שמואל אזימוב: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(הרחבה)
 
(90 גרסאות ביניים של 41 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:מולע אזימוב.jpg|left|thumb|250px|הרב שמואל אזימוב]]
[[קובץ:מולע אזימוב.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב שמואל אזימאוו]]
[[תמונה:הרבי ואזימוב.jpg|left|thumb|250px|הרבי משוחח עם הרב אזימוב, ב[[התוועדות]]]]
הרב '''שמואל (מולע) אזימאוו''' ([[א' באלול]] [[תש"ה]] – [[י"ב בחשון]] [[תשע"ה]]) היה ה[[שליח]] הראשי למדינת [[צרפת]] דמות חסידית למופת ומגדולי [[בעל תשובה|המחזירים בתשובה]] בעולם.
הרב '''שמואל (מולע) אזימוב''' ([[תש"ו]]-[[תשע"ה]]), משלוחי [[הרבי]] ל[[פריז]], מגדולי [[בעל תשובה|המחזירים בתשובה]] במדינת [[צרפת]].


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד בשנת תש"ו לאביו הרב [[חיים הלל אזימוב]] מנהל [[תלמוד תורה]] החב"די ב[[פריז]], ולאמו מרת ריישא.
נולד ב[[א' אלול|ר"ח אלול]] [[תש"ה]] לאביו הרב [[חיים הלל אזימאוו]] (בן ר’ צבי הירש אזימאוו) מנהל רשת [[תלמוד תורה]] החב"די ב[[פריז]], ולאמו מרת רישא.


חתונתו עם רעייתו מרת בתיה בתו של הרב [[בן ציון שמטוב]] התקיימה בשנת [[תשכ"ח]] והמשפחות משני הצדדים שנמנו על חשובי העסקנים החב"דיים ניסו ללחוץ על הרבי שיעתר לבקשתם להשתתף בשמחת הנישואין ויסדר את טקס החופה, אך הרבי השיב שהוא חושש מעין רעה, ובתור פיצוי הגיה לכבוד החתונה את ה[[מאמר]] [[דיבור המתחיל]] 'כי תשא'.
כשנגמרה שליחותם של שלוחי הרבי לישיבת [[תומכי תמימים ברינוא]] המשיך, עם כמה מחביריו מספסל הלימודים, בעבודתם, בקירוב צעירים והפצת היהדות ומעיינות החסידות ב[[פריז]].


ב[[ב' אייר]] [[תשל"ג]] נשלח על ידי הרבי לפריז, ובמשך השנים הקים רשת של מוסדות חינוך והביא תחתיו עשרות רבות של שלוחים הפזורים בכל רחבי פריז וסביבותיה.
חתונתו עם רעייתו מרת בתיה בתו של הרב [[בן ציון שמטוב]] התקיימה בשנת [[תשכ"ח]] והמשפחות משני הצדדים שנמנו על חשובי העסקנים החב"דיים ניסו לפעול הרבי שיעתר לבקשתם להשתתף בשמחת ה[[נישואין]] ויסדר את טקס החופה, אך הרבי השיב שהוא חושש מעין רעה, ובתור פיצוי הגיה לכבוד החתונה את ה[[מאמר]] [[דיבור המתחיל]] 'כי תשא'.
[[קובץ:הרבי ואזימוב.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרבי משוחח עם הרב אזימוב, ב[[התוועדות]]]]
כאשר נכנס ל[[יחידות]] ב[[כ"ד תשרי]] [[תשכ"ו]], אמר לו הרבי "תמשיך שם ובהוספה, ותהיה לך הצלחה רבה, ופירושה של הצלחה רבה היא הצלחה שאין לשער".


כאשר נכנס ל[[יחידות]] טרם נסיעתו לשליחות אמר לו הרבי "יהיה לכם הצלחה למעלה מן המשוער".
ב[[ב' אייר]] [[תשכ"ח]] נשלח על ידי הרבי לפריז, לנהל את סניף [[צעירי אגודת חב"ד (פריז)|צעירי אגודת חב"ד בפריז]] ובמשך השנים קירב אלפים ליהדות ולחסידות, רבים מהם נהפכו לחסידי [[חב"ד]] במלוא מובן המילה, הקים רשת של מוסדות חינוך והביא תחתיו עשרות רבות של שלוחים הפזורים בכל רחבי צרפת ומחוצה לה.


בין המוסדות שהקים הרב אזימוב נמנים בין השאר 'חדר דוּ פריז' - מוסד ללימודים על טהרת הקודש ברובע ה-19 בפאריז, ו'בית ליובאויטש' - רשת בתי חב"ד בפריז. רעייתו בתיה עמדה עד לפטירתה בראש מוסדות החינוך 'בית חיה מושקא'.
בין המוסדות הרבים שהקים הרב אזימאוו נמנים בין השאר 'חדר ליובאוויטש - פריז' - מוסד ללימודים על טהרת הקודש (בו לומדים רק לימודי קודש במשך היום). גן פרדס חנה. בית ספר לבנות בית חנה. בית ספר לבנים (הנקרא ג’’כ בשם) בית חנה (הכולל גם למודי חול).קמפוס בית חיה מושקא (הידוע כקמפוס הגדול ביותר באירופה). ו'[[בית ליובאוויטש פריז|בית ליובאוויטש]]' - רשת בתי חב"ד בפריז ומסביב לה. הנמצאים ברובע התשיעי שבפאריז.


כמו כן היה הרב אזימוב אחראי להוצאת העלון השבועי בשם 'לַא סידרה' ('הפרשה'), המופץ בעשרות אלפי עותקים ברחבי צרפת, ומגיע ללמעלה משמונים אחוז מיהודי פריז והסביבה.
כמו כן היה הרב אזימאוו אחראי להוצאת העלון השבועי בשם 'לַא סידרה' ('הפרשה'), המופץ בעשרות אלפי עותקים ברחבי צרפת, ומגיע ללמעלה משמונים אחוז מיהודי פריז והסביבה.
 
נודע בהתקשרותו הרבה ובמסירותו המופלאה לרבי, בהתוועדויותיו עם תלמידיו חזר ותבע כל הזמן התמסרות למבצעי הרבי, שבהם הוא עצמו היה עוסק במרץ ושעי’’כ קירב אלפים (כפשוטו) לחב’’ד.
 
נפטר ב[[י"ב חשון]] [[תשע"ה]]. מסע ההלוויה החל בקמפוס בית חיה מושקא בפריז והמשיך לירושלים שם נטמן ב[[חלקת חב"ד בבית העלמין בהר הזיתים]].


==משפחתו==
==משפחתו==
*אשתו בתיה (למשפחת שם-טוב), נפטרה בתשע"ב.
*בנו, הרב [[מנחם מענדל אזימוב]] - שליח הראשי בפריז ופרבריה מנהל [[בית ליובאוויטש (פריז)|בית ליובאוויטש]] ושליח הרבי ברובע 16 שבפריז.
*בנו הרב מנחם מענדל אזימוב - מנהל בית ליובאוויטש.
*בנו, הרב [[לוי יצחק אזימוב]] - שליח הרבי לעיר נעיי סור סען (מפרברי פריז) [[משפיע]] קהילת חב"ד בפריז ומנהל חיידר חב"ד בפאריז.
*בנו הרב לוי יצחק אזימוב מנהל בית חב"ד נעיי סור סען (מפרברי פריז) ומשפיע אנ"ש בפריז.
*חתנו, הרב אלחנן דב מרוזוב - מגיד שיעור ומשיב בנגלה בישיבת [[תומכי תמימים ליובאוויטש ברינואה]], צרפת, ומשלוחי הרבי ברובע 15 שבפריז.
*חתנו הרב אלחנן מרוזוב מגיד שיעור לבעלי בתים בבית ליובאוויטש פריז.
*גיסו הרב עדין אבן ישראל (שטיינזלץ)


==ראה גם==
==לקריאה נוספת==
*[[פריז]]
*'''ונשמות אני עשיתי''', אימפריית התשובה שהקים בצרפת, בתוך גליון 'כי קרוב' פרשת מטות תשפ"ב עמוד 6


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
* [http://www.chabad.info/#!g=1&tag=הרב%20שמואל%20אזימוב כתבות וידיעות] אודות הרב שמואל אזימוב {{אינפו}}
* [http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&tag=הרב%20שמואל%20אזימוב כתבות וידיעות] אודות הרב שמואל אזימוב {{אינפו}}
 
* [http://www.teshura.com/teshurapdf/Tshura%20Azimov-Hertz_Web.pdf פעולות ומכתבים הקשורים ברעייתו מרת בתיה], תשורה הרץ-אזימוב תש"פ
*'''[http://chabadpedia.co.il/images/0/05/תשורה_מרוזוב_גראסבוים.pdf מכתבים שקיבל מהרבי]''', בתוך תשורה מנישואי צאצאיו מרוזוב-גרוסבוים, תשפ"ב
*'''[https://www.chabad.org/news/article_cdo/aid/2752911/jewish/Rabbi-Shmuel-Moul-Azimov-69-Headed-a-Jewish-Revival-in-France-and-Beyond.htm מנהיג חסידי שעמד בראש התחייה היהודית בצרפת]''' {{בית חבד}} (אנגלית)
{{מיון רגיל:אזימוב, שמואל}}
{{מיון רגיל:אזימוב, שמואל}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים שיצאו מרוסיה בבריחה הגדולה]]
[[קטגוריה:שלוחים בצרפת]]
[[קטגוריה:שלוחים בצרפת]]
[[קטגוריה:קהילת חב"ד פריז: אישים]]
[[קטגוריה:אישים בפריז]]
[[קטגוריה:אישים בצרפת]]
[[קטגוריה:מנהלי מוסדות חב"ד]]
[[קטגוריה:מנהלי מוסדות חב"ד]]
[[קטגוריה:משפחת שמטוב]]
[[קטגוריה:משפחת שמטוב]]
[[קטגוריה:משפחת פוטרפס]]
[[קטגוריה:שלוחים שנפטרו]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"ה]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשע"ה]]
[[קטגוריה:אישים הטמונים בחלקת חב"ד הר הזיתים]]
[[קטגוריה:משפחת אזימוב]]

גרסה אחרונה מ־14:52, 12 בדצמבר 2024

הרב שמואל אזימאוו

הרב שמואל (מולע) אזימאוו (א' באלול תש"הי"ב בחשון תשע"ה) היה השליח הראשי למדינת צרפת דמות חסידית למופת ומגדולי המחזירים בתשובה בעולם.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בר"ח אלול תש"ה לאביו הרב חיים הלל אזימאוו (בן ר’ צבי הירש אזימאוו) מנהל רשת תלמוד תורה החב"די בפריז, ולאמו מרת רישא.

כשנגמרה שליחותם של שלוחי הרבי לישיבת תומכי תמימים ברינוא המשיך, עם כמה מחביריו מספסל הלימודים, בעבודתם, בקירוב צעירים והפצת היהדות ומעיינות החסידות בפריז.

חתונתו עם רעייתו מרת בתיה בתו של הרב בן ציון שמטוב התקיימה בשנת תשכ"ח והמשפחות משני הצדדים שנמנו על חשובי העסקנים החב"דיים ניסו לפעול הרבי שיעתר לבקשתם להשתתף בשמחת הנישואין ויסדר את טקס החופה, אך הרבי השיב שהוא חושש מעין רעה, ובתור פיצוי הגיה לכבוד החתונה את המאמר דיבור המתחיל 'כי תשא'.

הרבי משוחח עם הרב אזימוב, בהתוועדות

כאשר נכנס ליחידות בכ"ד תשרי תשכ"ו, אמר לו הרבי "תמשיך שם ובהוספה, ותהיה לך הצלחה רבה, ופירושה של הצלחה רבה היא הצלחה שאין לשער".

בב' אייר תשכ"ח נשלח על ידי הרבי לפריז, לנהל את סניף צעירי אגודת חב"ד בפריז ובמשך השנים קירב אלפים ליהדות ולחסידות, רבים מהם נהפכו לחסידי חב"ד במלוא מובן המילה, הקים רשת של מוסדות חינוך והביא תחתיו עשרות רבות של שלוחים הפזורים בכל רחבי צרפת ומחוצה לה.

בין המוסדות הרבים שהקים הרב אזימאוו נמנים בין השאר 'חדר ליובאוויטש - פריז' - מוסד ללימודים על טהרת הקודש (בו לומדים רק לימודי קודש במשך היום). גן פרדס חנה. בית ספר לבנות בית חנה. בית ספר לבנים (הנקרא ג’’כ בשם) בית חנה (הכולל גם למודי חול).קמפוס בית חיה מושקא (הידוע כקמפוס הגדול ביותר באירופה). ו'בית ליובאוויטש' - רשת בתי חב"ד בפריז ומסביב לה. הנמצאים ברובע התשיעי שבפאריז.

כמו כן היה הרב אזימאוו אחראי להוצאת העלון השבועי בשם 'לַא סידרה' ('הפרשה'), המופץ בעשרות אלפי עותקים ברחבי צרפת, ומגיע ללמעלה משמונים אחוז מיהודי פריז והסביבה.

נודע בהתקשרותו הרבה ובמסירותו המופלאה לרבי, בהתוועדויותיו עם תלמידיו חזר ותבע כל הזמן התמסרות למבצעי הרבי, שבהם הוא עצמו היה עוסק במרץ ושעי’’כ קירב אלפים (כפשוטו) לחב’’ד.

נפטר בי"ב חשון תשע"ה. מסע ההלוויה החל בקמפוס בית חיה מושקא בפריז והמשיך לירושלים שם נטמן בחלקת חב"ד בבית העלמין בהר הזיתים.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • ונשמות אני עשיתי, אימפריית התשובה שהקים בצרפת, בתוך גליון 'כי קרוב' פרשת מטות תשפ"ב עמוד 6

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]