מצליח מאזוז: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אין תקציר עריכה
 
(5 גרסאות ביניים של 3 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:מצליח מאזוז.jpg|שמאל|ממוזער|200px|הרב מצליח מאזוז]]ה[[רב]] '''מצליח מאזוז''' ([[תרע"ב]] - [[תשל"א]]), מגדולי רבני תוניסיה, מייסד וראש ישיבת 'כסא רחמים', שימש כדיין בג'רבה ואחר כך בתוניס הבירה.
[[קובץ:מצליח מאזוז.jpg|שמאל|ממוזער|200px|הרב מצליח מאזוז]]ה[[רב]] '''מצליח מאזוז''' ([[תרע"ב]] - [[תשל"א]]), מגדולי רבני [[תוניסיה]], מייסד וראש ישיבת 'כסא רחמים', שימש כדיין בג'רבה ואחר כך בתוניס הבירה.


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
שורה 21: שורה 21:
היה קשור בקשרי מכתבים עם הרבי, ואף התפרסם מכתב שכתב לו הרבי בשנת [[תשכ"ח]], במענה לשאלתו בדבר מקום דירת אחותו ובעלה שהיה מכהן כרב בעיר צפאקס. לימים, כאשר ביקר בנו הרב מאיר אצל הרבי, ([[י' כסלו]] [[תשנ"ב]]), הזכיר הרבי את המכתבים שקיבל מאביו הגאון.
היה קשור בקשרי מכתבים עם הרבי, ואף התפרסם מכתב שכתב לו הרבי בשנת [[תשכ"ח]], במענה לשאלתו בדבר מקום דירת אחותו ובעלה שהיה מכהן כרב בעיר צפאקס. לימים, כאשר ביקר בנו הרב מאיר אצל הרבי, ([[י' כסלו]] [[תשנ"ב]]), הזכיר הרבי את המכתבים שקיבל מאביו הגאון.


בסיומה של שנת [[תשל"א]], כשמונה חודשים לאחר שנרצח, הכינו ב[[מזכירות]] של הרבי (מאחר שהידיעה על דבר הרצחו לא הגיעה לידם) מכתב של ברכת שנה טובה הממוען אל רבי מצליח מאזוז. לאחר שה[[מזכיר]] הכניס את האגרת לחתימה אל הרבי, במקום לחתום בשמו הקדוש - כהרגלו מידי שנה, ציין הרבי בכתב ידו: "שחל"ח" [=שבק חיים לכל חי]{{הערת שוליים|[http://www.shturem.net/images/articles/2687_articles_28092011_89150.jpg צילום המכתב].}}.
בסיומה של שנת [[תשל"א]], כשמונה חודשים לאחר שנרצח, הכינו ב[[מזכירות]] של הרבי (מאחר שהידיעה על דבר הרצחו לא הגיעה לידם) מכתב של ברכת שנה טובה הממוען אל רבי מצליח מאזוז. לאחר שה[[מזכיר]] הכניס את האגרת לחתימה אל הרבי, במקום לחתום בשמו הקדוש - כהרגלו מידי שנה, ציין הרבי בכתב ידו: "שחל"ח" [=שבק חיים לכל חי]{{הערה|[http://www.shturem.net/images/articles/2687_articles_28092011_89150.jpg צילום המכתב].}}.


בהדרכת אביו, היה גם בנו הרב [[מאיר מאזוז]], קרוב לחסידות חב"ד ולרבי.
בהדרכת אביו, היה גם בנו הרב [[מאיר מאזוז]], קרוב לחסידות חב"ד ולרבי.
שורה 30: שורה 30:
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:רבני ספרד]]
[[קטגוריה:רבני ספרד]]
[[קטגוריה:מחברי ספרי שו"ת]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשל"א]]

גרסה אחרונה מ־07:14, 24 ביולי 2022

הרב מצליח מאזוז

הרב מצליח מאזוז (תרע"ב - תשל"א), מגדולי רבני תוניסיה, מייסד וראש ישיבת 'כסא רחמים', שימש כדיין בג'רבה ואחר כך בתוניס הבירה.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב מצליח מאזוז נולד בג'רבה למשפחה מיוחסת של רבנים. הוא למד אצל הרב רחמים חי חויתה הכהן, הוסמך לדיינות והתמנה כדיין בבית הדין באי. מאוחר יותר עבר לתוניס הבירה, עם התמנותו לדיין בבית הדין הרבני הגדול שם, תפקיד בו שימש עד לסגירת בית הדין בהוראת השלטונות בתשי"ח. התמנה לאחר מכן לשופט בבית הדין האזרחי המקומי, אבל התפטר מתפקידו בתשכ"א, לאחר שחוייב לקיים דיונים גם בשבתות. לפרנסתו החל אז לעסוק בתיווך דירות, וכשזו הייתה מבוססת דיה ועיתותיו היו יותר בידו, התפנה לעיסוק בכתיבת חיבורים תורניים והוראה.

סייע לשליח חב"ד בהקמת ישיבה, בה הורה וממנה פרש לאחר כשנתיים בלבד, לאחר שהוכנסו בה לימודי צרפתית, בשל גישתו החינוכית-תורנית לפיה אין מקום ללימודי חול, כשהוא מייצג בכך את גישתם של ההנהגה התורנית הדומיננטית בג'רבה, שהייתה מנוגדת לזו בה דגלו רבני תוניס. אז, בתשכ"ג, הקים את ישיבת כיסא רחמים.

בישיבה שהקים יישם את דרכם הלמדנית של רבני תוניסיה, כלומר גישה ישומית-הלכתית בלימוד גמרא ('לימוד גמרא להלכה'), בנוסף למקום רחב שניתן לתחומים לשוניים-מסורתיים, כמו דקדוק עברי וטעמי המקרא.

בכ"א טבת תשל"א, נרצח בידי מתנקש מוסלמי בתוניס, בשובו לביתו מתפילת שחרית. הובא לקבורה בארץ ישראל, ונטמן בבית הקברות בהר הזיתים בירושלים.

לאחר מותו, הועברה הישיבה שהקים לישראל (בני ברק), ובראשה עומד בנו, הרב מאיר מאזוז. בנוסף לבנו העומד בראש הישיבה שהקים, גם חתנו, הרב יצחק ברדא, עוסק בהוראה תורנית, חיבר את שו"ת 'יצחק ירנן' ועומד בראש ישיבת "יצחק ירנן" באשקלון.

עם הרבי[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב מאזוז העריך מאד את פעולותיהם של שלוחי הרבי בארצו ועבד עמם בשיתוף פעולה מתוך אהבה והערצה. וכך כותב בספרו "איש מצליח" חלק ב' סימן לא, בתשובה משנת תשכ"א בעניני מקוואות:

ומעשה בעירנו שבא חכם אשכנזי, הרב ניסן פינסון יצ"ו מחסידי ליובאוויטש, שדרכם תמיד לזכות את הרבים העי"א, ורצה לעשות פה מקוה טהרה.

היה קשור בקשרי מכתבים עם הרבי, ואף התפרסם מכתב שכתב לו הרבי בשנת תשכ"ח, במענה לשאלתו בדבר מקום דירת אחותו ובעלה שהיה מכהן כרב בעיר צפאקס. לימים, כאשר ביקר בנו הרב מאיר אצל הרבי, (י' כסלו תשנ"ב), הזכיר הרבי את המכתבים שקיבל מאביו הגאון.

בסיומה של שנת תשל"א, כשמונה חודשים לאחר שנרצח, הכינו במזכירות של הרבי (מאחר שהידיעה על דבר הרצחו לא הגיעה לידם) מכתב של ברכת שנה טובה הממוען אל רבי מצליח מאזוז. לאחר שהמזכיר הכניס את האגרת לחתימה אל הרבי, במקום לחתום בשמו הקדוש - כהרגלו מידי שנה, ציין הרבי בכתב ידו: "שחל"ח" [=שבק חיים לכל חי][1].

בהדרכת אביו, היה גם בנו הרב מאיר מאזוז, קרוב לחסידות חב"ד ולרבי.

ספרו[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • שו"ת איש מצליח, ג' חלקים[2].

הערות שוליים