שיחה:רמב"ם: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(←‏הרמב"ם במצרים: פסקה חדשה)
 
(12 גרסאות ביניים של 9 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
איך לא מוזכר תקנת הרמב"ם בערך?
איך לא מוזכר תקנת הרמב"ם בערך?


:יש הפניה בגוף הערך, בראו עוד. --[[משתמש:שלום|ראשית ואחרית שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 16:35, 21 במרץ 2010 (UTC)
:יש הפניה בגוף הערך, קראו עוד. --[[משתמש:שלום|ראשית ואחרית שלום]] - [[שיחת משתמש:שלום|סוכת (שיחת) שלום]] 16:35, 21 במרץ 2010 (UTC)


== שנות חייו ==
== שנות חייו ==
שורה 30: שורה 30:
לאחר פטירת אחיו מפרנסו פנה הרמב"ם להשתמש בידיעותיו הנרחבות בחכמת הרפואה כדי לפרנס את בני משפחתו ומשפחת אחיו.
לאחר פטירת אחיו מפרנסו פנה הרמב"ם להשתמש בידיעותיו הנרחבות בחכמת הרפואה כדי לפרנס את בני משפחתו ומשפחת אחיו.
ברבות הימים התמנה לשמש כרופא חצר השולטן צלאח א-דין. הטרדה הרבה שהיתה לרמב"ם כרופא השולטן טרדה אשר לא מנעה ממנו להמשיך לעסוק בתורה
ברבות הימים התמנה לשמש כרופא חצר השולטן צלאח א-דין. הטרדה הרבה שהיתה לרמב"ם כרופא השולטן טרדה אשר לא מנעה ממנו להמשיך לעסוק בתורה
:יש"כ, אך הפסקה כתובה בשפה ספרותית ולא אנציקלופדית... אי אפשר להכניס אותה כך --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ז בשבט ה'תשע"ז 03:14, 23 בפברואר 2017 (UTC)
== תמונת הרמבם ==
הרבי אומר (תוכן) ש"אף שלאו דווקא שהתמונה אמיתית ניתן להשתמש בה אם הדבר מוסיף שטורעם בענייניו.
אך יש להזהר שלא להשתמש בציורים '''כאלו''' שהפאות גזורות וכיו"ב"
ועל כן אני מתפלא שמביאים בערך הרמבם כזו תמונה בדיוק.--[[משתמש:חסיד של הרעבע|יחי המלך!]] - [[שיחת משתמש:חסיד של הרעבע|שיחה]] 14:08, 14 בספטמבר 2017 (UTC)
:באתר צא"ח מופיעה תמונה מתוקנת, להעלות? --[[משתמש:חבר|חבר]] - [[שיחת משתמש:חבר|שיחה]] - [[אידישעפדיה|בואו נתוועד!]] היום, [[כ"ג באלול]] [[ה'תשע"ז]] מגיע משיח. [[קובץ:שנת חיים.png|40px]]
:: אם תעלה בלי רשיון, זה יכול לגרום לבעיות. תחפש בחב"ד אינפו, או בויקישיתוף. • '''[[משתמש:כתית למאור|כתית למאור]] • [[שיחת משתמש:כתית למאור|בית הבד]]''' 20:48, כ"ג באלול, ה'תשע"ז ''<font size="1">(14 בספט' למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]]
:::ישנה התייחסות של הרבי בנוגע לתמונה שאף שלאו דווקא שהיא אמיתית ניתן להשתמש בה להגברת השטורעם בלימוד הרמב"ם. (ראיתי את זה באחת ההקדמות ל'משנה תורה בהוצאת 'חזק'' מי שיכול לחפש תבוא עליו ברכה.--[[משתמש:חסיד של הרעבע|יחי המלך!]] - [[שיחת משתמש:חסיד של הרעבע|שיחה]] 07:11, 18 באוקטובר 2017 (UTC)
::::א.ההתיחסות היא בשיחה הנ"ל, שנמצאת ב[http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=15981&st=&pgnum=330 תו"מ תשמ''ה חלק ג, עמוד 1716-17] ב.אם הבנתי נכון לאיזו תמונה הכוונה - הרי שהיא נמצאת באינפו [http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=74557 כאן] (רק צריך לגזור את הרקע), למרות שעדיין לא מתוקן בה ההערה (שמופיעה בהקדמה הנ"ל לרמב"ם שבהוצאת חזק בעמוד 60) שבציור זה הרמב"ם "לובש" בגדים שאסר בעצמו בהלכות עבודה זרה [http://hebrewbooks.org/rambam.aspx?sefer=1&hilchos=4&perek=11&halocha=1&hilite= פרק י"א הלכה א'].--[[משתמש:קער אַ וועלט היינט!|קער אַ וועלט היינט!]] - [[שיחת משתמש:קער אַ וועלט היינט!|שיחה]] 16:00, 19 באוקטובר 2017 (UTC)
:::::בשיחה הנ"ל הרבי שליט"א מביא שיש (ביחס לאמיתיות התמונה) דעות לכאן ולכאן. ואם מאן דהו יוכל להפנות אותי לדיעה שזו '''כן''' תמונת הרמב"ם. [[משתמש:עבדא דקוב&#34;ה|עבדא דקוב&#34;ה]] - [[שיחת משתמש:עבדא דקוב&#34;ה|שיחה]]
יש יותר פרטים על תמונת הרמב''ם בכיף!!!
==למה יש שנים לועזיות בערך?==
זה מועתק מהיכן שהוא?--[[משתמש:מה עם ההתגלות?|מה עם ההתגלות?]] - [[שיחת משתמש:מה עם ההתגלות?|שיחה]], 23:04, כ' באייר, ה'תשע"ט 23:04, 25 במאי 2019 (IST)

גרסה אחרונה מ־21:51, 10 בנובמבר 2021

איך לא מוזכר תקנת הרמב"ם בערך?

יש הפניה בגוף הערך, קראו עוד. --ראשית ואחרית שלום - סוכת (שיחת) שלום 16:35, 21 במרץ 2010 (UTC)

שנות חייו[עריכת קוד מקור]

בשיחת ש"פ שמות ה'תשנ"ב הערה 83 מביא כ"ק אדמו"ר שליט"א מלך המשיח בשם סדר הדורות שחי 70 שנה פחות 83 יום, ומוסיף

ואולי יש לומר, שפ"ג יום אלו נשלמו ע"י הפ"ג הלכות שבספר משנה תורה

אגב, בסדר הדורות שם מופיע בשם ר' דוד נכדו של הרמב"ם שנולד בשנת ד'תתצ"ד ולא ד'תתצ"ה כפי שנכתב בערך. -- שמואליק - »יחי מלכנו!« - יום ראשון כ"א אייר ה'תשע"ב, 12:07am.

ראו גם[עריכת קוד מקור]

בפיסקת "ראו גם" בגוף הערך, ישנו קישור ל'יום הולדתו של הרמב"ם', כשפועל הקישור הוא לי"א ניסן. מישהו יודע להסביר מה הולך שם, ומה התכוון העורך לכתוב? 17:12, 4 באפריל 2013 (IDT)

ידיעתו בקבלה[עריכת קוד מקור]

ידיעתו בעולם הבריאה אינה שייכת לידיעתו בקבלה, אלא אדרבה להשגתו באלקות על ידי חקירה עיונית.. בנוגע למקור ללימודו יש לציין את המקורות המובאים במכתב הרבי מהמגדל עוז, הלבוש, מהר"מ אלשקר, עבודת הקודש, שומר אמונים, פירוש הר"מ בוטריל על ספר יצירה פרק ד מ"ג וכו' כמו"כ יש להביא ביאור הרבי לסתירה מדברי הרח"ו.--הנחה - שיחה 20:19, 9 באוקטובר 2016 (UTC)

ראה גם המטפחת ספרים המובא להלן (ע' 73) בעניין ממשה עד משה ובאריכות--הנחה - שיחה 13:15, 21 בנובמבר 2016 (UTC)

בעניין ממשה עד משה..[עריכת קוד מקור]

יש בזה בשיחות הרבי כמדומה כ' טבת תשמ"ה, וראה כאן בעמוד השני משמאל.--הנחה - שיחה 13:09, 21 בנובמבר 2016 (UTC)

הרמב"ם במצרים[עריכת קוד מקור]

בהגיע הרמב"ם למצרים כבר נודע שמו לתהילה כענק בתורה ובקי בחכמות רבות: בחכמת הרפואה,בחכמת התכונה (אסטרונומיה) בחכמת המספר (מתמטיקה) ובפילוסופיה. ידועה התייחסותו של הרמב"ם אל חכמות אלו ואומר- שכל החכמות החיצוניות משמשות רק כאופים ושפי בישול כדי לשרת את התורה ולהראות פאר הדרה. סמוך לעת הגעתו, נפטר אביו-ר' מימון (יש הסבורים כי נפטר עוד בא"י). אחיו של הרמב"ם-ר' דוד שהיה סוחר באבנים טובות נטל על עצמו עול פרנסת אחיו הדגול והרמב"ם היה פנוי לעסוק בתורה לכתוב חיבורים ולהנהיג את העם. באחת מהפלגותיו של ר' דוד להודו לצורך מסחר טבעה האוניה שבה הפליג ונעלמו עקבותיו נוסף ליגון כבד זה הוטל עתה על הרמב"ם לפרנס גם את משפחת אחיו. אסון כבד נוסף אירע לרמב"ם בשהותו במצרים-שני בניו נפטרו על פניו. בנו ר' אברהם נולד לו לאחר פטירת שני בנו והיה לו למקור נחמה כל חייו. לאחר פטירת אחיו מפרנסו פנה הרמב"ם להשתמש בידיעותיו הנרחבות בחכמת הרפואה כדי לפרנס את בני משפחתו ומשפחת אחיו. ברבות הימים התמנה לשמש כרופא חצר השולטן צלאח א-דין. הטרדה הרבה שהיתה לרמב"ם כרופא השולטן טרדה אשר לא מנעה ממנו להמשיך לעסוק בתורה

יש"כ, אך הפסקה כתובה בשפה ספרותית ולא אנציקלופדית... אי אפשר להכניס אותה כך --שיעשיחה כ"ז בשבט ה'תשע"ז 03:14, 23 בפברואר 2017 (UTC)

תמונת הרמבם[עריכת קוד מקור]

הרבי אומר (תוכן) ש"אף שלאו דווקא שהתמונה אמיתית ניתן להשתמש בה אם הדבר מוסיף שטורעם בענייניו. אך יש להזהר שלא להשתמש בציורים כאלו שהפאות גזורות וכיו"ב"

ועל כן אני מתפלא שמביאים בערך הרמבם כזו תמונה בדיוק.--יחי המלך! - שיחה 14:08, 14 בספטמבר 2017 (UTC)

באתר צא"ח מופיעה תמונה מתוקנת, להעלות? --חבר - שיחה - בואו נתוועד! היום, כ"ג באלול ה'תשע"ז מגיע משיח.
אם תעלה בלי רשיון, זה יכול לגרום לבעיות. תחפש בחב"ד אינפו, או בויקישיתוף. • כתית למאורבית הבד 20:48, כ"ג באלול, ה'תשע"ז (14 בספט' למניינם), ימות המשיח
ישנה התייחסות של הרבי בנוגע לתמונה שאף שלאו דווקא שהיא אמיתית ניתן להשתמש בה להגברת השטורעם בלימוד הרמב"ם. (ראיתי את זה באחת ההקדמות ל'משנה תורה בהוצאת 'חזק מי שיכול לחפש תבוא עליו ברכה.--יחי המלך! - שיחה 07:11, 18 באוקטובר 2017 (UTC)
א.ההתיחסות היא בשיחה הנ"ל, שנמצאת בתו"מ תשמה חלק ג, עמוד 1716-17 ב.אם הבנתי נכון לאיזו תמונה הכוונה - הרי שהיא נמצאת באינפו כאן (רק צריך לגזור את הרקע), למרות שעדיין לא מתוקן בה ההערה (שמופיעה בהקדמה הנ"ל לרמב"ם שבהוצאת חזק בעמוד 60) שבציור זה הרמב"ם "לובש" בגדים שאסר בעצמו בהלכות עבודה זרה פרק י"א הלכה א'.--קער אַ וועלט היינט! - שיחה 16:00, 19 באוקטובר 2017 (UTC)
בשיחה הנ"ל הרבי שליט"א מביא שיש (ביחס לאמיתיות התמונה) דעות לכאן ולכאן. ואם מאן דהו יוכל להפנות אותי לדיעה שזו כן תמונת הרמב"ם. עבדא דקוב"ה - שיחה

יש יותר פרטים על תמונת הרמבם בכיף!!!

למה יש שנים לועזיות בערך?[עריכת קוד מקור]

זה מועתק מהיכן שהוא?--מה עם ההתגלות? - שיחה, 23:04, כ' באייר, ה'תשע"ט 23:04, 25 במאי 2019 (IST)