לדלג לתוכן

דב סגל – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
אין תקציר עריכה
Segal (שיחה | תרומות)
מדב ל דב בער
 
(25 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{עריכה|כל הערך=כן}}
[[קובץ:הרב דובי סגל.jpg|ממוזער|ר' דובי סגל ([[תשפ"ה]])]]
הרב דב (דובי) סגל (יליד שנת תשל"ט) הוא מנהל תלמוד תורה "פאר מנחם" חב"ד באלעד, מחנך חסידי ותיק ובעל תפילה. בעבר שימש כסגן מנהל ומחנך בתלמוד תורה "תפארת מנחם" בביתר עילית וכמנהל גשמי בישיבת תומכי תמימים בעיר.
הרב '''דב בער (דובי) הלוי סגל''' (יליד שנת [[תשל"ט]]) הוא מנהל תלמוד תורה "פאר מנחם" חב"ד באלעד, מחנך חסידי ותיק ובעל תפילה. בעבר שימש כסגן מנהל ומחנך בתלמוד תורה "תפארת מנחם" בביתר עילית וכמנהל גשמי בישיבת תומכי תמימים בעיר.
== תולדות חיים ==
== תולדות חיים ==
נולד בבני ברק בשנת תשל"ט לאביו הרב שניאור זלמן סגל (ששימש כר"מ בישיבות תומכי תמימים לוד ותורת אמת) ולאמו מרת פסיה. בצעירותו למד במוסדות חב"ד בבני ברק, ומשם המשיך לישיבת תומכי תמימים לוד ולישיבת תורת אמת בירושלים. בישיבת תורת אמת בלט בפעילותו ב"מבצעים" ובהפצת המעיינות ביישובים סביב ירושלים.
נולד בשנת [[תשל"ט]] בעיר [[בני ברק]], למשפחה חב"דית שורשית. אביו,הרב [[שניאור זלמן סגל]], היה דמות מוכרת בעולם הישיבות של חב"ד ושימש כר"מ בישיבות תומכי תמימים לוד ותורת אמת. אמו היא מרת פסיה.


לאחר שנת הלימודים בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 ("הקבוצה"), נסע לשליחות ולימודי סמיכה לרבנות בעיר מילאנו שבאיטליה, שם פעל תחת השליח הרב גרשון מענדל גורליק.
בצעירותו התחנך במוסדות חב"ד בבני ברק, ובהמשך עבר ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים לוד]] ובישיבת [[תורת אמת]] בירושלים. בישיבה בירושלים בלט כ"תמים" פעיל במיוחד ב"מבצעים" של הרבי וכן ניהל את את"ה בישיבה, כשהוא מקדיש שעות רבות להפצת המעיינות ביישובי הסביבה ובפעילות עם חיילים.


עם נישואיו לרעייתו מרת רחל (לבית הרב משה אדלר מירושלים), קבע את מגוריו בשכונת סנהדריה המורחבת והחל את דרכו בחינוך כמחנך בתלמוד תורה בשכונת גילה.
לאחר שנת הלימודים בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 ("הקבוצה" - מחזור תשנ"ט), נשלח כחלק מקבוצת שלוחים לעיר מילאנו שבאיטליה. שם, לצד לימודיו לסמיכה לרבנות, פעל תחת השליח הרב [[גרשון מענדל גרליק]] בקירוב יהודי הקהילה והדרכת נוער.


לאחר מספר שנים עבר להתגורר בביתר עילית והשתלב בצוות החינוכי של תלמוד תורה "תפארת מנחם" בעיר. במשך כ-18 שנה שימש כמחנך כיתה ח' (ה'מכינה') וכסגן מנהל המוסד תחת הרב יוסף הרש סירוצקי. במקביל, שימש במשך כעשור כמנהל הגשמי של ישיבת תומכי תמימים ביתר עילית.
לאחר נישואיו לרעייתו מרת רחל (לבית הרב משה אדלר מ[[ירושלים]]), החל את דרכו בעולם החינוך כמחנך ב[[תלמוד תורה]] חב"ד בשכונת [[גילה]]. גם בתקופה זו המשיך בפעילות "חוצה", כשהוא יוצא עם ה[[טנק מבצעים]] של חב"ד ליישובי הסביבה של ירושלים, פועל להנחת תפילין וקירוב לבבות עם תושבי האזור.


לקראת שנת הלימודים תש"פ, מונה למנהל תלמוד תורה "פאר מנחם" באלעד, במקומו של הרב שלמה אלבז. תחת ניהולו המוסד התפתח וגדל משמעותית.
== בפעילות בשדה החינוך ==
הרב סגל נודע כבעל מנגן וכבעל תפילה המשלב נוסח חב"די שורשי עם רגש חסידי. הוא משמש כחזן בתפילות הימים הנוראים ומוזמן להוביל תפילות ואירועים במקומות רבים בארץ.<ref>סרטון בערוץ של ר' יוסי מאיירס - <nowiki>https://www.youtube.com/watch?v=5kiZa2AcXFY</nowiki></ref>.
'''בביתר עילית:''' במשך כ-18 שנה שימש כדמות דומיננטית בתלמוד תורה "תפארת מנחם". הוא כיהן כמחנך כיתה ח' (המכינה לישיבה), בהמשך מונה לסגן מנהל המוסד תחת הרב [[יוסף סירוצקי]].
 
'''ניהול גשמי:''' לצד עבודתו הפדגוגית, שימש במשך כעשור כמנהל הגשמי של ישיבת תומכי תמימים ביתר עילית. בתפקיד זה היה אמון על פיתוח התשתיות של הישיבה ודאגה לכל צורכיהם הגשמיים של התמימים.
 
'''ניהול תלמוד תורה אלעד:''' בשנת תשע"ט מונה לעמוד בראש תלמוד תורה "פאר מנחם" באלעד, במקומו של הרב שלמה אלבז. תחת ניהולו עבר המוסד תנופת פיתוח אדירה, הן בכמות התלמידים והן באיכות המבנים והתכנים. בעבודתו באלעד, פועל הרב סגל תחת הדרכתו הצמודה והכוונתו של המרא דאתרא של קהילת חב"ד בעיר, הרב [[שניאור זלמן ירוסלבסקי]].  
 
== עשייה קהילתית ==
הרב סגל מזוהה כאחד מעמודי התווך של קהילת חב"ד בביתר עילית. הוא היה שותף פעיל בהקמת בית הכנסת "מזריטש-770" – מבנה המהווה העתק של מרכז חב"ד העולמי. כיום הוא משמש כגבאי פעיל וחבר בוועד הבניין, ודואג לביסוסו של בית הכנסת.
 
כבעל מנגן מיומן, הרב סגל משמש כבעל תפילה המשלב נוסח חב"די שורשי עם רגש חסידי בימים הנוראים. תפילתו מאופיינת בנוסח חב"ד המדויק ובהתעוררות חסידית,.<ref>סרטון בערוץ של ר' יוסי מאיירס - <nowiki>https://www.youtube.com/watch?v=5kiZa2AcXFY</nowiki></ref>.




== משפחתו ==
== משפחתו ==
*אביו: הרב שניאור זלמן סגל - היה מרבני חב"ד בבני ברק ור"מ בישיבות חב"ד.
*בתו: חנה, אשת ר' ישראל יוסף שיינר (בנו של הרב [[יצחק שיינר]]).


רעייתו: מרת רחל - משמשת כמנהלת חטיבת הביניים של בנות חב"ד בלוד.
*רעייתו: מרת רחל - משמשת כמנהלת חטיבת הביניים של בנות חב"ד בלוד.


בתו: חנה, אשת ר' ישראל יוסף שיינר (בנו של הרב יצחק שיינר).<ref>בנו של הרב [[יצחק שיינר]]</ref>.
*אביו: הרב [[שניאור זלמן סגל]] - היה ר"מ בישיבות תות"ל המרכזית לוד ו"תורת אמת".


אחיו: הרב יוסף יצחק (שליח בפולטובה), ר' שימי סגל (איש תקשורת מחב"ד), הרב שלמה יהודה, הרב אהרון צבי ור' חיים שלום.
*אחיו: הרב [[יוסף יצחק סגל (פולטבה)]] , ר' [[שימי סגל]] (איש תקשורת מחב"ד), הרב שלמה יהודה, הרב אהרון צבי ור' חיים שלום.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
שורה 41: שורה 50:
[[קטגוריה:צוות תלמוד תורה תפארת מנחם ביתר]]
[[קטגוריה:צוות תלמוד תורה תפארת מנחם ביתר]]
[[קטגוריה:צוות תומכי תמימים ביתר עילית]]
[[קטגוריה:צוות תומכי תמימים ביתר עילית]]
[[קטגוריה:קבוצה תשנ"ט]]
[[קטגוריה:בוגרי תורת אמת ירושלים]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשל"ט]]
[[קטגוריה:צוות תלמוד תורה גילה]]

גרסה אחרונה מ־21:50, 11 במרץ 2026

ר' דובי סגל (תשפ"ה)

הרב דב בער (דובי) הלוי סגל (יליד שנת תשל"ט) הוא מנהל תלמוד תורה "פאר מנחם" חב"ד באלעד, מחנך חסידי ותיק ובעל תפילה. בעבר שימש כסגן מנהל ומחנך בתלמוד תורה "תפארת מנחם" בביתר עילית וכמנהל גשמי בישיבת תומכי תמימים בעיר.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בשנת תשל"ט בעיר בני ברק, למשפחה חב"דית שורשית. אביו,הרב שניאור זלמן סגל, היה דמות מוכרת בעולם הישיבות של חב"ד ושימש כר"מ בישיבות תומכי תמימים לוד ותורת אמת. אמו היא מרת פסיה.

בצעירותו התחנך במוסדות חב"ד בבני ברק, ובהמשך עבר ללמוד בישיבת תומכי תמימים לוד ובישיבת תורת אמת בירושלים. בישיבה בירושלים בלט כ"תמים" פעיל במיוחד ב"מבצעים" של הרבי וכן ניהל את את"ה בישיבה, כשהוא מקדיש שעות רבות להפצת המעיינות ביישובי הסביבה ובפעילות עם חיילים.

לאחר שנת הלימודים בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 ("הקבוצה" - מחזור תשנ"ט), נשלח כחלק מקבוצת שלוחים לעיר מילאנו שבאיטליה. שם, לצד לימודיו לסמיכה לרבנות, פעל תחת השליח הרב גרשון מענדל גרליק בקירוב יהודי הקהילה והדרכת נוער.

לאחר נישואיו לרעייתו מרת רחל (לבית הרב משה אדלר מירושלים), החל את דרכו בעולם החינוך כמחנך בתלמוד תורה חב"ד בשכונת גילה. גם בתקופה זו המשיך בפעילות "חוצה", כשהוא יוצא עם הטנק מבצעים של חב"ד ליישובי הסביבה של ירושלים, פועל להנחת תפילין וקירוב לבבות עם תושבי האזור.

בפעילות בשדה החינוך[עריכה | עריכת קוד מקור]

בביתר עילית: במשך כ-18 שנה שימש כדמות דומיננטית בתלמוד תורה "תפארת מנחם". הוא כיהן כמחנך כיתה ח' (המכינה לישיבה), בהמשך מונה לסגן מנהל המוסד תחת הרב יוסף סירוצקי.

ניהול גשמי: לצד עבודתו הפדגוגית, שימש במשך כעשור כמנהל הגשמי של ישיבת תומכי תמימים ביתר עילית. בתפקיד זה היה אמון על פיתוח התשתיות של הישיבה ודאגה לכל צורכיהם הגשמיים של התמימים.

ניהול תלמוד תורה אלעד: בשנת תשע"ט מונה לעמוד בראש תלמוד תורה "פאר מנחם" באלעד, במקומו של הרב שלמה אלבז. תחת ניהולו עבר המוסד תנופת פיתוח אדירה, הן בכמות התלמידים והן באיכות המבנים והתכנים. בעבודתו באלעד, פועל הרב סגל תחת הדרכתו הצמודה והכוונתו של המרא דאתרא של קהילת חב"ד בעיר, הרב שניאור זלמן ירוסלבסקי.

עשייה קהילתית[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב סגל מזוהה כאחד מעמודי התווך של קהילת חב"ד בביתר עילית. הוא היה שותף פעיל בהקמת בית הכנסת "מזריטש-770" – מבנה המהווה העתק של מרכז חב"ד העולמי. כיום הוא משמש כגבאי פעיל וחבר בוועד הבניין, ודואג לביסוסו של בית הכנסת.

כבעל מנגן מיומן, הרב סגל משמש כבעל תפילה המשלב נוסח חב"די שורשי עם רגש חסידי בימים הנוראים. תפילתו מאופיינת בנוסח חב"ד המדויק ובהתעוררות חסידית,.[1].


משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • בתו: חנה, אשת ר' ישראל יוסף שיינר (בנו של הרב יצחק שיינר).
  • רעייתו: מרת רחל - משמשת כמנהלת חטיבת הביניים של בנות חב"ד בלוד.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. ^ סרטון בערוץ של ר' יוסי מאיירס - https://www.youtube.com/watch?v=5kiZa2AcXFY