העלאה והמשכה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(6 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 3: שורה 3:
לדוגמה, הביטול וההכרה שהעולם אינו מציאות, העלאה ממציאות ל[[ביטול המציאות]]. לעומת ניצול כל פרט שבעולם לשימוש הקדושה, המשכת הקדושה בכל פרט בעולם.
לדוגמה, הביטול וההכרה שהעולם אינו מציאות, העלאה ממציאות ל[[ביטול המציאות]]. לעומת ניצול כל פרט שבעולם לשימוש הקדושה, המשכת הקדושה בכל פרט בעולם.


על דרך זה, בחיבור ה[[נשמה]] עם ה[[גוף]]. ישנה ההתמודדות הרגילה מול מציאות הגוף המגביל, לקיים עמו [[תורה]] ו[[מצוות]], להעלות את הגוף למצב ה[[נשמה]]. וישנו מצב שמתגלית הנשמה, הכחות הבלתי מוגבלים של היהודי, וצריך רק להמשיך אותה בכל פרט בחייו של היהודי.
על דרך זה, בחיבור ה[[נשמה (חלק הנפש)|נשמה]] עם ה[[גוף]]. ישנה ההתמודדות הרגילה מול מציאות ה[[גוף]] המגביל, לקיים עמו [[תורה]] ו[[מצוות]], להעלות את ה[[גוף]] למצב ה[[נשמה (חלק הנפש)|נשמה]]. וישנו מצב שמתגלית הנשמה, הכחות הבלתי מוגבלים של היהודי, וצריך רק להמשיך אותה בכל פרט בחייו של היהודי.


[[קטגוריה:ערכים בלימוד החסידות]]
{{קצרמר|חסידות}}
[[קטגוריה:תורת החסידות]]
[[קטגוריה:קבוצות מושגים בחסידות]]

גרסה אחרונה מ־21:22, 25 ביוני 2023

שני אופנים בחיבור העולם עם אלוקות. העלאת התחתון ממצבו למצב העליון, ולעומתה המשכת העליון שיתגלה במציאות התחתון.

לדוגמה, הביטול וההכרה שהעולם אינו מציאות, העלאה ממציאות לביטול המציאות. לעומת ניצול כל פרט שבעולם לשימוש הקדושה, המשכת הקדושה בכל פרט בעולם.

על דרך זה, בחיבור הנשמה עם הגוף. ישנה ההתמודדות הרגילה מול מציאות הגוף המגביל, לקיים עמו תורה ומצוות, להעלות את הגוף למצב הנשמה. וישנו מצב שמתגלית הנשמה, הכחות הבלתי מוגבלים של היהודי, וצריך רק להמשיך אותה בכל פרט בחייו של היהודי.

  ערך זה הוא קצרמר בנושא חסידות. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.