ישראל יצחק זלמנוב (לוד): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
(38 גרסאות ביניים של 13 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב '''ישראל יצחק זלמנוב''' (יליד שנת תשמ"ה, 1985) הוא משפיע בלוד{{הבהרה|בלוד?}}, ומנהל רוחני, ר"מ, משפיע וממייסדי ישיבת [[תומכי תמימים בית שמש (קטנה)|תומכי תמימים בית שמש]].
[[קובץ:07-10-2019-13-27-56-255A0644-Large-768x512.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב ישראל יצחק זלמנוב]]
הרב '''ישראל יצחק זלמנוב''' (יליד שנת תשמ"ט, 1988) הוא משפיע ב[[לוד]], ממייסדי ישיבת [[תומכי תמימים בית שמש (קטנה)|תומכי תמימים בית שמש]] אשר שימש בה כמנהל רוחני, משפיע  וחבר הנהלת [[את"ה המרכזי]], כיום משמש כמנהל השכבה הבוגרת ב[[חיידר אור ליובאוויטש]].


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד בשנת [[תשמ"ה]] לאביו הרב [[משה זלמנוב]] משלוחי הרבי ב[[מגדל העמק]]. נקרא על שם סבו הרב [[ישראל יצחק זלמנוב]] שנפטר כמה שנים לפני שנולד.
[[קובץ:הרב ישראל יצחק זלמנוב.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב זלמנוב נואם בכנס [[כ"ח ניסן]] של [[מטה משיח]]]]
נולד ב[[כ"ח תשרי]] [[תשמ"ט]], לאביו הרב [[משה זלמנוב]] ולאמו מרת חנה משלוחי הרבי ב[[מגדל העמק]]. נקרא על שם סבו הרב [[ישראל יצחק זלמנוב]] שנפטר כמה שנים לפני שנולד. בשנת [[תשנ"ח]] הקים (יחד עם אביו), את [[סניף צבאות השם מגדל העמק]].


למד ב[[תלמוד תורה מגדל העמק]], בשנת [[תשנ"ט]] למד בישיבת [[תומכי תמימים קריית שמואל|תומכי תמימים בקריית שמואל]], שם שימש גם כאחראי על מערכת "הערות התמימים ואנ"ש" של הישיבה. ובשנת [[תשס"ב]] עבר ללמוד ב[[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת|ישיבה הגדולה בצפת]]. בשנת תשס"ו נסע במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]' ללמוד ב[[ישיבת תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]].
למד בישיבה קטנה [[תות"ל נתניה|בנתניה]] ושימש כראש [[את"ה]] ולאחר מכן ב[[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת|ישיבה הגדולה בצפת]], שם גם היה חבר ב[[הערות התמימים ואנ"ש - צפת#מערכת פלפולים|מערכת 'שערי ישיבה']]. בשנת [[תשס"ח]] נסע ללמוד ב-[[770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]', ובשנה שלאחר מכן נסע [[התלמידים השלוחים|לשליחות]] בישיבת חב"ד ב[[רמת אביב]].


לאחר נישואיו בשנת [[תשס"ח]], החל לשמש כמורה בתלמוד תורה חב"ד בלוד עד לשנת תשע"ה.
לאחר נישואיו בשנת תשע"א עם רעייתו חיה מושקא בת הרב ברוך מרגליות, קבע את מגוריו ב[[לוד]] והחל לשמש כמשפיע ומורה ב[[תלמוד תורה לוד|תלמוד תורה בעיר]].


בשנת תשע"ו הקים ביחד עם הרב [[משה לידר]] והרב שניאור זלמן אודרמן את ישיבת תומכי תמימים ראשון לציון, שם שימש כמשפיע ראשי, ור"מ בנוסף לתפקידו כחבר ההנהלה.
===בישיבת חב"ד בית שמש===
בשנת תשע"ו הקים ביחד עם הרב [[משה לידר]] והרב שניאור זלמן אודרמן ישיבה קטנה בעיר ראשון לציון, שם שימש כמשפיע ראשי, ור"מ בנוסף לתפקידו כחבר ההנהלה.
 
לקראת שנת הלימודים [[תשע"ח]] החליט ביחד עם הנהלת הישיבה על ריענון צוות הרבנים בעקבות כניסת הישיבה למשכן חדש בעיר [[בית שמש]] ומתוקף החלטה זאת הוחלט למנות את הרב [[שלום דובער וולפא]] למשפיע ראשי במקומו, ולמנותו לתפקיד המנהל הרוחני של הישיבה. בנוסף שימש הרב זלמנוב כאחראי מבצעים, מנהל רוחני, ר"מ בגמרא עיונא וחבר הנהלת הישיבה{{הערה|עזב את תפקידיו בשנת תשפ"ב}}.
 
בשנת [[תשפ"ב]] הוציא סדרת שיעורים מקוונים המיועדים לתלמידי כיתה ח', בה הוא מכין אותם להתמודדות נכונה בישיבה המצפה להם.
 
לקראת שנת הלימודים [[תשפ"ג]] נקרא לנהל את השכבה הבוגרת בחדר אור ליובאוויטש בכפר חב"ד.


לקראת שנת הלימודים תשע"ח החליט ביחד עם הנהלת הישיבה על ריענון צוות הרבנים בעקבות כניסת הישיבה למשכן חדש בעיר [[בית שמש]] ומתוקף החלטה זאת הוחלט למנות את הרב [[שלום דובער וולפא]] למשפיע ראשי במקומו, ולמנתו לתפקיד המנהל הרוחני של הישיבה. בנוסף משמש הרב זלמנוב כאחראי מבצעים, מנהל רוחני, ר"מ בגמרא עיונא וחבר הנהלת הישיבה.
==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
*תגית '''[https://chabad.info/tag/הרב-ישראל-יצחק-זלמנוב/ ישראל יצחק זלמנוב]''' ב{{אינפו}}
*תגית '''[https://chabad.info/tag/הרב-ישראל-יצחק-זלמנוב/ ישראל יצחק זלמנוב]''' ב{{אינפו}}
[[:קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשמ"ה]] [[:קטגוריה:צוות ישיבת תומכי תמימים בית שמש]]
 
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:זלמנוב, ישראל יצחק (לוד)}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:משפיעים בישיבות בישראל]]
[[קטגוריה: בוגרי ישיבת חח"ל צפת]]
[[קטגוריה:משפחת זלמנוב]]
[[קטגוריה:משפחת אבלסקי]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשמ"ט]]
[[קטגוריה:צוות תומכי תמימים בית שמש]]
[[קטגוריה:צוות תלמוד תורה חדר אור ליובאוויטש]]

גרסה אחרונה מ־18:44, 21 בפברואר 2024

הרב ישראל יצחק זלמנוב

הרב ישראל יצחק זלמנוב (יליד שנת תשמ"ט, 1988) הוא משפיע בלוד, ממייסדי ישיבת תומכי תמימים בית שמש אשר שימש בה כמנהל רוחני, משפיע וחבר הנהלת את"ה המרכזי, כיום משמש כמנהל השכבה הבוגרת בחיידר אור ליובאוויטש.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב זלמנוב נואם בכנס כ"ח ניסן של מטה משיח

נולד בכ"ח תשרי תשמ"ט, לאביו הרב משה זלמנוב ולאמו מרת חנה משלוחי הרבי במגדל העמק. נקרא על שם סבו הרב ישראל יצחק זלמנוב שנפטר כמה שנים לפני שנולד. בשנת תשנ"ח הקים (יחד עם אביו), את סניף צבאות השם מגדל העמק.

למד בישיבה קטנה בנתניה ושימש כראש את"ה ולאחר מכן בישיבה הגדולה בצפת, שם גם היה חבר במערכת 'שערי ישיבה'. בשנת תשס"ח נסע ללמוד ב-770 במסגרת שנת ה'קבוצה', ובשנה שלאחר מכן נסע לשליחות בישיבת חב"ד ברמת אביב.

לאחר נישואיו בשנת תשע"א עם רעייתו חיה מושקא בת הרב ברוך מרגליות, קבע את מגוריו בלוד והחל לשמש כמשפיע ומורה בתלמוד תורה בעיר.

בישיבת חב"ד בית שמש[עריכה | עריכת קוד מקור]

בשנת תשע"ו הקים ביחד עם הרב משה לידר והרב שניאור זלמן אודרמן ישיבה קטנה בעיר ראשון לציון, שם שימש כמשפיע ראשי, ור"מ בנוסף לתפקידו כחבר ההנהלה.

לקראת שנת הלימודים תשע"ח החליט ביחד עם הנהלת הישיבה על ריענון צוות הרבנים בעקבות כניסת הישיבה למשכן חדש בעיר בית שמש ומתוקף החלטה זאת הוחלט למנות את הרב שלום דובער וולפא למשפיע ראשי במקומו, ולמנותו לתפקיד המנהל הרוחני של הישיבה. בנוסף שימש הרב זלמנוב כאחראי מבצעים, מנהל רוחני, ר"מ בגמרא עיונא וחבר הנהלת הישיבה[1].

בשנת תשפ"ב הוציא סדרת שיעורים מקוונים המיועדים לתלמידי כיתה ח', בה הוא מכין אותם להתמודדות נכונה בישיבה המצפה להם.

לקראת שנת הלימודים תשפ"ג נקרא לנהל את השכבה הבוגרת בחדר אור ליובאוויטש בכפר חב"ד.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. עזב את תפקידיו בשנת תשפ"ב