רפאל נחמן לבנוני: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
(6 גרסאות ביניים של 5 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 3: שורה 3:


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד בשבט [[תשנ"ו]] לרב [[מאיר יעקב לבנוני]] ולמרת [[צירי לבנוני|חיה צירל לבנוני]].
.נולד בשבט [[תשנ"ו]] לרב [[מאיר יעקב לבנוני]] ולמרת [[צירי לבנוני|חיה צירל לבנוני]].


למד בישיבות [[תומכי תמימים לוד]] ו[[תומכי תמימים מגדל העמק]] כשלאחר מכן למד שנה נוספת בסניף של ישיבת מגדל העמק אשר ב[[טבריה]].
למד בישיבות [[תומכי תמימים לוד]] ו[[תומכי תמימים מגדל העמק]] כשלאחר מכן למד שנה נוספת בסניף של ישיבת מגדל העמק אשר ב[[טבריה]].


לקראת שנת הלימודים [[תשע"ז]] נסע ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] בחצר הרבי ב-[[770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]', ונותר ללמוד בישיבה כשנה וחצי נוספות לאחר סיום שנת הקבוצה.
לקראת שנת הלימודים [[תשע"ז]] נסע ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] בחצר הרבי ב-[[770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]', ונותר ללמוד בישיבה כחצי שנה נוספת לאחר סיום שנת הקבוצה.


בהגיעו לגיל נישואין התחתן עם רעייתו לבית הלפרין מן העיר חולון, לאחר החתונה הצטרף לשלוחי הרבי ב[[טבריה]] ראש כולל ללימוד חסידות בעיר{{הערה|[https://chabad.info/news/615466/ השלוחים החדשים לעיר טבריא]}}{{הערה|[https://col.org.il/news/126460 קבלת פני השלוחים החדשים לעיר]}} כשבמקביל הוא משמש נו"נ בישיבת [[תומכי תמימים טבריה]].
בהגיעו לגיל נישואין התחתן עם רעייתו בת הרב [[יחיאל מאיר הלפרין]] מן העיר חולון, לאחר החתונה הצטרף לשלוחי הרבי ב[[טבריה]] ראש כולל ללימוד חסידות בעיר{{הערה|[https://chabad.info/news/615466/ השלוחים החדשים לעיר טבריא]}}{{הערה|[https://col.org.il/news/126460 קבלת פני השלוחים החדשים לעיר]}} כשבמקביל הוא שימש נו"נ בישיבת [[תומכי תמימים טבריה]], עד לשנה"ל ה'תשפ"ה.


==שיטת הלימוד==
==שיטת הלימוד==
הרב לבנוני ידוע בידיעתו הרחבה ב[[תורה]], שיטת לימודו מעדיפה לימוד מתודי ומסודר לפי סדר ה[[גמרא]], ולא מיקוד בסוגיות קונקרטיות תוך כדי דילוג על אחרות.
הרב לבנוני ידוע בידיעתו הרחבה ב[[תורה]] בסוגיות הישיבתיות ובלימודי ההלכה.


חלק נכבד מלימודו מוקדש להלכות מקוואות בהם הוא בקי למן ההלכה הפסוקה ועד כדי הנהגתה למעשה; לא פעם הגן על כבוד ליובאוויטש נגד אלו שבהבנתם המוטעית טענו לחלוק על שיטת בור ע"ג בור.{{הערה|[https://chabad.info/beis-medrash/668340/ הרב לבנוני "דע מה שתשיב" לקושיות ר"י הר ברכה]}}  
חלק נכבד מלימודו מוקדש להלכות מקוואות בהם הוא בקי למן ההלכה הפסוקה ועד כדי הנהגתה למעשה; לא פעם הגן על כבוד ליובאוויטש נגד אלו שבהבנתם המוטעית טענו לחלוק על שיטת בור ע"ג בור{{הערה|[https://chabad.info/beis-medrash/668340/ הרב לבנוני "דע מה שתשיב" לקושיות ר"י הר ברכה]}}.


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
שורה 23: שורה 23:
[[קטגוריה:משפחת לבנוני]]
[[קטגוריה:משפחת לבנוני]]
[[קטגוריה:משפחת טייכמן]]
[[קטגוריה:משפחת טייכמן]]
[[קטגוריה:משפחת כהן]]
[[קטגוריה:משפחת כהן (2)]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים מגדל העמק]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים מגדל העמק]]
[[קטגוריה:אישים בטבריה]]
[[קטגוריה:אישים בטבריה]]
[[קטגוריה:משפחת הלפרין]]
[[קטגוריה:משפחת הלפרין]]
[[קטגוריה:משפחת גרברצ'יק]]

גרסה אחרונה מ־03:24, 30 בספטמבר 2024

הרב לבנוני

הרב רפאל נחמן לבנוני (יליד שנת תשנ"ו, 1996) הוא משלוחי הרבי לטבריה.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

.נולד בשבט תשנ"ו לרב מאיר יעקב לבנוני ולמרת חיה צירל לבנוני.

למד בישיבות תומכי תמימים לוד ותומכי תמימים מגדל העמק כשלאחר מכן למד שנה נוספת בסניף של ישיבת מגדל העמק אשר בטבריה.

לקראת שנת הלימודים תשע"ז נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית בחצר הרבי ב-770 במסגרת שנת ה'קבוצה', ונותר ללמוד בישיבה כחצי שנה נוספת לאחר סיום שנת הקבוצה.

בהגיעו לגיל נישואין התחתן עם רעייתו בת הרב יחיאל מאיר הלפרין מן העיר חולון, לאחר החתונה הצטרף לשלוחי הרבי בטבריה ראש כולל ללימוד חסידות בעיר[1][2] כשבמקביל הוא שימש נו"נ בישיבת תומכי תמימים טבריה, עד לשנה"ל ה'תשפ"ה.

שיטת הלימוד[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב לבנוני ידוע בידיעתו הרחבה בתורה בסוגיות הישיבתיות ובלימודי ההלכה.

חלק נכבד מלימודו מוקדש להלכות מקוואות בהם הוא בקי למן ההלכה הפסוקה ועד כדי הנהגתה למעשה; לא פעם הגן על כבוד ליובאוויטש נגד אלו שבהבנתם המוטעית טענו לחלוק על שיטת בור ע"ג בור[3].

הערות שוליים