הלכות תלמוד תורה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(הוספת ערך)
 
מ (החלפת טקסט – "[[תמונה:" ב־"[[קובץ:")
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(22 גרסאות ביניים של 8 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''הלכות תלמוד תורה''' ל[[אדמו"ר הזקן]] יצא לאור בשנת [[תקנ"ט]] והוא מכיל "ליקוט מה[[גמרא]] ירושלמי ומכל גדולי [[פוסק]]ים, [[ראשונים]] ו[[אחרונים]]. בכדי שכל אחד ירווה צמאונו וידע כל הדינים על בוריים" (מעמוד השער).
[[קובץ:שער הלכות תלמוד תורה.jpg|שמאל|ממוזער|250px|דף השער מהוצאת [[תקנ"ט]]]]
'''הלכות תלמוד תורה''' ל[[אדמו"ר הזקן]] הוא ספרו הראשון של [[אדמו"ר הזקן]] שיצא לאור בדפוס. הספר מכיל "ליקוט מה[[גמרא]] ירושלמי ומכל גדולי פוסקים, [[ראשונים]] ו[[אחרונים]]. בכדי שכל אחד ירווה צמאונו וידע כל הדינים על בוריים"{{הערה|שער הספר}}, בנושאי [[לימוד התורה]].


בראשית הספר באים פירוט הראשי-תיבות בהם ישתמש המחבר במהלך החיבור. בנוסף לכך מופיעים הסכמותיהם של הרה"ג ר' [[יוסף הוך גילערנטער]] [[אב"ד]] של ק"ק [[זאמושטש]] ושל הרה"ג ר' [[משה לייב מסאסוב]]. בעמוד השער ניתן קרדיט למושל המקומי דאז - הקיסר מיסטר פראנץ השני.
==הוצאה לאור==
הספר יצא לאור במהדורה ראשונה בעילום שם המחבר בשקלאוו [[תקנ"ד]] בהסכמת גאוני ה[[מתנגדים]] רבני [[שקלוב]], רבי חנוך העניך שיק ורבי צבי הירש. הספר זכה גם להערכת [[הגר"א]] ששיבחו ביותר{{הערה|1=אור יקרות חלק א' עמ' תכ"ג.}}.


במהלך השנים הודפס החיבור במהדורות רבות. בהמשך אף נכרך יחד בהוספות ל[[שולחן ערוך אדמו"ר הזקן]]. בשנים האחרונות הוציא [[קה"ת]] את הספר במהדורה מנוקדת. ביאור נרחב ומעמיק בן חמש כרכים כתב רבה של כפר חב"ד - הרב [[מרדכי שמואל אשכנזי]] בו הוא מבאר באריכות רבה ובעמקות נפלאה הלכות אלו. יצא בשנת לאור בשנת [[תש"ס]].
כעבור חמש שנים בלבד הופיע שנית הספר בלבוב [[תקנ"ט]], כשהפעם צויין בשער "מבעל מחבר [[תניא]] וכו', והמחבר הזה מאנשי אשכולות, איש שהכל בו, תוכו רצוף [[אהבה]] מוסתרת הסתר מן התורה תפוחי [[זהב]] במשכיות כסף".  


==קישורים חיצונים==
בראשית הספר באים פירוט הראשי-תיבות בהם ישתמש המחבר במהלך החיבור. בנוסף לכך מופיעים הסכמותיהם של הרב יוסף הוך גילערנטער [[אב"ד]] של ק"ק [[זאמושטש]] ושל רבי משה לייב מסאסוב. בעמוד השער ניתן קרדיט למושל המקומי דאז - הקיסר מיסטר פראנץ השני.
*[http://hebrewbooks.org/31933 החיבור באתר היברו-בוקס] - הוצאת שנת תקנ"ט.
*[http://hebrewbooks.org/16009 כרך א' מחיבורו של הרב אשכנזי, באתר היברו-בוקס]  
*[http://hebrewbooks.org/16073 כרך ב' מחיבורו של הרב אשכנזי, באתר היברו-בוקס]
*[http://hebrewbooks.org/15931 כרך ג' מחיבורו של הרב אשכנזי, באתר היברו-בוקס]
*[http://hebrewbooks.org/16061 כרך ד' מחיבורו של הרב אשכנזי, באתר היברו-בוקס]
*[http://hebrewbooks.org/16070 כרך ה' מחיבורו של הרב אשכנזי, באתר היברו-בוקס]
*[http://hebrewbooks.org/15880 מפתחות להלכות תלמוד תורה, באתר היברו-בוקס]
*[http://shop.chabad.info/?url=prod&prod_id=100882 לרכישת המהדורה המנוקדת באתר חב"ד-שופ]


במהלך השנים הודפס החיבור במהדורות רבות. בהמשך אף נכרך יחד בהוספות ל[[שולחן ערוך אדמו"ר הזקן]]. בשנים האחרונות הוציא [[קה"ת]] את הספר במהדורה מנוקדת.
==הלכות תלמוד תורה עם הערות וציונים==
"הלכות תלמוד תורה עם הערות וציונים" הוא ביאור נרחב ומעמיק על הלכות תלמוד תורה, בן חמש כרכים, שכתב רבו של [[כפר חב"ד]] - הרב [[מרדכי שמואל אשכנזי]], בו הוא מבאר באריכות רבה ובעמקות נפלאה הלכות אלו. שם הספר נבחר על ידי הרבי מתוך כמה הצעות. הרבי עודד מאוד את המחבר ב[[יחידות]], וכן התייחס בשיחה מיוחדת להוצאת הספר{{הערה|1=כ"ד טבת תשל"ב, מובאת [http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=16009&st=&pgnum=9 בהקדמה לחלק א'].}}.
==קישורים חיצוניים==
*[http://hebrewbooks.org/31933 החיבור באתר היברו-בוקס] - הוצאת שנת תקנ"ט
*חיבורו של הרב [[מרדכי שמואל אשכנזי]]: '''[http://hebrewbooks.org/16009 כרך א'] • [http://hebrewbooks.org/16073 כרך ב'] • [http://hebrewbooks.org/15931 כרך ג'] • [http://hebrewbooks.org/16061 כרך ד'] • [http://hebrewbooks.org/16070 כרך ה']''' באתר היברו בוקס
*[http://hebrewbooks.org/15880 מפתחות להלכות תלמוד תורה]
*הרב יהושע מנחם נויהויזר, '''[http://chabad.info/wp-content/uploads/2016/01/29-01-2016-01-06-05-magazine_01_80.pdf ללמוד איך ללמוד]''', בטאון [[דרך תמים (עלון)|דרך תמים]] גליון א', עמוד 18
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר הזקן]]
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר הזקן]]

גרסה אחרונה מ־07:08, 30 בספטמבר 2020

דף השער מהוצאת תקנ"ט

הלכות תלמוד תורה לאדמו"ר הזקן הוא ספרו הראשון של אדמו"ר הזקן שיצא לאור בדפוס. הספר מכיל "ליקוט מהגמרא ירושלמי ומכל גדולי פוסקים, ראשונים ואחרונים. בכדי שכל אחד ירווה צמאונו וידע כל הדינים על בוריים"[1], בנושאי לימוד התורה.

הוצאה לאור[עריכה | עריכת קוד מקור]

הספר יצא לאור במהדורה ראשונה בעילום שם המחבר בשקלאוו תקנ"ד בהסכמת גאוני המתנגדים רבני שקלוב, רבי חנוך העניך שיק ורבי צבי הירש. הספר זכה גם להערכת הגר"א ששיבחו ביותר[2].

כעבור חמש שנים בלבד הופיע שנית הספר בלבוב תקנ"ט, כשהפעם צויין בשער "מבעל מחבר תניא וכו', והמחבר הזה מאנשי אשכולות, איש שהכל בו, תוכו רצוף אהבה מוסתרת הסתר מן התורה תפוחי זהב במשכיות כסף".

בראשית הספר באים פירוט הראשי-תיבות בהם ישתמש המחבר במהלך החיבור. בנוסף לכך מופיעים הסכמותיהם של הרב יוסף הוך גילערנטער אב"ד של ק"ק זאמושטש ושל רבי משה לייב מסאסוב. בעמוד השער ניתן קרדיט למושל המקומי דאז - הקיסר מיסטר פראנץ השני.

במהלך השנים הודפס החיבור במהדורות רבות. בהמשך אף נכרך יחד בהוספות לשולחן ערוך אדמו"ר הזקן. בשנים האחרונות הוציא קה"ת את הספר במהדורה מנוקדת.

הלכות תלמוד תורה עם הערות וציונים[עריכה | עריכת קוד מקור]

"הלכות תלמוד תורה עם הערות וציונים" הוא ביאור נרחב ומעמיק על הלכות תלמוד תורה, בן חמש כרכים, שכתב רבו של כפר חב"ד - הרב מרדכי שמואל אשכנזי, בו הוא מבאר באריכות רבה ובעמקות נפלאה הלכות אלו. שם הספר נבחר על ידי הרבי מתוך כמה הצעות. הרבי עודד מאוד את המחבר ביחידות, וכן התייחס בשיחה מיוחדת להוצאת הספר[3].

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. שער הספר
  2. אור יקרות חלק א' עמ' תכ"ג.
  3. כ"ד טבת תשל"ב, מובאת בהקדמה לחלק א'.