הידיעון: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
(32 גרסאות ביניים של 7 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:הידיעון.png|שמאל|ממוזער|250px|סמליל הידיעון]]
[[קובץ:הידיעון.png|שמאל|ממוזער|250px|סמליל הידיעון]]
'''הידיעון''' או בשמו הקודם '''ידיעון הכפר''', הוא פרסומון - עלון פרסומי המאגד פרסומות לעסקים חב"דים ושאינם בכל רחבי הארץ ומופץ חינם בכל קהילות חב"ד ברחבי ישראל.
'''הידיעון''' (בשמו הקודם '''ידיעון הכפר''') הוא עלון פרסומי המאגד פרסומות לעסקים חב"דים ושאינם בכל רחבי הארץ ומופץ חינם ברוב קהילות חב"ד ברחבי ישראל.


==היסטורית הידיעון==
==היסטורית הידיעון==
מייסדת ה'ידיעון' היא הגב' חלי מלכא מ[[כפר חב"ד]], ראיון ייסוד הידיעון עלה בדעתה כאשר נתקלה באחת הערים החרדיות בכתב עת דומה אשר מאגד בתוכו פרסומים של בתי עסק רבים, היא חשבה לעצמה{{הערה|ראה הידיעון גליון מס' 1000}} שלא יזיק אם גם ב[[כפר חב"ד]] יהיה כתב עת כזה, ואכן פנתה לבעלי העסק בכפר ורובם נרתמו ליוזמה, ותוך זמן קצר החל להופיע דף חדש שנרא אז "ידיעון הכפר".
מייסדת ה'ידיעון' היא הגב' שבי מלכא מ[[כפר חב"ד]], רעיון ייסוד הידיעון עלה בדעתה כאשר נתקלה באחת הערים החרדיות בכתב עת דומה אשר מאגד בתוכו פרסומים של בתי עסק רבים, היא חשבה לעצמה{{הערה|ראה הידיעון גליון מס' 1000}} שלא יזיק אם גם בכפר חב"ד יהיה כתב עת כזה, ואכן פנתה לבעלי העסק בכפר ורובם נרתמו ליוזמה, ותוך זמן קצר החל להופיע הגיליון החדש שנקרא אז "ידיעון הכפר".


הידיעון החל את דרכו כידיעון מקומי של בתי העסק ב[[כפר חב"ד]], בשלביו הראשונים היה הידיעון פרוס על דף אחד בלבד{{הערה|לעומת היום שיש בו למעלה מ60 דפים בד"כ}} בדפים רגילים ודקים.
בשלביו הראשונים היה הידעון פרוס על דף אחד בלבד{{הערה|לעומת היום שיש בו למעלה מ60 דפים בד"כ}} בדפים רגילים ודקים. במהלך השבועות הבאים צבר הידיעון פופולריות מדהימה ועוד עשרות בתי עסק ב[[כפר חב"ד]] פנו למערכת הידיעון כדי שיפרסמו גם אותם בגיליון החדש. לאחר מס' חודשים פנו בתי עסק גם ממקומות הסמוכים לכפר חב"ד. זה היה תחילת דרכו של הידיעון בפריסתו הארצית.
 
לאחר שידיעון הכפר גדל משבוע לשבוע יותר ויותר הוא הודפס במהדורה צבעונית וחדשה, ופורסמו בו גם בתי עסק רבים שנמצאים מחוץ ל[[כפר חב"ד]]. עד שלאחר שנים ספורות הופץ ידעון הכפר בפריסה ארצית, וזמן מה לאחר מכן שונה שמו מ"ידיעון הכפר" ל"ידיעון".
 
כיום מופץ הידיעון בפריסה ארצית בכל קהילות חב"ד ברחבי הארץ ומפרסמים בו מאות עסקים. לידיעון נוספו מדורים רבים ביניהם מדורי בריאות, משפחה, פנאי, סיפורים ועוד. כמו כן בידיעון יש אף מדורים מיוחדים לנדל"ן, מכירות רכב, [[השבת אבידה]], ועוד.
 
חוץ משירותי הפרסום, לידיעון אף שירותי משלוח מודעות והזמנות לאירועים בכל רחבי [[כפר חב"ד]].
 
מנהלת ומפיצת הידיעון היא הגב' שבי מלכא, כתובתו של הידיעון הוא ב[[כפר חב"ד]].


==מדורים==
==מדורים==
שורה 11: שורה 19:


המדורים הם:
המדורים הם:
*'''בעניין הפרשה''' - מדור פרשת שבוע שבועי.
*'''עניין חינוכי''' - טור של מכון [[אור הבית]].
*'''מתכון הידיעון''' - פינת מתכונים שבועית.
*'''מתכון הידיעון''' - פינת מתכונים שבועית.
*'''ידיעון לי''' - פינה מיוחדת בשביל ילדים.
*'''ידיעון לי''' - פינה מיוחדת בשביל ילדים.
*'''פנאי לי''' - סודוקו תשבצים וחידות למבוגרים.
*'''פנאי לי''' - סודוקו תשבצים וחידות למבוגרים.
*'''הסיפור השבועי''' - סיפור צדיקים שבועי מפי ר' [[זלמן רודרמן]].
*'''הסיפור השבועי''' - סיפור צדיקים בעריכת [[JEM]].
 
==קישורים חיצוניים==


== קישורים חיצוניים ==
* '''[https://hayedion.com/ אתר הידיעון]'''
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:גליונות ועלונים]]

גרסה אחרונה מ־11:17, 29 בינואר 2024

סמליל הידיעון

הידיעון (בשמו הקודם ידיעון הכפר) הוא עלון פרסומי המאגד פרסומות לעסקים חב"דים ושאינם בכל רחבי הארץ ומופץ חינם ברוב קהילות חב"ד ברחבי ישראל.

היסטורית הידיעון[עריכה | עריכת קוד מקור]

מייסדת ה'ידיעון' היא הגב' שבי מלכא מכפר חב"ד, רעיון ייסוד הידיעון עלה בדעתה כאשר נתקלה באחת הערים החרדיות בכתב עת דומה אשר מאגד בתוכו פרסומים של בתי עסק רבים, היא חשבה לעצמה[1] שלא יזיק אם גם בכפר חב"ד יהיה כתב עת כזה, ואכן פנתה לבעלי העסק בכפר ורובם נרתמו ליוזמה, ותוך זמן קצר החל להופיע הגיליון החדש שנקרא אז "ידיעון הכפר".

בשלביו הראשונים היה הידעון פרוס על דף אחד בלבד[2] בדפים רגילים ודקים. במהלך השבועות הבאים צבר הידיעון פופולריות מדהימה ועוד עשרות בתי עסק בכפר חב"ד פנו למערכת הידיעון כדי שיפרסמו גם אותם בגיליון החדש. לאחר מס' חודשים פנו בתי עסק גם ממקומות הסמוכים לכפר חב"ד. זה היה תחילת דרכו של הידיעון בפריסתו הארצית.

לאחר שידיעון הכפר גדל משבוע לשבוע יותר ויותר הוא הודפס במהדורה צבעונית וחדשה, ופורסמו בו גם בתי עסק רבים שנמצאים מחוץ לכפר חב"ד. עד שלאחר שנים ספורות הופץ ידעון הכפר בפריסה ארצית, וזמן מה לאחר מכן שונה שמו מ"ידיעון הכפר" ל"ידיעון".

כיום מופץ הידיעון בפריסה ארצית בכל קהילות חב"ד ברחבי הארץ ומפרסמים בו מאות עסקים. לידיעון נוספו מדורים רבים ביניהם מדורי בריאות, משפחה, פנאי, סיפורים ועוד. כמו כן בידיעון יש אף מדורים מיוחדים לנדל"ן, מכירות רכב, השבת אבידה, ועוד.

חוץ משירותי הפרסום, לידיעון אף שירותי משלוח מודעות והזמנות לאירועים בכל רחבי כפר חב"ד.

מנהלת ומפיצת הידיעון היא הגב' שבי מלכא, כתובתו של הידיעון הוא בכפר חב"ד.

מדורים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הידיעון אמנם מלא פרסומות, אך עורכיו מקפידים לשלב בו גם מספר מדורים על מנת להגדיל את העניין בעיתון.

המדורים הם:

  • עניין חינוכי - טור של מכון אור הבית.
  • מתכון הידיעון - פינת מתכונים שבועית.
  • ידיעון לי - פינה מיוחדת בשביל ילדים.
  • פנאי לי - סודוקו תשבצים וחידות למבוגרים.
  • הסיפור השבועי - סיפור צדיקים בעריכת JEM.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. ראה הידיעון גליון מס' 1000
  2. לעומת היום שיש בו למעלה מ60 דפים בד"כ