קול החסידות: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
(הוסף מספרים של המערכת אוצר החסידות לכל מי שיש עוד מספרים (טלפוני) שיוסיף...)
 
(8 גרסאות ביניים של 6 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{לעדכן|כל הערך=כן}}
'''קול החסידות''' - הינה מערכת לשמיעת שיעורי חסידות בטלפון הממוקמת ב[[ארץ ישראל]].
'''קול החסידות''' - הינה מערכת לשמיעת שיעורי חסידות בטלפון הממוקמת ב[[ארץ ישראל]].


==פתיחת המערכת==
==פתיחת המערכת==
[[קובץ:בעלי תפילה.jpg|שמאל|ממוזער|250px|בעלי תפילה]]
[[קובץ:בעלי תפילה.jpg|שמאל|ממוזער|250px|בעלי תפילה]]
המערכת הוקמה בהמשך לדברי הרבי ב[[התוועדות]] שבת פרשת בחוקתי [[תשד"מ]]: "וזהו העילוי המיוחד שבלימוד החסידות על ידי הטלפון - שהכל עומד מוכן לכך שמי שירצה יוכל לשמוע וללמוד [[תורת החסידות]]".


המערכת הוקמה על ידי מכון [[היכל מנחם ירושלים]] באדיבות הנגיד החסידי [[יוסף יצחק גוטניק]] שי'.
== המערכת הוקמה בהמשך לדברי הרבי ב[[התוועדות]] שבת פרשת בחוקתי [[תשד"מ]]: "וזהו העילוי המיוחד שבלימוד החסידות על ידי הטלפון - שהכל עומד מוכן לכך שמי שירצה יוכל לשמוע וללמוד [[תורת החסידות]]". ==
בתחילת דרכה פעלה המערכת תחת השם '[[קול החסידות]]'. במערכת הושמעו [[שיחות קודש]] ו[[התוועדויות]] מהרבי, שיעורים בענייני השעה, [[סיפורי חסידים]], שאלות ותשובות על [[מנהגי חב"ד]] ועוד. השיעורים וההתוועדויות הושמעו בשפות: עברית, יידיש ואנגלית. המערכת הופעלה על ידי מערכות הטכנולוגיות החדישות בזמנו, והייתה מוגבלת במספר השיעורים והמאזינים שיכלו להשתתף בו זמנית.  
המערכת הוקמה על ידי מכון [[היכל מנחם ירושלים]] באדיבות הנגיד החסידי [[יוסף יצחק גוטניק]] שי'.  
בתחילת דרכה פעלה המערכת תחת השם '[[קול החסידות]]'. במערכת הושמעו [[שיחות קודש]] ו[[התוועדויות]] מהרבי, שיעורים בענייני השעה, [[סיפורי חסידים]], שאלות ותשובות על [[מנהגי חב"ד]] ועוד. השיעורים וההתוועדויות הושמעו בשפות: עברית, איידיש ואנגלית. המערכת הופעלה על ידי מערכות הטכנולוגיות החדישות בזמנו, והייתה מוגבלת במספר השיעורים והמאזינים שיכלו להשתתף בו זמנית.  


כמה שנים לאחר מכן, כבר לא עמדה המערכת בעומס בכל המובנים ועברה תחת ניהולו של '[[אוצר החסידות]]' - מרכז לתורת החסידות החסידות ב[[ארץ הקודש]] המופעל על ידי של הרב מרדכי בלוך{{מקור}}.
כמה שנים לאחר מכן, כבר לא עמדה המערכת בעומס בכל המובנים ועברה תחת ניהולו של '[[אוצר החסידות]]' - מרכז לתורת החסידות החסידות ב[[ארץ הקודש]] המופעל על ידי הרב מרדכי בלוך.


המערכת עברה לטכנולוגיה חדישה ומתקדמת. עם שדרוג המערכת נוספו בה מגוון רחב יותר של שיעורים ממרצים ומשפיעים שונים מכל רחבי העולם, עם יכולת קבלת מספר גדול יותר של מאזינים בו זמנית, והפעלת שידורים חיים של [[שיעורים]] ו[[התוועדויות]] בארץ ובעולם.
המערכת עברה לטכנולוגיה חדישה ומתקדמת. עם שדרוג המערכת נוספו בה מגוון רחב יותר של שיעורים ממרצים ומשפיעים שונים מכל רחבי העולם, עם יכולת קבלת מספר גדול יותר של מאזינים בו זמנית, והפעלת שידורים חיים של [[שיעורים]] ו[[התוועדויות]] בארץ ובעולם וספרים בהם העורכים הרב אברהם וולף ,הרב מנחם טייטלבוים והרב מנחם מענדל הכהן רוט.


כיום מאזינים מידי יום למערכת עשרות אנשים מכל הזרמים והחוגים בהם כאלה שלא היו רוצים להיחשף ברבים כלומדי [[תורת החסידות]].
כיום מאזינים מידי יום למערכת עשרות אנשים מכל הזרמים והחוגים בהם כאלה שלא היו רוצים להיחשף ברבים כלומדי [[תורת החסידות]].  


==הוצאה לאור==
==הוצאה לאור==
שורה 23: שורה 24:


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
== מספרים למערכת ==
* '''<big>ראשי 028030770</big>'''
* קול אברהם שיעורים בגמרא באידיש 028035555
* תפילות לחודש תשרי 028032222
* שיעורים בנושא חינוך 028031111
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים בארצות הברית]]
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים בארצות הברית]]
[[קטגוריה:יוזמות בתחום הפצת המעיינות]]
[[קטגוריה:יוזמות בתחום הפצת המעיינות]]
[[קטגוריה:תוכניות שמע חב"דיות]]

גרסה אחרונה מ־14:30, 27 באוקטובר 2024

קול החסידות - הינה מערכת לשמיעת שיעורי חסידות בטלפון הממוקמת בארץ ישראל.

פתיחת המערכת[עריכה | עריכת קוד מקור]

בעלי תפילה

המערכת הוקמה בהמשך לדברי הרבי בהתוועדות שבת פרשת בחוקתי תשד"מ: "וזהו העילוי המיוחד שבלימוד החסידות על ידי הטלפון - שהכל עומד מוכן לכך שמי שירצה יוכל לשמוע וללמוד תורת החסידות".[עריכה | עריכת קוד מקור]

המערכת הוקמה על ידי מכון היכל מנחם ירושלים באדיבות הנגיד החסידי יוסף יצחק גוטניק שי'. בתחילת דרכה פעלה המערכת תחת השם 'קול החסידות'. במערכת הושמעו שיחות קודש והתוועדויות מהרבי, שיעורים בענייני השעה, סיפורי חסידים, שאלות ותשובות על מנהגי חב"ד ועוד. השיעורים וההתוועדויות הושמעו בשפות: עברית, איידיש ואנגלית. המערכת הופעלה על ידי מערכות הטכנולוגיות החדישות בזמנו, והייתה מוגבלת במספר השיעורים והמאזינים שיכלו להשתתף בו זמנית.

כמה שנים לאחר מכן, כבר לא עמדה המערכת בעומס בכל המובנים ועברה תחת ניהולו של 'אוצר החסידות' - מרכז לתורת החסידות החסידות בארץ הקודש המופעל על ידי הרב מרדכי בלוך.

המערכת עברה לטכנולוגיה חדישה ומתקדמת. עם שדרוג המערכת נוספו בה מגוון רחב יותר של שיעורים ממרצים ומשפיעים שונים מכל רחבי העולם, עם יכולת קבלת מספר גדול יותר של מאזינים בו זמנית, והפעלת שידורים חיים של שיעורים והתוועדויות בארץ ובעולם וספרים בהם העורכים הרב אברהם וולף ,הרב מנחם טייטלבוים והרב מנחם מענדל הכהן רוט.

כיום מאזינים מידי יום למערכת עשרות אנשים מכל הזרמים והחוגים בהם כאלה שלא היו רוצים להיחשף ברבים כלומדי תורת החסידות.

הוצאה לאור[עריכה | עריכת קוד מקור]

המערכת בארץ הקודש הוציאה לאור מספר חוברות אודות נחיצות לימוד תורת החסידות.

  • קונטרס נחיצות לימוד תורת החסידות[1]

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

מספרים למערכת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • ראשי 028030770
  • קול אברהם שיעורים בגמרא באידיש 028035555
  • תפילות לחודש תשרי 028032222
  • שיעורים בנושא חינוך 028031111