מאפיית מצות כפר חב"ד: הבדלים בין גרסאות בדף
אין תקציר עריכה |
|||
שורה 50: | שורה 50: | ||
* אנשי צבא: [http://www.chabad.info/#!g=1&url=article&id=67980 מפקדי משמר הגבול], [http://www.chabad.info/#!g=1&url=article&id=60894 מפקדי הגודדים ביו"ש] | * אנשי צבא: [http://www.chabad.info/#!g=1&url=article&id=67980 מפקדי משמר הגבול], [http://www.chabad.info/#!g=1&url=article&id=60894 מפקדי הגודדים ביו"ש] | ||
{{הערות שוליים}} | |||
[[קטגוריה:כפר חב"ד: מוסדות]] | [[קטגוריה:כפר חב"ד: מוסדות]] | ||
[[קטגוריה:אתרים חב"דים]] | [[קטגוריה:אתרים חב"דים]] | ||
[[קטגוריה:חברות ועסקים בבעלות חב"דית]] | [[קטגוריה:חברות ועסקים בבעלות חב"דית]] |
גרסה מ־17:59, 2 באפריל 2014
מאפיית מצות כפר חב"ד היא מאפיית המצות עבודת יד הגדולה בעולם.
הקמת המאפייה
המאפייה נפתחה בשנת על ידי ר' יוסף פרמן על חורבותיו של בית ערבי נטוש (מהכפר ספרייא), בסמיכות לבית הכנסת המרכזי בכפר חב"ד.
בתחילה פעלה המאפיה במתכונת מצומצמת, אך הרבי דחף כל הזמן להרחבת והגדלת תוצרת המאפייה.
בתחילה הורחבה המאפייה בקצת באמצעות פחונים בעקבות מבצע "מצה לתלמיד" שיזם. לימים נרכשה המאפייה על ידי ר' יעקב סטמבלר שפיתח ושיפץ רבות את המאפייה, והטמיע בה הידורים רבים. ההידור הבולט ביותר מתייחס למהירות הרבה של אפיית המצות, שהפכה את המאפייה למהירה ביותר בארץ[1].
המאפיה פועלת בעונת החורף והעבודות מתחילות ששה חודשים לפני חג הפסח, ונגמרות שעות ספורות לפני כניסת החג, אז נערכת 'חבורה' של רבה של כפר חב"ד, הרב מרדכי שמואל אשכנזי.
בשנת תש"ע פרצה שריפה במחסני המאפיה ונגרם נזק גדול לרכוש.
הידורים מיוחדים במאפיה
- כל ניילון ונייר הנכנס למאפיה עובד בדיקה כימית.
- עטיפת המקלות בכל הכנסה והוצאה מחדש.
- תנור עצים.
- מהירות הכנת המצה ואפייתה. הידור שמקבל מיטוי רב בשולחן ערוך של אדמו"ר הזקן.
- מידי 18 דקות כלי הרעדלער (מחורר המצות) עובר ליבון באש, בגדי העובדים מוחלפים, וכן ספלי המים המשמשים לעיסת הבצק.
יחס מהרבי
ר' יוסף פרמן, מקים המאפיה זכה לקבל מהרבי עוד בשנות היו"דים בקבוקי 'משקה' "בשביל המאפיה". בהזדמנות אחרת הניח הרבי בכף ידו של ר' יוסף עוגת 'לעקאח', תוך אזהרה על דרך הצחות: "שלא תערבב מזה במצות".
הרבי דחף כל הזמן את עסקני חב"ד בארץ הקודש להתייחס למאפיה כאל 'מוסד' לכל דבר למען פיתוחו. הרבי ייעד את המאפיה למפעל שייצר מצה שמורה לכל העולם. בתחילה התרשלו העסקנים בעבודתם והרבי הגדיר את חוסר העניין שגילתה העסקונה במאפייה, כלא פחות מ"רשלנות איומה", ואיחל כי {{ציטוטון|יהי רצון שבמרץ הכי גדול יתעסקו בכל הנ"ל, בתוככי שאר הפעולות לביסוס כפר חב"ד והתפתחותו הן בכמות והן באיכות, ויצליחו, וכנאמר מאז ומקדם שמכפר חב"ד יפוצו המעיינות חוצה, וכאיגרת הקודש של הבעל שם טוב, יקרב זה קיום הייעוד דקאתי מר דא מלכא משיחא".
ביקורי אישים
המאפיה משכה אליה במשך השנים אישים רמי מעלה רבים, ביניהם שרים, שגרירים, אנשי פוליטיקה ומשפט.
לקראת חג הפסח תשע"ד ערך ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ביקור מתוקשר במאפיה.
מרכז מבקרים
מרכז המבקרים של המאפיה מושך מידי שנה עשרות אלפי אנשים, בהם כעשרים אלף ילדי גן ובית ספר. המבקרים מגיעים במסגרת יריד חוויות הפסח של צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש, במהלכו עוקבים אחר תהליך הכנת ואפיית המצה על שלל הידוריה והסתכלות על הפן הרוחני שבמצה, מתנסים המבקרים באפיית מצת מצווה, וצופים בסרט על מצוות החג.
קישורים חיצוניים
- על המאפיה
- הצצה למאפיית המצות בכפר חב"ד
- מאפיית המצות באתר בית אגודת חסידי חב"ד בארץ הקודש.
- בטאון העדה החרדית בכתבה על המאפיה בכפר חב"ד.
- ביקורי אישים לדוגמא
- ראשי ממשלות: יצחק שמיר, נתניהו במאפיית המצות בכפר חב"ד,
- שרים: סגן שר החינוך מר אבי וורצמן,
- חברי כנסת: פרופ' אריה אלדד וד"ר מיכאל בן ארי, גב' סופה לנדבר וח"כ ציפי חוטובלי, ח"כ דנון, ח"כ בן ארי,
- אישי ציבור: הרב הראשי למשטרה סנ"צ מוגרבי, עובדי משרד הפנים,
- אנשי צבא: מפקדי משמר הגבול, מפקדי הגודדים ביו"ש
הערות שוליים
- ↑ הידור שמקבל ביטוי רב בשולחן ערוך אדמו"ר הזקן