר פעמים ציין ליצמן שמבחינתו אין לו בעיה לשבת עם מפלגות שמאל בממשלה{{הערה|[https://chabad.info/news/40660/ ליצמן: "לא שולל ישיבה בממשלה עם מרצ"] {{אינפו}}}}.
 
גם בהמשך, סירב ליצמן להביע תמיכה במאבק כנגד [[מסירת שטחים]]. מספר פעמים ציין ליצמן שמבחינתו אין לו בעיה לשבת עם מפלגות שמאל בממשלה{{הערה|[https://chabad.info/news/40660/ ליצמן: "לא שולל ישיבה בממשלה עם מרצ"] {{אינפו}}}}.
 
במקביל, סייע ליצמן פעמים רבות לחסידים שלוחים וקהילות שהיו זקוקים לעזרה ממשלתית, כמו כן לאחר שנים בהם הוא פעל למען העניין הוא דרש שהמדינה תממן את אבטחת [[בתי חב"ד בעולם]], כתנאי לכניסת מפלגתו לקואליציה.
 
ליצמן אף מקפיד לקיים את [[תקנת לימוד הרמב"ם]] של הרבי במסלול [[ספר המצוות]]{{הערה|[https://col.org.il/news/125813 סיום הרמב"ם של שר הבינוי והשיכון ר' יעקב ליצמן במשרדו]}}{{הבהרה|במקור כתוב שהוא עשה את הסיום ולא שהוא מקפיד ללמוד רמב"ם. ספר המצוות בכלל לא מוזכר}}.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־21:11, 3 בנובמבר 2022

יעקב ליצמן

יעקב ליצמן (יליד שנת תש"ח) הוא חסיד גור, לשעבר חבר כנסת, יו"ר אגודת ישראל ושר השיכון והבריאות.

תולדות חיים

נולד בכ"ח מנחם אב תש"ח להורים ניצולי שואה.

בשנת תש"כ היגרה משפחתו לארצות הברית ובתשכ"ו הוא חזר לארץ.

היה מנהל בית ספר בית יעקב בירושלים ויזם את הקריה החרדית בבית שמש, היה מקורב לאדמו"ר מגור רבי שמחה בונים אלתר.

בשנת תשנ"ט מונה להיות ח"כ מטעם אגודת ישראל במפלגת יהדות התורה, בשנים תשס"א - תשס"ג ואחרי זה גם בין השנים תשס"ה - תשס"ז כיהן כיו"ר ועדת הכספים של הכנסת. בשנת תשס"ט מונה לכהן כסגן שר הבריאות. תפקיד בו כיהן עד שנת תשע"ג, ולאחר מכן שוב תקופה קצרה בשנת תשע"ה ובשנים תשע"ח-ט.

בשנת תשע"ה מונה לכהן כשר הבריאות, בשנת תשע"ח בעקבות חילולי שבת פרש מהממשלה[1], ולאחר תקופה מונה שוב כסגן שר הבריאות. בשנת תשע"ט מונה שוב לכהן כשר הבריאות, ובשנת תש"פ כשר השיכון, תפקיד ממנו התפטר בסוף אותה שנה. לאחר תקופה מונה לכהן כסגן שר השיכון, עד שחזר לכהן כשר.

בשנת תשפ"א עקב הקמת ממשלת השמאל של בנט הודח מתפקידו כשר השיכון ולאחר מספר חודשים פרש מתפקידו מהקריירה הפוליטית שלוץ

קשריו עם חסידות חב"ד

ליצמן התלווה לביקור האדמו"ר מגור רבי יעקב אלתר אצל הרבי. [2].ליצמן פעמים רבות לחסידים שלוחים וקהילות שהיו זקוקים לעזרה ממשלתית, כמו כן לאחר שנים בהם הוא פעל למען העניין הוא דרש שהמדינה תממן את אבטחת בתי חב"ד בעולם, כתנאי לכניסת מפלגתו לקואליציה.

הוא אף מקפיד לקיים את תקנת לימוד הרמב"ם של הרבי במסלול ספר המצוות[3][דרושה הבהרה].

בשנת תשס"ה נעדר מהצבעה בוועדה לאישור תקציב למימון תכנית ההתנתקות, שהיה שלב מכריע בהוצאת התוכנית לפועל. העדרותו הובילה לגל של גינויים משלל אישי ציבור, שבהם רבים מחסידי חב"ד[4].[5] גם בהמשך, סירב ליצמן להביע תמיכה במאבק כנגד [[מסירת שטחים], ואף מספר פעמים ציין ליצמן שמבחינתו אין לו בעיה לשבת עם מפלגות שמאל בממשלה[6].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. המאבק על השבת: ליצמן מתפטר
  2. ליצמן סיפר שלפני שובם ארצה המתינו להם בשדה התעופה חברי בד"צ קראון הייטס, לשאלתו של ליצמן את האדמו"ר מהי הסיבה לכך, השיב לו האדמו"ר שהרבי שאלו היכן הוא מתאכסן, כדי שיוכל להחזיר לו ביקור, והאדמו"ר אמר שאינו מעוניין להטריח את הרבי. אם כך, אמר האדמו"ר לליצמן, אולי זאת הסיבה לקבלת הפנים של הרבנים
  3. סיום הרמב"ם של שר הבינוי והשיכון ר' יעקב ליצמן במשרדו
  4. חוברת על חלקו של ליצמן בהתנתקות
  5. מאות בהפגנה מול ביתו של חבר הכנסת ליצמן
  6. ליצמן: "לא שולל ישיבה בממשלה עם מרצ"